Акценти
Павел Павлов, директор на училището.

Кът за изяви след пандемията

публикувано на 03.04.20 в 16:24

Шуменка шие защитни маски

Носенето на защитни маски по време на карантина е задължителна предпазна мярка. Те обаче трудно се намират. Българските фирми реагираха и очакваме първите произведени в България медицински маски за многократна употреба да бъдат в аптеките от тази..

публикувано на 16.03.20 в 12:46

Вкусът на България

Знаете ли какво е кешкек? Ястие, емблематично за село Радилово. Там си имат и фестивал на кешкека. Съществуват още фестивал на сармата и кюфтето в Генерал Тошево, на шопската спържа, на цалапишкия бабек. Над 30 кулинарни фестивала се борят за любимо..

публикувано на 14.03.20 в 12:12

Държавата в авариен режим

„Държавата навлиза в авариен режим на функциониране. Трябва да бъдат опазени животът и здравето на хората“ – това каза по повод обявеното днес извънредно положение специалистът по конституционно право Борислав Цеков. По думите му, въведените извънредни..

публикувано на 13.03.20 в 15:25

Covid - 19 забавя дигиталната търговия

Никола Илчев е млад дигитален предприемач от Русе. Той е организатор на серия мащабни събития за електронната търговия, които се провеждат от няколко години в София и страната. Доверен съветник е на различни проекти в областта на електронната търговия,..

публикувано на 13.03.20 в 14:36
Детска градина

Стриктен контрол за светулките

Грипната ваканция за учениците в Шумен приключи и от днес те са на училище. По данни на Регионалното управление на образованието, отсъстващите ученици тази сутрин са били около 16%. До края на седмицата във ваканция остават учениците от общините Нови..

публикувано на 12.03.20 в 15:04

Унгарският парламент в снимки

Изложба за една от най-впечатляващите сгради в света може да се разгледа в къщата музей „Лайош Кошут“ в Шумен. Мястото не е избрано случайно, защото експозицията разказва историята на построяването на унгарския парламент. Сградата е построена за 17..

публикувано на 11.03.20 в 15:20

Овошки под заплаха

Изложението "Дунавски овощари", което трябваше се проведе на 20 март в Русе, се отлага за октомври заради ситуацията с коронавируса. Събитието традиционно е добра възможност за фермерите да сключват директни сделки за реализация на продукцията си и да..

публикувано на 11.03.20 в 14:12
Снимката е илюстративна

В Шумен шият защитни маски

Предпазните маски за еднократна употреба отдавна изчезнаха от аптеките. В сайтовете за медицински консумативи пише, че продуктът или „е изчерпан“ или  „не е в наличност“.  А в шивашко ателие на улица "Христо Ботев" в Шумен от вчера се предлагат..

публикувано на 10.03.20 в 12:41
Владимир Чуков

Сирия след срещата Путин - Ердоган

Примирието в Сирия, постигнато вчера между Русия и Турция на срещата между турския президент Реджеп Таип Ердоган и руския държавен глава Владимир Путин, няма да има дълготраен характер, прогнозира арабистът проф. Владимир Чуков. Той анализира за Радио..

публикувано на 06.03.20 в 14:54
Ивайло Александров

Класическата музика е много персонална музика

В предаването "Неделни импровизации" на 8 март ще ви срещнем с Ивайло Александров, който има шуменски корени. На шест години напуска България, но възможността да о познае на културата, изкуствата и науката в Испания и Франция до голяма степен предопределя..

публикувано на 05.03.20 в 11:07