Eмисия новини
от 12.00 часа

Buxheti i shtetit e mbyll vitin me një deficit më të ulët se sa planifikohej

Të dhënat paraprake për realizimin e buxhetit tregojnë se deficiti do të jetë më i ulët se sa planifikohej, tha në Kuvendin Popullor ministri i financave Asen Vasilev. “Pres që deficiti të jetë 2.5%, jo 3%. Kështu do të mbeten 500 milionë euro, të..

29.12.23 09:02 |
Dimitër Radev

1 janari 2025 është një datë e mundshme për hyrjen e Bullgarisë në Eurozonë

1 janari 2025, nëse bëhen përpjekje, është një datë e mundshme dhe reale që Bullgaria të bëhet anëtare e Eurozonës. Këtë e tha guvernatori i Bankës Kombëtare Bullgare (BNB), Dimitër Radev, në një seancë dëgjimore në parlament. Sipas tij, BNB dhe..

13.07.23 18:09 |

Ligji për vënien e euros në qarkullim në Bullgari do të jetë gati brenda një muaji

Gjatë një diskutimi kushtuar hyrjes në Eurozonë, organizuar nga Këshilli Ekonomik dhe Social, Ministria e Financave njoftoi se ligji për adoptimin e euros do të përfundojë brenda një muaji. Në takim u parashtruan sfidat kryesore përpara hyrjes së..

09.05.23 18:12 |

Ekonomisti Stojan Pançev: Taksa mbi fitimin e tepërt është më tepër një ide ekzotike

Ministria e Financave miratoi një koncept të projektligjit të buxhetit të shtetit për vitin 2023, sipas të cilit një deficit prej 3 për qind do të arrihet nëpërmjet rritjes së disa prej normave tatimore, eliminimit të TVSH-së preferenciale nga mesi..

28.03.23 15:51 |

Pas tetorit, nuk ka asnjë pengesë që Bullgaria dhe Rumania t’i bashkohen Shengenit

Raporti i Komisionit Evropian për gatishmërinë e vendit tonë për zonën Shengen pritet në qershor ose korrik dhe pas tetorit nuk do të ketë asnjë pengesë që Bullgaria dhe Rumania të hyjnë në Shengen. Këtë e deklaroi ministri i punëve të jashtme Nikollaj..

20.03.23 15:14 |
Ilijana Jotova

Bullgaria, Rumania dhe Kroacia duhet të bashkohen për Shengen

Nëse Bullgaria nuk pranohet në Shengen në dhjetor, kjo do të rrisë numrin e euroskeptikëve në vend. Këtë mendim për BNR e shprehu nënpresidentja Ilijana Jotova. “Bullgaria, Rumania dhe Kroacia duhet të bashkojnë përpjekjet e tyre diplomatike, të..

14.11.22 19:28 |

Eurodeputetët bullgarë dolën me një deklaratë të përbashkët për Shengenin

Lidhur me debatet në Parlamentin Evropian për anëtarësimin e Rumanisë dhe Bullgarisë në zonën Shengen, eurodeputetët bullgarë nga të gjitha grupet dolën me një deklaratë të përbashkët. “Medndojmë se bllokada e vazhdueshme e paprecedentë 11-vjeçare..

05.10.22 12:18 |

Pranimi i Bullgarisë në Shengen do të kontribuojë në konsolidimin e sigurisë në BE

Pranimi i Bullgarisë, si dhe i dy vendeve të tjera kandidate, Kroacisë dhe Rumanisë, do të japë një kontribut të rëndësishëm në konsolidimin e sigurisë në Bashkimin Evropian. Këtë e thekson Presidenti Rumen Radev në një letër drejtuar Kancelarit..

31.08.22 18:07 |

KE përsëri bëri thirrje për pranimin e Bullgarisë në Shengen

Komisioni Evropian përsëriti thirrjen e tij ndaj Këshillit të Bashkimit Evropian që të vendosë për pranimin e Bullgarisë, Rumanisë dhe Kroacisë në zonën Shengen. Komisioni konsideron se të tre vendet plotësojnë kriteret e nevojshme. Kështu thuhet..

24.05.22 17:36 |

Bullgaria paraqiti Planin e Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë në KE

Komisioni Evropian mori Planin e Rimëkëmbjes dhe Qëndrueshmërisë nga Bullgaria, në të cilin vendi ynë kërkon një grant prej 6.6 miliardë euro. Plani bullgar është i strukturuar rreth katër shtylla - Bullgaria novatore, e gjelbër, e lidhur dhe e..

15.10.21 16:48 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна