Eмисия новини
от 05.00 часа

Sofja midis suksesit dhe mossuksesit në përpjekjet për rregullimin e presionit të migrantëve ndaj BE-së

Këto ditët e fundit qeveria bullgare dhe personalisht Kryeministri Bojko Borisov ishin shumë aktivë në përpjekjet për zgjidhjen e problemit të ri të refugjatëve mes Bashkimit Evropian (BE) dhe Turqisë. Aktiviteti i fundit në këtë drejtim ishte fluturimi..

04.03.20 15:19 |
Kryeministri Bojko Borisov

Borisov ndaj Michel: Evropa ka nevojë për një politikë të përbashkët për emigracionin

Bashkimi Evropian ka një rol kryesor për mirëmbajtjen e paqes dhe stabilitetin në regjion në kontekstin e krizës së migracionit. Duhet të vazhdojë thellimi i dialogut dhe veprimet e përbashkëta evropiane. Këtë e deklaroi Kryeministri Bojko Borisov..

04.03.20 11:11 |

Kryeministri Borisov: Kriza e migracionit në regjion mund të zgjidhet nëpërmjet mirëkuptimit

Nëpërmjet fqinjësisë së mirë, mirëkuptimit dhe zgjidhjes paqësore të konflikteve në regjion mund të zgjidhet edhe problemi i krizës së migrantëve. Këtë e deklaroi në Sofje Kryeministri Bojko Borisov pasi u takua me Presidenten e Komisionit Evropian..

04.03.20 10:32 |
Presidenti Rumen Radev

Presidenti Radev bëri thirrje për një plan operativ kundër presionit të migracionit në kufijtë e BE-së

Në një bisedë telefonike me Kryetarin e Këshillit Evropian Charles Michel Presidenti Rumen Radev bëri thirrje për miratimin e një plani operativ për veprim kundër presionit të migracionit drejt kufijve tokësorë të BE-së. Sipas fjalëve të Presidentit..

02.03.20 18:07 |

Presioni i migracionit drejt Bullgarisë është pakësuar

Në një takim në Sofje me Komisionaren Evropiane për Punët e Brendshme Ylva Johansson Kryeministri Bojko Borisov konstatoi se në krahasim me vitin 2019 ka pakësim të presionit të migracionit drejt Bullgarisë. Kjo u detyrohet si masave të ndërmarra në..

24.02.20 12:54 |
Zonja Zaharieva dhe zoti Çavushogllu

Në Bullgari për vizitë është ministri i jashtëm i Turqisë

Ministrat e jashtëm të Bullgarisë dhe të Turqisë – zonja Ekaterina Zharieva dhe zoti Mevlyt Çavushogllu do të diskutojnë në Sofje marrëdhëniet dypalëshe dhe bashkëpunimin në fushën e sigurisë dhe në luftimin e migracionit ilegal, partneritetin në NATO dhe..

31.01.20 09:54 |
Zotërinjtë Borisov dhe Petriçek

Vizitë në Bullgari e ministrit të punëve të jashtme të Republikës së Çekisë

Për një vizitë në Bullgari ndodhet ministri i punëve të jashtme i Republikës së Çekisë Tomash Petriçek. Në një takim me kryeministrin Bojko Borisov u diskutua intensifikimi i partneritetit në investimet, turizëm, sektorin IT, industrinë ushqimore dhe..

05.11.19 11:07 |

Bullgaria është për ndërprerjen e menjëhershme të operacionit në Siri

Kryeministri Bojko Borisov thirri ngutshëm Këshillin e Sigurisë pranë Këshillit të Ministrave, që të shqyrtohet situata e ndërlikuar në Siri dhe rreziqet për Bullgarinë si rrjedhojë e ngjarjeve të fundit. Pasi e informoi Presidentin Rumen Radev për..

15.10.19 16:00 |
Presidenti bullgar Rumen Radev

Presidenti Radev i bëri thirrje qeverisë për të propozuar një plan të përbashkët evropian për migracionin

Në një takim me Kryeministrin Bojko Borisov Presidenti Rumen Radev i bëri thirrje qeverisë për ta shtruar në Këshillin e BE-së çështjen për përpunimin e një plani të përbashkët evropian për reaksion në rast rritjeje të menjëhershme të presionit të..

15.10.19 14:22 |
Kryeministri Borisov (majtas) me Mbretin Abdullah II

Bullgaria do të jetë mikpritëse e nismës së Jordanisë kundër terrorizmit

Bullgaria do të jetë mikpritëse e një takimi në kuadrin e procesit “Akaba” gjatë vitit 2020. Kjo u bë e qartë pas takimit të Kryeministrit bullgar Bojko Borisov dhe Mbretit të Jordanisë Abdullah II në Aman. Procesi “Akaba” është iniciativë e Amanit për..

14.10.19 09:51 |
Всички новини: днес | вчера