Eмисия новини
от 21.00 часа

Një sërë të panjohurash për shkak të pandemisë i bëjnë zgjedhjet të paparashikueshme

Zgjedhjet e ardhshme parlamentare më 4 prill do të jenë më të ndryshme se sa votimet e deritanishme. Shkaku është se ato do të mbahen në kushtet e pandemisë. Asnjë institucion ose qeveri as në Evropë as në botë nuk është në gjendje të parashikojë..

22.01.21 06:15 |

Ekziston konsensus për çështje të rëndësishme në lidhje me zgjedhjet

Gjatë takimit të tij me përfaqësuesit e partisë politike MIR, Presidenti Rumen Radev tha se ka konsensus të fortë mbi nevojën për ndryshime ligjore. Bisedimet me formacionet politike joparlamentare janë pjesë e një serie konsultimesh të filluara..

10.01.21 16:29 |
Rumen Radev

Presidenti Radev insiston në një fushatë të barabartë paraelektorale

Gjatë një serie takimesh mbi organizimin dhe zhvillimin e zgjedhjeve të ardhshme parlamentare, Presidenti Rumen Radev theksoi se “është e rëndësishme të ketë një fushatë të barabartë zgjedhore në mënyrë që bullgarët të kenë përfaqësimin e tyre..

09.01.21 15:20 |

Kush është “hanxhiu” në llogaritë politike të partive

Zgjedhjet parlamentare në Bullgari janë në horizont. Me fillimin e vitit 2021 filloi një dinamikë e ndjeshme në strukturat politike. Presidenti Rumen Radev , i cili duhet me dekret të caktojë datën e zgjedhjeve parlamentare, filloi një seri konsultimesh..

06.01.21 13:44 |
Vasill Bozhkov

Vasill Bozkov, i cili fshihet në Dubai, krijoi parti të vet online

Afaristi bullgar Vasill Bozhkov, kundër të cilit ka një sërë akuzash, njoftoi në Facebook se partia e tij “Vera bullgare” ka zhvilluar online mbledhjen e saj themeluese. Në të janë përfshirë 900 veta, ndërsa prania e çdo një prej tyre do të..

04.01.21 17:27 |

Siguria e votës – garanci kryesore për qetësinë politike

Pavarësisht nëse do të jenë përpara afatit ose të rregullta, mënyra në të cilën do të zhvillohen zgjedhjet për Legjislaturën e ardhshme të 45 të Kuvendit Popullor në Bullgari, zgjon frikësime serioze për sinqeritetin dhe për transparencën e tyre..

28.10.20 15:31 |

Bosi i bixhozit Vasill Bozhkov krijoi platformën e qytetarëve “Vera Bullgare”

Bosi i lojërave të fatit Vasill Boxhkov i cili fshihet në Dubaj shpalli në Facebook se krijon platformën e qytetarëve “Vera Bullgare”. Ideja është që kjo platformë të kthehet në parti dhe të marrë pjesë në zgjedhjet parlamentare. “Në kushtet e..

22.10.20 11:37 |
Rumen Radev

Presidenti nuk përgatit projekt të vet politik

Presidenti Rumen Radev nuk ka ndërmend të fillojë një projekt të ri politik, sepse qëllimi i tij është të përkrahë ata të cilët punojnë në dobi të njerëzve. Kjo u bë e qartë nga fjalët e tij në Karnobat ku ndodhet për vizitë në lidhje me festën e..

26.09.20 14:11 |

Partia Socialiste Bullgare është gati me plan alternativ të qeverisjes

“Partia Socialiste Bullgare do të punojë që të bëhet forca e parë politike. Tashmë partia disponon plan alternativ për qeverisjen e Bullgarisë.” Këtë e tha liderja e partisë Kornelija Ninova para kongresit të 50-të jubilar. 793 delegatë u mblodhën..

26.09.20 13:37 |
Krasimir Bogdanov

VMRO insiston që në fletëvotimet të shkruhen vetëm emrat e partive

Partia VMRO insiston që në fletëvotimet të shkruhen vetëm emrat e partive dhe të hiqen numrat. “Arsimi në Bullgari është i detyrueshëm deri në moshën 16 vjeçe. Dhe është e palogjikshme që ai i cili ka fituar të drejtën e votimit kur ka mbushur 18 vjeç..

11.09.20 12:58 |
Всички новини: днес | вчера