Eмисия новини
от 21.00 часа
Foto: Freepik.com

Rritje e punësimit në sektorin e IT-së në vendin tonë, dega tërheq specialistë edhe nga jashtë

Industria e software-it është biznesi më solidar dhe me përgjegjësinë më të madhe shoqërinë në Bullgari. Ai paguan taksa dhe sigurime që janë tre herë më të larta se mesatarja për vendin, nxit konsumin në ekonomi, është një investitor i madh në ndryshimin..

19.12.23 07:25 |
Foto: Freepik.com

Kompanitë e teknologjisë së lartë i mbajnë shpresat te programet e praktikës për të mbajtur të rinjtë në vend

Mbi 400 kompani operojnë në Bullgari në sektorët "Mekatronikë", "Elektronikë" dhe "Mikroelektronikë", të cilat janë të orientuara te eksporti, zhvillojnë inovacione dhe kanë prodhime moderne. Kështu tha ministri i Ekonomisë dhe Industrisë Bogdan..

16.11.23 07:30 |
Rumen Radev

Pajtimi dhe vullneti janë rruga për të arritur idealet kombëtare

“Dita e Pavarësisë është një mësim i jashtëzakonshëm, se uniteti dhe vullneti janë rruga për arritjen e idealeve kombëtare dhe për mbrojtjen e interesave bullgare”, shkroi presidenti Rumen Radev në faqen e tij në Facebook me rastin e festës. Sipas..

22.09.23 11:13 |
Johanes Han

Komisioneri i BE-së Johanes Han sjell në Sofje lajmet për zvogëlimin e parave në BE

Komisioneri evropian për buxhetin Johanes Han do të takohet të enjten në Sofje me kryeministrin Nikollaj Denkov dhe zëvendëskryeministren dhe ministre të  punëve të jashtme Maria Gabriel. Vizita është pjesë e turneut të tij evropian përpara njoftimit..

15.06.23 11:21 |

Chat GPT dhe fillimi i revolucionit teknologjik - ku jemi ne?

Viti 2023 do të mbahet mend si një vit i rëndësishëm për zhvillimin e inteligjencës artificiale (IA). Ekspertët parashikojnë se chatbot-i i ri falas i OpenAI-t po përhapet si flakët e zjarrit në ueb dhe do të transformojë plotësisht jetën tonë në të..

02.03.23 07:15 |

VJ Alexandër Brajanov, Mançester: Integrimi i Bullgarisë me botën do t'i bëjë të rinjtë të kthehen

Çfarë i duhet një njeriu për të qenë i lumtur? Të ketë një aktivitet të preferuar për t'iu përkushtuar; të shikojë se ajo që bën ka kuptim; të jetë i rrethuar nga njerëz me të cilët i puqet mendimi. Pjesa tjetër thjesht mund të rregullohet. Kështu e..

27.01.23 07:15 |

I paparashikueshëm, kaotik, por i suksesshëm – viti turistik 2022

Para dhe pas pandemisë, kjo është mënyra me të cilën ne vazhdojmë të përcaktojmë nëse viti turistik ka qenë i suksesshëm apo jo. Viti 2019, një vit para Covid-19, konsiderohet si një nga më produktivët në industri. Por çfarë ndodhi në vitin aktual..

29.12.22 14:30 |

KE: Ekonomia bullgare do të rimëkëmbet ngadalë gjatë vitit 2021

Sivjet ekonomia e Bullgarisë do të gjallërohet, duke shënuar rritje prej 2.7% të PBB-së, pas një uljeje prej 4.9% të PBB-së gjatë vitit të parë të pandemisë, ndërsa gjatë 2022-ës tempi do të arrijë 4.9% prej PBB-së, që është një nga nivelet më të..

11.02.21 12:39 |

Faktori demografik pengon zhvillimin e rajoneve

Pandemia thelloi pabarazitë ekonomike midis Sofjes dhe rajoneve të vendit. Ajo gjithashtu ka çuar në një kolaps të punësimit gjatë vitit 2020. Raporti vjetor për zhvillimin e regjioneve i Institutit të Ekonomisë së Tregut tregon, se 70 për..

26.01.21 16:21 |

Tri janë rajonet punuese me ekonomi të planifikuar në Bullgari

Territori i Bullgarisë është i ndarë në gjashtë rajone për planifikim dhe secili përfshin nga disa krahina. Ata janë me rëndësi për formimin e politikave, në sajë të të cilave do të sigurohet financim me mjete nga BE-ja. Sipas legjislacionit..

19.03.20 11:54 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна