Programi i ditës
Размер на шрифта
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në tremujorin e dytë të 2022, rritja ekonomike është nën 1%

Foto: pixabay

Ekonomia bullgare shënoi një rritje prej 0,8 për qind në tremujorin e dytë të vitit krahasuar me 3 muajt e parë, sipas të dhënave paraprake të Institutit Kombëtar të Statistikave. Në bazë vjetore, rritja është 4%. Kontributin më të madh në rritjen e vlerës së shtuar bruto në vend e е ka sektori i industrisë, ku rritja është 11.9 për qind. Një rritje prej 5.6 për qind është raportuar edhe në telekomunikacionin dhe krijimin dhe shpërndarjen e informacionit. Rritje me 4.7 për qind shënoi edhe sfera e shërbimeve dhe e tregtisë. Sipas të dhënave paraprake, në tremujorin e dytë të vitit 2022, PBB-ja e gjeneruar arrin në 19.9 miliardë euro, me 2918 euro për person.

Më shumë nga rubrika

Importimi i fuqisë punëtore nga jashtë do të jetë një praktikë gjithnjë e më e shpeshtë në sektorin privat

Lufta në Ukrainë, pasiguria e vazhdueshme ekonomike dhe inflacioni në vendin tonë padyshim që kanë ndikimin e tyre në të ardhurat e njerëzve, si dhe në fuqinë e tyre blerëse. Dhe ndërsa qeveria e përkohshme fillon me ndrojtje një bisedë me..

botuar më 22-12-05 7.15.PD

Një kompani prijëse automobilistike hap vende pune për 100 inxhinierë bullgarë

Një qendër e re kërkimi dhe zhvillimi për Evropën, e një kompanie japoneze lider në industrinë e automobilave, hapi dyert në Sofje. Kompania është prodhuese e pajisjeve elektronike për makina me më shumë se 300 filiale në mbi 40 vende dhe po..

rinovuar më 22-12-02 6.43.MD

Banka Kombëtare Bullgare rriti normën bazë të interesit në 1.3 për qind

Sektori bankar bullgar është i qëndrueshëm, hyrja e vendit në Eurozonë është një katalizator makroekonomik dhe politik që nuk duhet të humbasë, tha Dimitër Raev, guvernator i Bankës Kombëtare Bullgare – BNB para konferencës “Bankat dhe biznesi në..

botuar më 22-12-01 11.52.PD