Щура събота

Some Details

„Щура събота“ в следобеда на 27 юни

Какви са емоциите по време на тренировъчния ден на „Планинско Шумен: Спомен за Вальо“? Кой е графити артистът, който вече втори ден рисува срещу Томбул джамия в Шумен ликът на легендарния актьор Тодор Колев? Какво е да си различен в България? Ще чуем от..

публикувано на 27.06.20 в 14:56

„Щура събота“ в следобеда на 6 юни

На какво се дължи нашествието на гларуси в Шумен и защо морските птици все още не смеят да се разхождат по централната улица на града?  Трябва ли да бъде забранен достъпът на автомобили в Природен парк „Шуменско плато“? Питаме хората, които са избрали да..

публикувано на 06.06.20 в 14:42

„Щура събота“ в следобеда на 2 май

Кой е комиксът, който преди 41 г. „прорукува“ пандемията от КОВИД-19? Коя е шуменската група, която е изкушена едновременно от фолклора и метълзвученето? Как кризата с новия коронавирус ще позволи на двама души да бъдат „изядени“ от динозаври в..

публикувано на 02.05.20 в 14:35

Радио "Бръчма", играчки от капачки и ...

Още интересни теми в "Щура събота" от 15 до 18 часа. Ще започнем с неочакван гост - какво коментира по време на инспекцията си днес на АМ "Хемус" премиерът Бойко Борисов. Следват забавните теми и срещи. Ще говори Радио Бръчма - с ентусиаста от Силистра..

публикувано на 25.04.20 в 14:17

„Щура събота“ в следобеда на 18 април

Как в домашни условия да изхабим калориите, които ще натрупаме от козунаци и яйца на Великден? Със спортни упражнения у дома и вървене до по-далечни магазини можем да се погрижим за телата си, но как да издържим психически изолацията? Как се забавляват..

публикувано на 18.04.20 в 14:59

Щура събота на Лазаровден

Ще честитим имената и днес на всички, които празнуват на Лазаровден и в духа на "Ой, Лазаре, Лазаре" ще ви срещнем с един именник - Лазар Лазаров от Шумен. Той е майстор на татуировки и ни даде повод да зададем куп въпроси, свързани с модата на..

публикувано на 11.04.20 в 14:14

Щура събота на Тодоровден

Традиции, коне, ездачи, кушии - на Тодоровден посвещаваме час в ефира на Радио Шумен след 15 часа днес, когато Щура събота ще ви предложи с глас да усетите емоциите на празника в българския Североизток. В репортаж от шуменския Хиподрум ще разберем как деца..

публикувано на 07.03.20 в 14:30

„Щура събота“ в следобеда на 22 февруари

Защо жителите на шуменското село Мадара излязоха на протест? В колко неделни училища българчетата в Германия изучават родния си език? Колко шарен бе светът на спорта през седмицата и кои са кинопремиерите, които си заслужава да гледате? Отговори на тези..

публикувано на 22.02.20 в 14:24

Празнична "Щура събота"

Албум с вицове, илюстрирани с авторски карикатури получихме от Теменуга Джурова от София за 47-мия рожден ден на Радио Шумен. Тя обаче не е художник. В "Щура събота" ще разберете какво я свързва с Лили Иванова и как се обяснява приликата и с..

публикувано на 31.01.20 в 15:57

„Щура събота“ в следобеда на 11 януари

Щуро ли е да организираш отбор по Американски футбол в Шумен? Как можем да помогнем на бездомните животни в студените дни? Кои са филмите, които си струва да гледаме на кино и колко шарен бе светът на спорта? Това са темите, които ще ни занимават в..

публикувано на 11.01.20 в 14:25