Бялата лястовица

Some Details

Елате на изложба в Радио Шумен!

Какво е необходимо за танцовия състав на глухите в Шумен? Как хора със зрителни увреждания могат да ползват адаптиран учебник по английски език? Откъде можете да закупите най- красивата ръчно правена коледна украса? Отговор на   тези въпроси ще..

публикувано на 03.12.19 в 15:28

Светът е за всички цветни хора и за даряващите с добро в "Бялата лястовица" на 27 ноември

Стотици хора с увреждания тази седмица ще пристигнат в Русе за фестивала „Светът е за всички“. Форумът се провежда вече 11 години и е най-голямото събитие у нас, което дава изява и сцена на хората с увреждания. Още за фестивала „Светът е за всички“ и за..

публикувано на 27.11.19 в 10:04

За сбъднатите мечти - в "Бялата лястовица"

Проблемите на образованието и трудовата реализация на хората със зрителни затруднения ще бъдат във фокуса на матинето, организирано от Центъра за социална интеграция и рехабилитация на незрящите в Шумен. В днешното издание на „Бялата лястовица“ ще..

публикувано на 13.11.19 в 08:28

"Бялата лястовица" на 6 ноември

Трудовата заетост на хората с увреждания ще бъде тема на днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. Със синдикалист и човек с увреждане ще търсим отговори на въпроси като: Как са уредени в законодателството трудовите права на хората с..

публикувано на 06.11.19 в 09:21

Очните болести - в "Бялата лястовица" на 30 октомври

Есента ли е сезонът, който е най-подходящ, за да бъдат направени очните операции за старческо перде. Това ще разберете в предаването „Бялата лястовица“ на Радио Шумен днес. Ще ви срещнем и с незрящите хора от Шумен, които решиха да предизвикат..

публикувано на 30.10.19 в 08:36
лабрадор кученце куче

Как кучетата спасяват живот само с носа си?

Как кучетата могат да спасят живот само с носа си?За   първите 2 такива кучета ще Ви разкажем в днешното предаване на Радио Шумен „Бялата лястовица“. Ще ви срещнем и с единствения в България сляп барабанист. Дни преди Изборите ще припомним как..

публикувано на 23.10.19 в 09:59

Вдъхновяващи срещи в Бялата лястовица на 9 октомври

Възстановиха ли лечебната физкултура в Търговище? Как едно социално заведение в малко населено място се превърна в социален център за цялата общност? Това ще чуем в Бялата лястовица на Радио Шумен днес. Очаквайте и вдъхновяваща среща със стария ни приятел..

публикувано на 09.10.19 в 10:00

За духът и волята в "Бялата лястовица"

Кога духът е воля? Как една книга отправя внушително послание към цялото общество и с какво помага на хора с различни увреждания, но с успешни кариери? Какво е нужно, за да продължи напред човек без зрение и кога можем да кажем, че голямата битка..

публикувано на 02.10.19 в 10:08

Спортът за хората с увреждания

За възможностите хората с увреждания да упражняват спорт ще си говорим в днешното издание на предаването на радио Шумен „Бялата лястовица“. Как трябва да става приобщаването към различните активности и какви състезания са подготвили в Спортния клуб за..

публикувано на 25.09.19 в 09:10

"Бялата лястовица" на 18 септември - да влезем в обувките на различния

В „Бялата лястовица“ ще ви срещнем със Силвена Христова и Красимир Ламбов, родители на дете с Даун и основатели на Фондацията „Живот със синдром на Даун“. Те двамата бяха част от инициативата „Шумен бяга“, провела се в края на миналата седмица. Ще чуете..

публикувано на 17.09.19 в 17:02