Eмисия новини
от 07.00 часа

Qëndismat bullgare si frymëzim në jetën moderne

Qëndismat bullgare frymëzojnë që prej shekujsh. Shumëllojshmëria e elementeve të tyre është shprehje e shpirtit të pasur dhe talenteve artistike të gruas bullgare dhe mishëron kërkimin e vazhdueshëm të së bukurës. Prej pesë vitesh, Marija Gergova me..

25.11.23 11:25 |
Nikollaj Majstorov

Ekspozitë kushtuar përvjetorit të 80-të të piktorit bullgar Nikollaj Majstorov

Me rastin e 80-vjetorit të piktorit bullgar Nikollaj Majstorov u rregullua një ekspozitë me 50 tablo. Në të prezantohet një cikël pikture bazuar në Ungjijtë e Mateut, Markut, Lukës dhe Gjonit. Ekspozita e titulluar “Rruga” do të qëndrojë deri më 16..

11.10.23 08:10 |

Staro Zhelezare u bë fshati i parë në botë me një muze të artit të rrugës

Nëfshatin e vogël Staro Zhelezare hapi dyert Muzeu i parë Rural i Artit të Rrugës në botë. Ekspozita përfshin panele shumëngjyrëshe me foto origjinale të realizuara gjatë festivaleve Street Art në Staro Zhelezare nga viti 2013 e deri më tani...

03.09.23 13:15 |
Një fragment i pikturës së Xhaksën Pollëk i zbuluar gjatë aksionit të Drejtorisë Kryesore të Luftimit të Krimit të Organizuar

Tabloja e piktorit Xhaksën Pollëk i kushtohet aktores Lorën Bekoll

Tabloja e Xhaksën Pollëk e zbuluar në Bullgari ka një dedikim në shpinë, që besohet se është shkruar nga vetë piktori, për yllin e Hollivudit Llorën Bekoll, për ditëlindjen e saj në vitin 1949. Kjo u bë e qartë sot në një konferencë për shtypin të..

22.03.23 19:33 |

Një verë interesante në Bosilegrad – një plein air kreativ dhe graffiti

Një mik më ftoi për ta vizituar Bosilegradin (një qytet në Serbi, afër kufirit me Bullgarinë, ku jetojnë bullgarë etnikë). "Njerëzit atje gëzohen sinqerisht për çdo bullgar që i viziton. Për ta, ardhja e njerëzve nga përtej kufirit është një..

19.07.22 09:33 |
Liljana Dvorjanova

Liljana Dvorjanova përvetëson në tablotë e saj pamje nga portrete të Rilindjes

Të shikosh në të tashmen përmes syve të njeriut të Rilindjes dhe prej kësaj të linden histori nga bota jote imagjinare - një amalgamë të tillë të së shkuarës, së tashmes dhe të imagjinatës “e përzien” pikëtoja Liljana Dvorjanova në ekspozitën e..

20.06.22 07:15 |

“Trinia e Shenjtë” – kujtim për personalitete dhe ngjarje

Në qendrën e lashtë të qytetit Bansko është mbledhur historia e qytetit të bukur malor, i cili është kthyer në një qendër pushimore dhe të festivaleve gjatë dekadave të fundit. Aty ruhet dhe kujtesa për Rilindjen Bullgare, për zhvillimin e arsimit,..

11.06.22 09:05 |

Piktori i ri Kostadin Zhikov dhe imazhet e tij të bukura dhe paqësore femërore

Gjatë muajit mars, të cilin ne bullgarët e quajmë muajin e grave, për shkak të kohës së ndryshueshme jashtë dhe për shkak të festës së gruas më 8 mars, në fokus është “Ajo”, me bukurinë e saj, me estetikën dhe me rolin e saj në botën e ndërlikuar..

16.03.22 11:26 |

Galeria e Arteve të Bukura në qytetin Varna prezanton kryevepra në një ekspozitë

Sipas një tradite Galeria e Arteve të Bukura në qytetin Varna shënon   Vitin e Ri me prezantimin e pasurive të fondit të saj. Ekspozita “Zhanre në pikturim” paraqes afro 100 vepra të 65 krijuesve të rëndësishëm bullgar, talenti i të cilëve u shfaq..

30.01.22 10:35 |

Mbushen 30 vjet nga vdekja e piktorit Dimitër Kazakov – Neron

Piktorët janë një racë e veçantë e qenieve njerëzore. Shumë prej tyre jetojnë sipas rregullave të veta, sepse dashuria për lirinë nuk i lejon të bien në kallëp dhe të bëjnë të njëjtën gjë, në të njëjtën mënyrë gjithë jetën. Para 30 vitesh, në 1992,..

16.01.22 09:05 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна