Eмисия новини
от часа

Pikturat digjitale të një gruaje bullgare u ulën 384 000 km larg Tokës

Dy piktura digjitale të artistes bullgare Sillvija Stratieva zbarkuan në Hënë, të transportuara nga anija kozmike “Odiseu”. Ato janë pjesë e projektit “Kodi i Hënës”, tha ajo për Faktor.bg. Anija kozmike “Odiseu”, e ndërtuar dhe e operuar nga..

23.02.24 12:41 |

“Letra nga lufta” drejtuar Bullgarisë

Në më pak se një muaj, do të bëhen dy vjet që nga ai mëngjes shkurti i vitit 2022 që ndryshoi jetën e njerëzve në Evropë dhe më gjerë. Përshkallëzimi i konfliktit midis Rusisë dhe Ukrainës, i cili filloi në vitin 2014, i bëri politikanët të rimendojnë një..

08.02.24 07:30 |

Një student fitoi konkursin për logon dhe moton e fushatës për futjen e euros

Ndër 22 projekte, Ministria e Financave zgjodhi simbolet që do të përdoren në fushatën për futjen e euros. Slogani i fushatës është "Uniteti është forcë". Logoja përmban tre elementë kryesorë – flamurin trengjyrësh kombëtar, shenjën e..

22.01.24 09:49 |

Horizonte të reja për organizatat rinore në Evropën Lindore

Edicioni i dytë i projektit "Akademia për Punëtorët Rinor 2.0" zgjeroi fushën e iniciativës duke u fokusuar në zhvillimin e organizatave rinore në Poloni, Bullgari, Greqi dhe Maqedoni. Akademia është e bashkëfinancuar nga programi Erasmus+ i Bashkimit..

20.01.24 09:25 |

Radio Bullgaria me nominime për çmimet e BNR për gazetari

Në një ceremoni solemne më 25 janar - Dita e Radios Kombëtare Bullgare, do të jepen çmimet vjetore të gazetarisë të medias. Të nominuarit mund të shihen tani në faqen e internetit bnr.bg, ndër të cilat është edhe "Radio Bullgaria". Redaksia..

16.01.24 17:19 |

“Ku iku dashuria” është hera e parë që takohen këngëtarja Margarita Hranova dhe aktorja Stefania Koleva

Projekti "Artistët këngëtarë", në të cilin figura të njohura të botës artistike në Bullgari interpretojnë këngë të krijuara enkas për ta, po zgjerohet me një tjetër titull. Kënga e 34-të nga projekti është "Ku iku dashuria" dhe prezantohet nga dy gra..

10.01.24 08:55 |

Me "Unikja" Nasko nga grupi B.T.R. i bashkohet projektit "Artistët këngëtarë"

Një nga zërat më të mirë të rock-ut bullgar - Atanas Penev, i njohur si Nasko nga B.T.R. - përfshihet në projektin “Artistët këngëtarë” me dy këngë. Titulli i këngës së parë është “Unikja”, kurse ajo e dyta do të prezantohet në muajin maj...

04.01.24 08:35 |

Shkolla më e vjetër që funksionon në Plovdiv ka nevojë për zgjerim, por nuk mungojnë sfidat

Dy nga shkollat ​​e para në Bullgari i kemi në saje të edukatorit dhe shkrimtarit Najden Gerov . Besohet se familja e tij është më e vjetra në vendlindjen e tij në Koprivshtica .  Ai studioi në shkollën fillestare kishtare të babait të tij, pastaj..

01.01.24 08:20 |
Asen Vasilev

Kuvendi Popullor miratoi përfundimisht Buxhetin e Shtetit për 2024

Kuvendi Popullor më në fund e miratoi në lexim të dytë buxhetin e shtetit për vitin 2024. Sipas ministrit të financave Asen Vasilev, buxheti është real, por i vështirë për t'u realizuar. Ai uroi "në fund të vitit 2024 të kemi një Bullgari më të..

21.12.23 18:36 |

KE pyet Bullgarinë për planet e saj për tranzicionin e gjelbër deri në vitin 2030

Komisioni Evropian i bëri thirrje Bullgarisë, Austrisë dhe Polonisë që brenda dy muajve të paraqesin planet e ndryshuara për energjetikën dhe mbrojtjen e mjedisit deri në vitin 2030, njoftoi BTA. Komisioni vëren se hapi procedimin penal ndaj tri..

21.12.23 15:36 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна