Eмисия новини
от часа

Qeveria miratoi ndryshimet në ligjin për të huajt, duke lehtësuar qëndrimin në vendin tonë

Qeveria në mbledhjen e sotme miratoi projektligjin për ndryshime në Ligjin për të Huajt në Bullgari. Qëllimi është lehtësimi i regjimit të qëndrimit në vendin tonë për qytetarët nga vendet e treta – specialistë të kualifikuar dhe punëtorë sezonalë...

28.02.24 15:40 |
Rumen Radev

Presidenti do të referojë gjykatën për “eksperimentin” me Kushtetutën

Presidenti Rumen Radev në një konferencë për shtypin tha se do të referojë Gjykatën Kushtetuese për shkak të ndryshimeve në Kushtetutë, të cilat përfundimisht u miratuan sot në Kuvendin Popullor. "Për eksperimentin me Kushtetutën, bullgarët do të..

20.12.23 16:49 |

Parlamenti po shqyrton ndryshimet në ligjet tatimore

Deputetët filluan diskutimin e një pako ligjesh tatimore - për akcizën dhe magazinat tatimore, Kodin e Procedurës së Taksave dhe Sigurimeve, TVSH-në, tatimin mbi të ardhurat e korporatave, të ardhurat e individëve, taksat dhe tarifat vendore...

23.11.23 18:47 |

Deputetët nuk i pranuan ndryshimet e Kushtetutës në lexim të parë

Deputetët nuk i pranuan ndryshimet në Kushtetutë në lexim të parë, pasi në sallën plenare mblodhën 161 vota “pro” dhe mbështetja e nevojshme është 180 vota. “Propozimi nuk u pranua. Por duke qenë se mbledh më shumë se 160 vota, ai mund të rivotohet pas..

06.10.23 18:12 |

Rumen Radev apelon në Gjykatën e Drejtësisë për shkak të ndërprerjes së koncesionit të terminalit Rosenec

Presidenti Rumen Radev paditi Gjykatën Kushtetuese për ndërprerjen e nxituar të koncesionit të terminalit Rosenec, njoftoi qendra për shtyp e kreut të shtetit. “Miratimi i shpejtë i ndryshimeve ligjore, që ndërprenë dhënien me koncesion të..

04.08.23 11:35 |

Mijëra njerëz po protestojnë në të gjithë vendin për shkak të vajzës së torturuar 18-vjeçare

Në më shumë se 40 qytete të vendit nisi një protestë kombëtare për shkak të dhunës ndaj një vajze 18-vjeçare. Një muaj më parë ajo u sulmua dhe u keqtrajtua në shtëpinë e saj dhe për këtë akt akuzohej shoku i saj 26-vjeçar Georgi Georgiev. Në..

31.07.23 18:49 |
Rumen Radev

Rumen Radev i bëri thirrje shoqërisë që të jetë vigjilent ndaj orvatjeve kundër lirisë dhe demokracisë

Banalizimi i tezave dhe veprimeve fashiste në muajt e fundit është alarmant, tha presidenti Rumen Radev para gazetarëve. Ai e dha si shembull agresionin në rrjetet sociale dhe përgatitjen e listave të gazetarëve jo të besueshëm. “Intelektualët..

31.07.23 15:41 |
Rumen Radev

Rumen Radev kontestoi ndarjen e hetimit nga prokuroria

Presidenti Rumen Radev vuri veton ndaj Ligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për pushtetin gjyqësor, të miratuar nga Kuvendi Popullor më 2 qershor. Dispozitat e diskutueshme parashikojnë ndarjen e drejtorit të Shërbimit Hetimor Kombëtar dhe..

14.06.23 18:22 |

Po diskutohet heqja e figurës së prokurorit të përgjithshëm

Figura e kryeprokurorit duhet të hiqet me ndryshimet në Kushtetutë. Rreth kësaj u bashkuan deputetët e “Po e vazhdojmë ndryshimin – Bullgaria Demokratike” (PP-DB) dhe Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë (DPS). Këtë e tha deputeti i DPS Deljan Peevski..

09.06.23 18:26 |

Protesta para parlamentit kundër fletave te votimit në letër

Qytetarë të pakënaqur sërish protestojnë para parlamentit kundër ndryshimeve në Kodin Zgjedhor dhe rikthimit të fletës së votimit në letër. Ata bllokuan qarkullimin përpara godinës së Kuvendit Popullor, ku është shtuar prania e policisë...

18.11.22 19:07 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна