Eмисия новини
от 21.00 часа

Po të isha në vendin e kryetarit të bashkisë? – mendimi i ekspertit të ekonomisë dhe financave Vlladimir Karolev

Ekonomisti Vlladimir Karolev është një person i njohur në hapësirën publike për shkak të vizioneve të tij të qarta dhe kategorike për problemet e rëndësishme të shoqërisë. Karolevi jeton në Sofje tashmë më shumë se 45 vjet dhe bile ka qenë..

05.11.19 12:38 |

Tablo shumëngjyrëshe në pushtetin vendor pas raundit të dytë të zgjedhjeve në Bullgari

Të dhënat zyrtare të shpallura nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve tregojnë se raundi i dytë i zgjedhjeve lokale nuk ka ndryshuar bilancin e forcave politike pas raundit të parë. Forca kryesore në pushtetin vendor vazhdon të jetë partia..

04.11.19 16:53 |

Vendbanimet e vogla – shpresat dhe realiteti pas zgjedhjeve

Rruga të shkatërruara dhe të paasfaltuara, rrjete të vjetërsuara të kanalizimit, ndërprerje të shpeshta të korrentit, depo të përligjshme plehrash, lidhje të parregullta të transportit, papunësi dhe shpopullim - këto janë problemet bazë, me të cilat..

04.11.19 15:53 |

Një komitet nismëtar do të kërkojë anulimin e zgjedhjeve në Sofje

Komiteti nismëtar, i cili propozoi kandidaturën e Maja Manollovës për kryetare të bashkisë së Sofjes, bëri të ditur se do të kërkojë anulimin e zgjedhjeve në kryeqytet. Kryetari i komitetit Nikolla Vapcarov komentoi para Radios Kombëtare Bullgare,..

04.11.19 12:01 |

Përfundoi raundi i dytë i zgjedhjeve vendore në Bullgari

Zyrtarisht përfundoi balotazhi i së dielës në Bullgari për zgjedhjen e kryetarëve të 196 bashkive. Votimi kaloi në atmosferë të qetë, pa shkelje të konsiderueshme të rregullave zgjedhore dhe të rendit publik, informuan nga Ministria e Punëve të..

03.11.19 21:45 |

Partia GERB me kryetarë bashkie në tri qytetet më të mëdha në Bullgari

Sipas të dhënave të Exit-Poll-eve të të gjitha agjencive sociologjike partia qeverisëse GERB fiton në raundin e dytë të zgjedhjeve lokale vendet e kryetarëve të bashkive në tri qytetet më të mëdha në Bullgari. Opozitarët nga Partia Socialiste Bullgare..

03.11.19 21:33 |

Pjesëmarrja e votuesve në Sofje – më e ulët sesa ajo mesatare për vendin

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve informoi se në orën 12:30 pjesëmarrja e votuesve në Sofje ka qenë 14,46%. Në të njëjtën orë pjesëmarrja mesatare për Bullgarinë ka qenë 18,26% - më e ulët në krahasim me atë të regjistruar në të njëjtën orë në raundin..

03.11.19 15:16 |

Dita e zgjedhjeve: situata është normale, pjesëmarrja e votuesve – e ngjashme me atë të vitit 2015

Zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Aleksandër Andreev informoi se pjesëmarrja e votuesve në raundin e dytë të zgjedhjeve vendore në orën 10 sipas kohës lokale ka qenë 7,14%. Niveli është shumë afër atij të regjistruar në zgjedhjet e..

03.11.19 13:50 |

Zhvillohet raundi i dytë i zgjedhjeve vendore

Sot nga ora 07.00 deri më 20.00 sipas orës lokale, në Bullgari zhvillohet raundi i dytë i zgjedhjeve lokale në baskitë, ku në raundin e parë kandidatët për kryetarë të pushtetit vendor nuk kanë mundur të marrin më shumë se 50% të votave të vlefshme...

03.11.19 08:05 |

Zgjedhjet lokale janë interesante dhe për të huajt në Bullgari

„Ka 12 vjet që jetoj në Sofje dhe gjithmonë kur ka votime në Bullgari votoj, duke qenë se jam edhe shtetase bullgare që prej ca vitesh” – tha Rajmonda Duka. Ajo gjithmonë merr pjesë në procesin zgjedhor në Bullgari dhe kur ka mundësi – edhe në..

03.11.19 07:45 |
Всички новини: днес | вчера