Часът на репортера

Some Details
СУ

За училищата на бъдещето

Две училища и една детска градина ще се опитат да ни докажат, че продължават да са „в крак с времето“. Какво се случи с иновативните паралелки в СУ „Йоан Екзарх Български“ в Шумен, където преди три години второкласниците започнаха да използват..

публикувано на 13.10.20 в 08:39

От книжните до дигиталните архиви

Живи ли са архивите? Как лесно и достъпно да ползваме информация от тях, за да получим документ който ни е нужен за сделка, регистрация, адрес, за наследници и всичко, което съдържа регистъра на населението у нас. На тези и други въпроси ще..

публикувано на 05.10.20 в 09:39

Търси се вода за региона

Не десетки - стотици са населените места в Североизточна България, които вече са на воден режим. С всеки изминал ден кладенци пресъхват, няма вода от чешми, които не са спирали да текат десетилетия. Почти цялото захранване с вода в региона е..

публикувано на 29.09.20 в 09:25

Учебната година и COVID-19

Трудна, предизвикателна и пълна с много неизвестни е учебната година, която днес се открива за всички училища в България. Тържествените церемонии ще са само за първокласниците, петокласниците и осмокласниците също ще бъдат в класните стаи, но по..

публикувано на 15.09.20 в 08:39

Млади лекари на село? Постижимо е!

Темата на днешния „Час на репортера“ е планирана от месец. Записите са направени през миналата седмица, когато България все още не беше в извънредно положение. От 11 до 12 днес, през маска и говорейски от дистанция, ще ви срещнем с пациенти и лекари..

публикувано на 17.03.20 в 09:33

За застраховките в "Часът на репортера"

Застрахователната култура на българина-това е темата в днешното издание на „Часът на репортера“ по Радио Шумен. Защо трудно сключваме доброволни застраховки и предимно финансовите причини ли стоят в основата. В предаването ще говорим за капаните, които..

публикувано на 18.02.20 в 08:59

Ръст на онлайн тормоза сред деца

В Международния ден за безопасен интернет, който се отбелязва днес, ще говорим за онлайн опасностите за децата във виртуалното пространство. В предаването „Часът не репортера“ търсим отговори на въпросите каква информация споделят учениците в..

публикувано на 11.02.20 в 09:33

Произшествията с пешеходци

"Никога не спирай заради пешеходец, освен ако не се хвърли под колата ти!" е златно правило за някои шофьори. Някои пешеходци пък имат друго верую: "Винаги се оглеждай наляво и надясно когато пресичаш на червено!". Темата всъщност не е смешна, а тъжна. Само..

публикувано на 04.02.20 в 09:17

За финансовата грамотност в "Часът на репортера"

В края на декември сте изхарчили бюджета си за месеци напред? За пореден път сте на ръба на лична финансова криза? Замисляте се за още един кредит? Ако сте отговорили положително на поне един от тези въпроси, със сигурност в предаването „Часът на..

публикувано на 28.01.20 в 09:27

Изхвърляме ли разделно?

Повече от 15 години след въвеждането на разделното събиране на отпадъците… Какво се случва с разделно събраните отпадъци от опаковки? Успяхме ли да променим начина, по който изхвърляме отпадъците си? Как в Североизточна България се осъществява..

публикувано на 21.01.20 в 09:20