Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Prognozë për rimëkëmbjen e ekonomisë bullgare në fund të vitit 2021

Foto: arkiv

Në qoftë se nuk ka valë të dytë të Covid-19 kriza për ekonominë bullgare do të jetë nga 2 deri në 3 tremujorë. Ulja vjetore do të jetë nga 5 deri në 7%. Rimëkëmbja do të vazhdojë gjatë tërë vitit 2021 dhe në fund të vitit do të arrihen nivelet para krizës.

Rritja reale do të fillojë që nga viti 2022, tregon Raporti Vjetor për Zhvillimin Ekonomik dhe Politikat e Bullgarisë nga Instituti për Studime Ekonomike pranë Akademisë Bullgare të Shkencave.

Përfundimi kryesor është se deri në pandeminë e koronavirusit ekonomia bullgare është zhvilluar në mënyrë të qëndrueshme, edhe pse me tempe modeste, me rritje të shpejtë të pagave dhe të punësimit, sistem të qëndrueshëm financiar dhe bankar dhe ka pasur balancë makroekonomike.


Më shumë nga rubrika

10 janë finalistët në konkursin “Menaxher i vitit”

Tregtia me pakicë dhe teknologjitë janë sektorët e përfaqësuar më fort mes kompanive-finaliste në konkursin “Menaxher i vitit” 2020. Numri i atyre të cilët kishin deklaruar pjesëmarrje në konkursin prestigjioz qe 40, ku deri në final arritën 10..

botuar më 20-09-30 6.10.PD

Në buxhetin shtetëror për 2021 parashikohet mundësi për deficit mbi 3 për qind

Në rast rrethana të jashtëzakonshme deficiti buxhetor të mund të tejkalojë pragun e parashikuar nga 3 për qind nga Produkti i Brendshëm Bruto, ofron Ministria e Financave. Pandemia Covid-19 dhe stangacioni global ekonomik vendosën në provë kornizat..

botuar më 20-09-29 12.18.MD

Borxhi i Jashtëm Bruto i Bullgarisë po rritet

Borxhi i Jashtëm Bruto i Bullgarisë në fund të korrikut të vitit 2020 është 35 miliardë e 611 milionë euro. Kjo është 62.7% e Produktit të Brendshëm Bruto (PBB) të vendit, njoftoi Banka Popullore Bullgare. Në krahasim me vitin e kaluar..

botuar më 20-09-28 1.44.MD