Денят на совите

Some Details

Приятна неделна вечер с Радио Шумен!

  Какво ни струва да направим първата крачка? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в неделя вечер по Радио Шумен. В късната рубрика гост в студиото ни ще бъде влогърката Изабел от Шумен, която преди три години започна да се..

публикувано на 23.02.20 в 17:17

Какво бихте направили безвъзмездно?

По повод днешния протест на хората от шуменското село Мадара, въпросът е: Да имат ли отделен бюджет селата и как да се определя сумата за всяко село? След 22 часа на Голяма Задушница   ви предлагам да поговорим по една вечна тема: Какво бихте направили..

публикувано на 22.02.20 в 18:48

"Денят на совите" - за трудните и лесните раздели

С какво/кого ви е най-лесно да се разделите? А най-трудно? – ето върху това ще ви провокираме да разсъждавате в „Денят на совите“ тази вечер. Ще ви предложим и среща с жената, която притежава най-много къщи – Светлана Митева от Нови пазар. Тя обаче не е..

публикувано на 20.02.20 в 18:13

С Радио Шумен и в петък вечерта

  Какво е усещането да се завърнеш в бащината къща? Това е една от темите в предаването ,,Денят на совите“ в петък вечер по Радио Шумен. В късната рубрика ще ви срещнем с проф. д-р Веселина Раева, която заедно с дъщеря си Йоана се завърна в..

публикувано на 20.02.20 в 17:59

Очакваме ви в "Денят на совите"

Все повече историци у нас се обявяват за това годишнината от гибелта на Левски да се отбелязва на 18-ти, а не на 19-ти февруари. До объркването се е стигнало заради техническа грешка при преминаването от Юлианския към Григорианския календар. Как..

публикувано на 18.02.20 в 18:59

Раждаме ли се добри?

Или се учим да правим добро? Ще продължим тази тема от 17-ти февруари и във вечерното предаване на Радио Шумен. Между 21,00 и полунощ този понеделник ще говорим най-вече за доброто, което правим и за добрините, които ни правят, както и за щастието. Как да..

публикувано на 17.02.20 в 19:53

За тайните в "Денят на совите"

Помните култовата реплика от филма „Дами канят“: „ На доктор всичко се показва , а на съпруг нищо не се казва “. В неделя вечер в "Денят на совите" ще ви питаме - Какво не бива да споделяме с половинката си? Въобще допустимо ли е да има..

публикувано на 16.02.20 в 18:52

Каква е вашата история за вино и любов?

Честит празник, уважаеми слушатели! Петромил Кулев и Мина Денева с нетърпение очакваме поредната ни среща в „Денят на совите“. Кое е най-ценното ви откритие. Това ще бъде въпросът в актуалната част в Деня на археолога. Няма да пропуснем и другите..

публикувано на 14.02.20 в 18:32

Какво ни развързва езика?

Какво ни развързва езика, освен виното... Това е въпросът, който в навечерието на 14 февруари поставяме в "Денят на совите" и ще очакваме да чуем откровенията ви. За истини изречени в песен ще говорим в късната рубрика, когато ще ви срещнем с един поет с..

публикувано на 13.02.20 в 19:43

Деликатните теми в училище

Кои са те, кога и как да бъдат допускани в училище? Ще започнем с този въпрос в „Денят на совите“ и ще продължим с новините от деня и нещата, които вълнуват нощния ефир на Радио Шумен. В късната рубрика след 22,00 ще разкажем защо предаването „Истории за..

публикувано на 12.02.20 в 20:11