Паяжината

Some Details

Българска история на успеха

В “ Паяжината ” тази събота   Владо Генов  ще Ви срещне с  Ясен Русев  - един от основателите на българската компания  ESCREO , създала технологичния продукт, който превръща лесно всяка повърхност в бяла дъска. Техният продукт вече е популярен..

публикувано на 13.03.20 в 09:35

Технологиите и среща в "Пътят на програмиста..."

Технологиите са немислими без програмирането. Да си програмист е от полза, когато професионалният ти път те води към използването на технологии, без да се налага да бъдеш техен създател. В “ Паяжината ” тази събота, в рубриката “ Пътят на..

публикувано на 06.03.20 в 17:07

Кой ни представя на състезанията по роботика, електроника и софтуер?

Шуменските ученици вече трайно присъстват лично или с техните отбори в национални състезания и инициативи по електроника, роботика и софтуер. В „ Паяжината “ тази събота Владо Генов  ще ни срещне с трима от тях - Георги Георгиев, Денис Исметов и..

публикувано на 28.02.20 в 09:48
Румен Радев и Невен Боянов

Тинузавър впечатли участниците Bett Show 2020 (London)

В “ Паяжината ” тази събота  Владо Генов  ще Ви срещне с един от създателите на образователната платформа за обучение по програмиране, математика и физика „ Тинузавър “ - Невен Боянов . Невен Боянов е завършил "Математика и информатика" във..

публикувано на 20.02.20 в 09:50

За стандартите при битовите електроуреди - в "Паяжината" на 15 февруари

И битовите електроуреди трябва да отговарят на определени стандарти. В „Паяжината“ на 15 февруари ще разберем каква е ползата от стандартите и кой ги разработва. В рубриката “Пътят на IT-специалиста” ще ви срещнем с Денис Исметов – още един млад..

публикувано на 14.02.20 в 11:29

Bett - във фокуса на "Паяжината"

Технологиите в образованието – тема, която е актуална през последните няколко години. В „Паяжината“ тази събота, 8 февруари, ще ви пренесем в Лондон. За да ви представим част от участниците в изложението Bett –най-голямото събитие за образователни..

публикувано на 07.02.20 в 17:19

За иновативната методология STE(А)M

В “ Паяжината ” тази събота  Владо Генов  ще Ви срещне със  Силвина Симеонова  - един от пионерите на въвеждането на СТЕАМ образованието в Шумен.  С какво е иновативна методологията STE(A)M? Бъдете с нас и ще разберете - събота, 25 януари след..

публикувано на 24.01.20 в 15:00

За българските IT-специалисти в чужбина

В “ Паяжината ” тази събота,   Владо Генов  ще Ви срещне с  Тома Мадански,  който е втори курс в Университета в Ланкастър, Великобритания. Тома работи и развива професионалните си умения на 4 места -  две от тях са свързани с преподаване на..

публикувано на 16.01.20 в 10:07

"Паяжината" на 11 януари

Какви са изискванията на Европа за енергийна неутралност и екодизайн. Очаквайте отговорите в „Паяжината“ на 11 януари. В рубриката “Пътят на програмиста“ предстои среща с Николай Любомиров - млад човек, завършил академията „Телерик“. Сега той е..

публикувано на 10.01.20 в 14:06

Следата на 2019 г. в света на технологиите

В навечерието на един от най-светлите празници в историята на човечеството - Рождество Христово и пред прага на Новата година, ще си поговорим за това какво се случи в Шумен, в България и по света, както и какви следи в технологиите остави  изтичащата..

публикувано на 19.12.19 в 13:35