Часът на репортера

Some Details

Млади лекари на село? Постижимо е!

Темата на днешния „Час на репортера“ е планирана от месец. Записите са направени през миналата седмица, когато България все още не беше в извънредно положение. От 11 до 12 днес, през маска и говорейски от дистанция, ще ви срещнем с пациенти и лекари..

публикувано на 17.03.20 в 09:33

За застраховките в "Часът на репортера"

Застрахователната култура на българина-това е темата в днешното издание на „Часът на репортера“ по Радио Шумен. Защо трудно сключваме доброволни застраховки и предимно финансовите причини ли стоят в основата. В предаването ще говорим за капаните, които..

публикувано на 18.02.20 в 08:59

Ръст на онлайн тормоза сред деца

В Международния ден за безопасен интернет, който се отбелязва днес, ще говорим за онлайн опасностите за децата във виртуалното пространство. В предаването „Часът не репортера“ търсим отговори на въпросите каква информация споделят учениците в..

публикувано на 11.02.20 в 09:33

Произшествията с пешеходци

"Никога не спирай заради пешеходец, освен ако не се хвърли под колата ти!" е златно правило за някои шофьори. Някои пешеходци пък имат друго верую: "Винаги се оглеждай наляво и надясно когато пресичаш на червено!". Темата всъщност не е смешна, а тъжна. Само..

публикувано на 04.02.20 в 09:17

За финансовата грамотност в "Часът на репортера"

В края на декември сте изхарчили бюджета си за месеци напред? За пореден път сте на ръба на лична финансова криза? Замисляте се за още един кредит? Ако сте отговорили положително на поне един от тези въпроси, със сигурност в предаването „Часът на..

публикувано на 28.01.20 в 09:27

Изхвърляме ли разделно?

Повече от 15 години след въвеждането на разделното събиране на отпадъците… Какво се случва с разделно събраните отпадъци от опаковки? Успяхме ли да променим начина, по който изхвърляме отпадъците си? Как в Североизточна България се осъществява..

публикувано на 21.01.20 в 09:20

Вандализмът – варварството в нашето време

В предаването „Часът на репортера“ на 14 януари ще говорим за вандалите през очите на техните „жертви“. Ще чуем шуменския художник доцент Валентин Кулев, който и досега търси обяснение на въпроса какво е накарало злосторници да повредят изрисуваните от..

публикувано на 13.01.20 в 16:47

Животът на живите коледни дръвчета след празниците

На Ивановден – деня, в който се сваля коледната украса, мнозина от нас ще си зададат въпроса „Какво да правим сега с живото дръвче, което си взехме за празниците?“ В „Часът на репортера“ на 7 януари ще чуете съветите на лесовъд за това какво е нужно..

публикувано на 06.01.20 в 15:53

Санирането на жилищни и обществени сгради в Североизтока

Никой вече не отрича ползата от санирането, а според живеещите в обновените блокове смяната на дограмите се усеща още през първата зима. Изцяло се променя микроклиматът в апартамента, та дори и в самата сграда. За санирането на жилищни и..

публикувано на 10.12.19 в 09:44

За донорството - в Часа на репортера

Какво е донорството на генетичен материал? Кой може да дари и на кого? Защо млади хора даряват най-ценното от себе си за да променят живота на други хора? Отговорите очаквайте в Часа на репортера. От 11.00 до 12.00 часа.

публикувано на 03.12.19 в 10:18