Бялата лястовица

Some Details

Ще има ли лични асистенти на всички хора в нужда

Дълго чаканата програма за лични асистенти се завърна и възрастните и трудно подвижни хора ще имат възможност да кандидатстват за помощник. Всички самотни и болни хора ли ще имат асистент? Отговорите на въпроса очаквайте в предаването „Бялата..

публикувано на 26.02.20 в 09:14

„Бялата лястовица“ на 19 февруари 2020 г.

За специалните деца ще разкажем днес в предаването „Бялата лястовица“. Музикалният редактор Розалина Райчева и водещата Росица Арабаджиева ще ви срещнат с директора на Дневния център „Капчици“ в Шумен Десислава Николова, която ще разкаже за работата в..

публикувано на 19.02.20 в 09:24

"Бялата лястовица" на 12 февруари - достъпна среда за всички

За достъпната жилищна среда за хората с увреждания по Националната програма, която ще стартира през март, ще говорим в днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. Ще ви разкажем и за успехите на русенското сдружение „Заедно си помагаме“,..

публикувано на 12.02.20 в 09:28

Жена на годината и директор на годината в "Бялата лястовица" на 8 януари

В „Бялата лястовица“ на осми януари ще ви разкажем за успехите на две жени през 2019 година и за още по-големите им цели през новата година - Силвена Христова, създателката на фондацията „Живот със синдром на Даун“, спечели наградата „Жена на годината“ в..

публикувано на 07.01.20 в 14:37

В "Бялата лястовица" - за хората с добри сърца

Красиви хора и красивите им дела ще ви представим в днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. Дни преди Коледа отново ще ви срещнем с част от тези, които през изтичащата година не пестиха сили, време и усмивки, за да вдъхнат кураж на..

публикувано на 18.12.19 в 09:15

Бялата лястовица на 11 декември

Квотите за хора с увреждания, които трябва да спазват работодателите. Това ще бъде темата в днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. Ще ви предложим позициите на представители на инспекцията по труда, на работодателите и на хората с..

публикувано на 11.12.19 в 09:29

Елате на изложба в Радио Шумен!

Какво е необходимо за танцовия състав на глухите в Шумен? Как хора със зрителни увреждания могат да ползват адаптиран учебник по английски език? Откъде можете да закупите най- красивата ръчно правена коледна украса? Отговор на   тези въпроси ще..

публикувано на 03.12.19 в 15:28

Светът е за всички цветни хора и за даряващите с добро в "Бялата лястовица" на 27 ноември

Стотици хора с увреждания тази седмица ще пристигнат в Русе за фестивала „Светът е за всички“. Форумът се провежда вече 11 години и е най-голямото събитие у нас, което дава изява и сцена на хората с увреждания. Още за фестивала „Светът е за всички“ и за..

публикувано на 27.11.19 в 10:04

За сбъднатите мечти - в "Бялата лястовица"

Проблемите на образованието и трудовата реализация на хората със зрителни затруднения ще бъдат във фокуса на матинето, организирано от Центъра за социална интеграция и рехабилитация на незрящите в Шумен. В днешното издание на „Бялата лястовица“ ще..

публикувано на 13.11.19 в 08:28

"Бялата лястовица" на 6 ноември

Трудовата заетост на хората с увреждания ще бъде тема на днешното издание на предаването „Бялата лястовица“. Със синдикалист и човек с увреждане ще търсим отговори на въпроси като: Как са уредени в законодателството трудовите права на хората с..

публикувано на 06.11.19 в 09:21