Денят на совите

Some Details

Какво ви липсва?

Обедини ли ни пандемията или ни раздели още повече? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“. След 22 часа ви предлагам по-философска тема. Очаквайте разговор с психолога Кристина Кръстева за това как да преодолеем недостига на..

публикувано на 22.01.21 в 18:37

Приятна сряда вечер с Радио Шумен

  Три часа за музика и време за разговор с вас. От 21 часа до полунощ бъдете с екипът на предаването ,,Денят на совите“. Водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. Едната от темите в предаването е: ,,Как изглежда..

публикувано на 20.01.21 в 08:45

"Денят на совите" във вторник вечер

Какво искате да оставите след себе си? Като Йовковия герой Сали Яшар от разказа „Песента на колелетата“, който искал да направи себап за хората, какво вие искате да оставите в наследство за другите? Това е въпросът, на който заедно ще търсим..

публикувано на 19.01.21 в 18:40

Какъв живот бихте избрали?

Какво мислите за смекчаването на противоепидемичните мерки? Това ще бъде въпросът в актуалната част на предаването. Във втората част на „Денят на совитe“ темата ще бъде по- философска- а ко сега избирахте живота си, какъв щеше да е той? В късната..

публикувано на 18.01.21 в 19:08

Очакваме ви в "Денят на совите"

Земетресение беше усетено в Шумен миналата нощ. Страховитият връх К2 беше изкачен за първи път през зимния сезон. Хиляди именици отбелязват днес своя празник. Това са само част от темите, които вълнуват обществото през последното денонощие. Коя..

публикувано на 17.01.21 в 19:05

Приятни съботни часове с ,,Денят на совите"

   Срещу кои човешки качества трябва да се изобрети ваксина? Това е един от въпросите в съботното предаването ,,Денят на совите“ по Радио Шумен. В късната рубрика: За традициите в кулинарията ще говорим с д-р Мая Господинова. Три часа за музика и..

публикувано на 15.01.21 в 11:23

Очакваме ви в "Денят на совите"

Почти всички семейства в Европа имат сходни проблеми, а конфликтните теми обикновено са свързани с възпитанието на децата, изразходването на семейния бюджет, съчетаването на работа и семеен живот. Това показват резултатите от проучване, проведено в..

публикувано на 14.01.21 в 19:14

За живота като пъзел в "Совите"

Ако си представите живота  като пъзел, с повече или по-малко части, има ли липсващо парче и кое е то? От сложните или от пъзелите с малко части, които са по-лесни са подреждане е вашият живот и коя е крайната картина, която ще видим? Върху тези  житейски..

публикувано на 12.01.21 в 19:35

Водата: сила и стихия?

С този въпрос ще започне „Денят на совите“, във вечерта на днешния понеделник. Кога този природен елемент ни е приятел, и кога враг? Въпросът ще коментираме в първия час на предаването, предизвикани от различните лица на темата в днешния ден. По – късно ще..

публикувано на 11.01.21 в 19:45

Очакваме ви в "Денят на совите"

Използването на 8 вида пластмасови изделия за еднократна употреба се забранява в целия Европейски съюз, включително и в България от това лято, предвижда европейска директива. С какво ще замените познатите ви пластмасови изделия? Това ще ви попитаме..

публикувано на 08.01.21 в 19:33