Бялата лястовица

Some Details
бяла лястовица

Стискаме палци на доброто!

След месеци чакане заради пандемията, най- после 45   годишната Лидия Лечева от Русе, болна от множествена склероза,  има нова насрочена дата за операция в Москва. Русенци събраха за тази операция 100 хиляди лева. След нея  Лидия се надява на..

публикувано на 21.10.20 в 10:29

"Бялата лястовица" - свободният полет на надеждата

В „Бялата лястовица“ днес очаквайте: -   Кога ще бъде променена наредбата, която ощетява децата със синдром на Даун след 3-годишна възраст -   Добре ли е да отпадне индивидуалната оценка на хората с увреждания като условие за..

публикувано на 30.09.20 в 09:15
бяла лястовица

Децата със специални потребности през новата учебна година

Всеки родител на дете със специални потребности знае, че е нужна голяма изобретателност, креативност, любов и търпение тези деца   да бъдат научени да учат и научават. И още повече, когато говорим за пандемия и извънредна епидемична обстановка...

публикувано на 16.09.20 в 09:18
Нели Коларова

В "Бялата лястовица" на 9 септтември

В предаването "Бялата лястовица" днес, на 9 септември, ще разговаряме с Полина Тодорова, директор на Специалното училище за ученици с увреден слух в Търговище, за да научим как ще учат тази година учениците и доколко са готови учителите и семействата на..

публикувано на 09.09.20 в 10:19

Ще има ли лични асистенти на всички хора в нужда

Дълго чаканата програма за лични асистенти се завърна и възрастните и трудно подвижни хора ще имат възможност да кандидатстват за помощник. Всички самотни и болни хора ли ще имат асистент? Отговорите на въпроса очаквайте в предаването „Бялата..

публикувано на 26.02.20 в 09:14

„Бялата лястовица“ на 19 февруари 2020 г.

За специалните деца ще разкажем днес в предаването „Бялата лястовица“. Музикалният редактор Розалина Райчева и водещата Росица Арабаджиева ще ви срещнат с директора на Дневния център „Капчици“ в Шумен Десислава Николова, която ще разкаже за работата в..

публикувано на 19.02.20 в 09:24

"Бялата лястовица" на 12 февруари - достъпна среда за всички

За достъпната жилищна среда за хората с увреждания по Националната програма, която ще стартира през март, ще говорим в днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. Ще ви разкажем и за успехите на русенското сдружение „Заедно си помагаме“,..

публикувано на 12.02.20 в 09:28

Жена на годината и директор на годината в "Бялата лястовица" на 8 януари

В „Бялата лястовица“ на осми януари ще ви разкажем за успехите на две жени през 2019 година и за още по-големите им цели през новата година - Силвена Христова, създателката на фондацията „Живот със синдром на Даун“, спечели наградата „Жена на годината“ в..

публикувано на 07.01.20 в 14:37

В "Бялата лястовица" - за хората с добри сърца

Красиви хора и красивите им дела ще ви представим в днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. Дни преди Коледа отново ще ви срещнем с част от тези, които през изтичащата година не пестиха сили, време и усмивки, за да вдъхнат кураж на..

публикувано на 18.12.19 в 09:15

Бялата лястовица на 11 декември

Квотите за хора с увреждания, които трябва да спазват работодателите. Това ще бъде темата в днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. Ще ви предложим позициите на представители на инспекцията по труда, на работодателите и на хората с..

публикувано на 11.12.19 в 09:29