Паяжината

Some Details

За стандартите при битовите електроуреди - в "Паяжината" на 15 февруари

И битовите електроуреди трябва да отговарят на определени стандарти. В „Паяжината“ на 15 февруари ще разберем каква е ползата от стандартите и кой ги разработва. В рубриката “Пътят на IT-специалиста” ще ви срещнем с Денис Исметов – още един млад..

публикувано на 14.02.20 в 11:29

Bett - във фокуса на "Паяжината"

Технологиите в образованието – тема, която е актуална през последните няколко години. В „Паяжината“ тази събота, 8 февруари, ще ви пренесем в Лондон. За да ви представим част от участниците в изложението Bett –най-голямото събитие за образователни..

публикувано на 07.02.20 в 17:19

За иновативната методология STE(А)M

В “ Паяжината ” тази събота  Владо Генов  ще Ви срещне със  Силвина Симеонова  - един от пионерите на въвеждането на СТЕАМ образованието в Шумен.  С какво е иновативна методологията STE(A)M? Бъдете с нас и ще разберете - събота, 25 януари след..

публикувано на 24.01.20 в 15:00

За българските IT-специалисти в чужбина

В “ Паяжината ” тази събота,   Владо Генов  ще Ви срещне с  Тома Мадански,  който е втори курс в Университета в Ланкастър, Великобритания. Тома работи и развива професионалните си умения на 4 места -  две от тях са свързани с преподаване на..

публикувано на 16.01.20 в 10:07

"Паяжината" на 11 януари

Какви са изискванията на Европа за енергийна неутралност и екодизайн. Очаквайте отговорите в „Паяжината“ на 11 януари. В рубриката “Пътят на програмиста“ предстои среща с Николай Любомиров - млад човек, завършил академията „Телерик“. Сега той е..

публикувано на 10.01.20 в 14:06

Следата на 2019 г. в света на технологиите

В навечерието на един от най-светлите празници в историята на човечеството - Рождество Христово и пред прага на Новата година, ще си поговорим за това какво се случи в Шумен, в България и по света, както и какви следи в технологиите остави  изтичащата..

публикувано на 19.12.19 в 13:35

Стеганографията срещу криптографията

Какво е стеганография и какво е приложението й в съвременните технологии?  Наука или изкуство е тя? Колко секретни са тайните чатове?   В “ Паяжината ” тази събота,   Владо Генов  ще Ви срещне с  проф. Жанета Савова , която ще ни даде отговорите..

публикувано на 13.12.19 в 10:58

Студентите и технологиите

В “ Паяжината ” тази събота водещият Владо Генов ще ви запознае с водещи иновации. Е стествено и ден преди 8-ми декември сме ви приготвили вълнуваща среща с двама студенти - Богдан Константинов и Кристина Герчева - внучка на известния български..

публикувано на 06.12.19 в 13:29

Училищните асистенти - технологии в помощ на училищата

В “ Паяжината ” тази събота, аз - водещият Владо Генов ще ви срещна с още един млад предприемач в сферата на IT-сектора - Светослав Тодоров . Завършил образованието си в Холандия, живял там, основал свой бизнес и като добър IT-специалист имал..

публикувано на 29.11.19 в 14:13

Технологиите в помощ на класната стая

В “ Паяжината ” Владо Генов  ще Ви срещне с един млад ентусиаст и финалист в  Imagine Cup   -   Кирил Русев . Завършил е образованието си във Великобритания, но решил заедно с по-малкия си брат и двама приятели от университета, да..

публикувано на 21.11.19 в 15:06