Eмисия новини
от 00.00 часа

Prognozë për rimëkëmbjen e ekonomisë bullgare në fund të vitit 2021

Në qoftë se nuk ka valë të dytë të Covid-19 kriza për ekonominë bullgare do të jetë nga 2 deri në 3 tremujorë. Ulja vjetore do të jetë nga 5 deri në 7%. Rimëkëmbja do të vazhdojë gjatë tërë vitit 2021 dhe në fund të vitit do të arrihen nivelet para..

27.07.20 17:28 |
Tomisllav Donçev

Pritet një vjeshtë kritike dhe rritje e ekonomisë në fund të vitit 2020

Bullgaria ndoshta do t’i marrë mjetet e para financiare nga BE-ja për përballimin e krizës së Covid-19 gjatë muajit tetor, tha zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev. Faza më e ashpër ekonomike për ne do të jetë vjeshtën. Të gjithë analizatorët japin..

03.07.20 19:46 |

Bullgaria është një nga shtetet e pakta në BE me rritje ekonomike

Ekonomitë e 27 shteteve në BE pësuan dëme gjatë tremujorit të parë të vitit 2020 - 3.3%. Vetëm 9 shtete shënojnë rritje të dobët. Ndër to është Bullgaria – 2.4% rritje e Produktit të Brendshëm Bruto (PBB) në krahasim me periudhën e njëjtë të..

15.05.20 15:59 |

Kristalina Georgieva për BNR: Normat e ulëta të interesit favorizojnë rritjen ekonomike

Në një intervistë për programin “Horizont” të Radios Kombëtare Bullgare, drejtoresha e Fondit Monetar Ndërkombëtar zonja Kristalina Georgieva komentoi të ardhmen e Bullgarisë  në Eurozonë dhe shumë çështje të tjera nga ekonomia botërore. “Për Bullgarinë..

28.01.20 13:27 |
Emill Karanikollov

Viti 2019 është rekord për ekonominë bullgare

Bullgaria është me tregues shumë të mirë ekonomikë, tha para Agjencisë Telegrafike Bullgare (BTA) ministri i resorit Emill Karanikollov. Gjatë tremujorit të tretë Produkti i Brendshëm Bruto (PBB) rritet me 3.7% në krahasim me vitin 2018. Komisioni..

27.12.19 09:51 |

Bullgarët nuk janë të kënaqur nga demokracia në Bullgari, por janë të kënaqur nga ajo në BE

55 për qind nga bullgarët nuk janë të kënaqur nga demokracia në Bullgari. Në të njëjtën kohë 59 për qind nga bashkatdhetarët tanë shprehin kënaqësi nga anëtarësimi i vendit në BE. Këtë e tregojnë të dhënat e anketimit të Parlamentit Evropian “Barometër..

10.12.19 18:48 |

Komisioni Evropian pohon parashikimet për rritjen e ekonomisë së Bullgarisë prej 3,3%

Komisioni Evropian pohoi prognozën për rritjen e ekonomisë bullgare 3,3% për vitin 2019 dhe 3,4% gjatë vitit 2020. Për shkak të faktorëve të jashtëm negativë pritet një vonim i ritmeve  të rritjes gjatë gjysmës së dytë të vitit. Tendencat pozitive..

10.07.19 14:14 |

Bullgaria konstaton rritje ekonomike 20-vjeçare

Komisioni Evropian prognozon një përshpejtim të rritjes ekonomike në Bullgari deri më 3,3% për vitin 2019 dhe 3,4% gjatë vitit 2020, me inflacioni vjetor në nivelin 2%. Sipas ekonomistëve nga Akademia Bullgare e Shkencave pavarësisht nga vonimi i..

07.05.19 16:56 |

Desisllava Nikollova: Rritja e shpenzimeve publike përbën kërcënim për buxhetin në plan afatgjatë

Qeveria e re bullgare vuri në dukje se do të rritë pensionet minimale, pagën minimale dhe pagat e mësuesve. Disa shpenzime të tjera, ndër të cilat janë edhe ato për mbrojtjen, së shpejti do të rriten. Dallimi i madh mes shpenzimeve të ndryshme është me..

16.05.17 13:47 |

10 vjet në BE nuk mjaftojnë për ekonominë bullgare

Pa shumë zhurmë sivjet Bullgaria shënon 10 vjet nga aderimi i saj në BE. Atmosfera nuk është festive dhe për këtë ka mjaft shkaqe. Për bullgarët u bë e qartë se anëtarësia në BE nuk është një shkop magjik, i cili mund të zgjidhë menjëherë të gjitha..

01.02.17 09:15 |
Всички новини: днес | вчера