Клуб Петък

Some Details

Новото нормално

Този израз все по-често се цитира в медиите, стана мото на конференции, семинари и научни форуми. Използваме го като послание, че трябва да свикнем и да продължим да живеем нормално в различни условия. Всъщност кое е „новото нормално“? Отговорите..

публикувано на 15.10.20 в 18:13

Вирусът в училище

След началото на учебната година, която започна присъствено, в десетки училища у нас бяха регистрирани случаи на заразени учители и ученици?   Такива има вече в Шумен, Русе и Силистра. Адекватни ли са мерките в учебните заведения, какво може и трябва да..

публикувано на 24.09.20 в 16:28

Опасен ли е вирусът, в който мнозина българи не вярват?

Сигурно вече сте забравили за сутрешните брифинги, на които лекар във военна униформа ни съобщаваше със строг глас какъв е броят на новозаразените с COVID-19. Отдавна тази информация идва при нас под формата на таблички със стойности, които всеки ден..

публикувано на 11.09.20 в 10:24

Нации и национализми в "Клуб петък"

Изданието на предаването "Клуб петък" на 6 март от 11 до 12 часа в ефира на Радио Шумен ще бъде посветено на нациите и национализмите. С мнения и коментари за развитието на разбиранията за нация, национална държава, национална общност, национална памет,..

публикувано на 05.03.20 в 14:58

Коментираме глашатайството в „Клуб петък“

За глашатайството ще говорим днес в „Клуб петък“. Не очаквайте разговор за политически решения, а за културата ни на общуване. Върнахме ли се в Средновековието с актуалните политически изказвания, които звучат като реплики от зле написан телевизионен..

публикувано на 21.02.20 в 10:45

Кога да поговорим с детето за секс?

Това е въпросът, от който ще започнат дебатите в „Клуб петък“ в 11,00 този предиобед, но не е единственият повод да повдигаме темата отново. Тя стана скандалът на седмицата със реакцията на институциите, които отново заметоха под черджето въпроси, които..

публикувано на 14.02.20 в 09:29

Недопустимите възпитателни подходи в стил „наплюй другарчето“

Учителка от Пазарджик се прочу с това, че накара цял клас да заплюе третокласник, който преди това направил същото със свои съученици. Инцидентът провокира полемика в социалните мрежи. А всичко това ни дава повод отново да говорим за агресията в училище..

публикувано на 06.02.20 в 16:19

Какво е да работиш в радио?

На този въпрос ще търсим отговор в „Клуб петък“ само ден преди Радио Шумен да навърши 47 години. Гости в студиото ще са имена и гласове, които познавате от този ефир, но само за да ги видите в светлина, която обикновено остава в сянка. Това обещава екипът на..

публикувано на 31.01.20 в 09:28

Детство зад решетките

Доживотен затвор за убийците под 18 години поискаха близки на Андрея от Галиче, чийто живот бе отнет от 17-годишен. Необходими ли са по-строги наказания за непълнолетните извършители на тежки престъпления - това е единия от въпросите, които поставяме в..

публикувано на 23.01.20 в 16:29

Дискриминацията и интеграцията на хората от сексуалните малцинства

В изданието на предаването "Клуб петък" на Радио Шумен, излъчено на 17 януари от 11 до 12 часа, можете да проследите има ли недискриминационна среда за хората от сексуалните малцинства, как се осъществява интеграцията им в обществото, какви са либералните и..

публикувано на 17.01.20 в 09:18