Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Guvernatori i Bankës Kombëtare Bullgare

1 janari 2025 është një datë e mundshme për hyrjen e Bullgarisë në Eurozonë

Dimitër Radev
Foto: BTA

1 janari 2025, nëse bëhen përpjekje, është një datë e mundshme dhe reale që Bullgaria të bëhet anëtare e Eurozonës. Këtë e tha guvernatori i Bankës Kombëtare Bullgare (BNB), Dimitër Radev, në një seancë dëgjimore në parlament. Sipas tij, BNB dhe sektori ynë bankar tashmë janë pjesë e saj. Ai tha se sektori bankar dhe stabiliteti i monedhës janë pjesa më e vështirë e kritereve për anëtarësimin e një vendi në Eurozonë dhe Bullgaria i përmbushi këto kritere në vitin 2020. Pa përmbushjen e tyre, vendi ynë nuk do të ishte anëtar i Bashkimit Bankar. Prandaj sipas tij “është e çuditshme të mendohet tani nëse duhet të pranojmë monedhën e përbashkët evropiane”.


Më shumë nga rubrika

Dimitër Radev

BNB rekomandon vendosjen e një buferi prej 10% në buxhetin e vitit 2024

Në vitin 2023, rritja e PBB-së në Bullgari do të jetë 1,9%, duke u ngadalësuar përgjysmë nga norma prej 3,9% në 2022. Kërkesa e brendshme dhe eksportet neto do të kontribuojnë në rritje. Inflacioni vjetor do të jetë 6.1%. Këto janë pritjet e..

botuar më 23-11-28 2.51.MD

U rrit perspektiva për vlerësimin e kreditit të Bullgarisë

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit S&P Global Ratings ngriti perspektivën për vlerësimin e vendit tonë në pozitive nga e qëndrueshme dhe konfirmoi vlerësimin afatgjatë dhe afatshkurtër të Bullgarisë në monedhë të huaj dhe vendase 'BBB/A-2', njofton..

botuar më 23-11-27 9.05.PD
Foto: Pixabay

“Black Friday” në Bullgari – mes mashtrimit tregtar dhe përfitimit për konsumatorin

Fushata e blerjeve të volitshme e njohur si "Black Friday" ose "E Premtja e Zezë" po fiton gjithnjë e më shumë popullaritet në Bullgari. Me planifikim dhe gjurmim të kujdesshëm të ofertave, konsumatorët mund të sigurojnë produkte me çmime të..

botuar më 23-11-24 7.25.PD