Щура събота

Some Details

"Щура събота" в следобеда на 1 юли

Какви са амбициите на талантливите момичета от СКХГ „Ритмик“ – Шумен, които се включиха в Държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“ в Арена Шумен? Как рисуването може да подскаже за различни проблеми при развитието на децата или за тяхното..

публикувано на 01.07.23 в 14:52

"Щура събота" в следобеда на 20 май

Как Шумен вдъхнови младите творци , включили се в тазгодишното издание на Националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев”. Организатор на събитието за 45 път е Шуменският университет ,,Епископ Константин Преславски“. Как Регионалният..

публикувано на 20.05.23 в 14:36

"Щура събота" в следобеда на 18 февруари

Как се върви по следите на Апостола на свободата в Русе? Как малкият шуменски художник Юндер Ремзи рисува мира? Има ли такъв феномен – ветеринарен туризъм от големите към по-малките градове? Колко шарен бе светът на спорта през седмицата..

публикувано на 18.02.23 в 15:01

"Щура събота" в следобеда на 14 януари

Останаха ли роми, които да празнуват Банго Васил в шуменския квартал „Бялата пръст“? Какви са новите цели на световния шампион по кик бокс Мариян Петков от Спортен клуб "Шуменска крепост" за 2023 г.? Как върви лагерът на хандбалния шампион на..

публикувано на 14.01.23 в 14:14

„Щура събота“ в следобеда на 12 ноември

Концерт в зала „Антракт“ на шуменския театър ще изнесе тази вечер Анна Миткова. Тя е живяла в Индия и Италия. Свири на китара и укулеле. Какви изненади е подготвила Анна за своята публика? Кои са победителите в  състезанието по спортно ориентиране за купа..

публикувано на 12.11.22 в 15:50

„Щура събота“ в следобеда на 15 октомври

Как реагират мъжете на пътя, когато видят жена на мотор? Какви са приликите и разликите между хорото и паневритмията? Какви са тиквените фантазии в село Кочово до Велики Преслав? Колко шарен бе светът на спорта през седмицата? Кои са филмите, които си..

публикувано на 15.10.22 в 14:17
Пещерата

„Щура събота“ в следобеда на 10 септември

Как оцениха разходката в пещера "Бисерна" първите ѝ гости през септември? От днес природната атракция отново е отворена за предварително записани посещения? Алеи за музика, рисуване, образование и спорт изкушават шуменци днес и утре. Предизвикателството се..

публикувано на 10.09.22 в 14:42

„Щура събота“ в следобеда на 13 август

Как значки, миникалендарчета и театрални покани, подредени в изложба, връщат спомена на силистренци за културния живот в града преди повече от половин век? Какво похапват дипломатите, поканени на приеми в посолството на България в Лондон? Какви са..

публикувано на 13.08.22 в 13:33

„Щура събота“ в следобеда на 16 юли

Как историята оживява в събора „Шумен през вековете” ? Отговорите очакваме от репортажа на Мина Денева, която посети Шуменската крепост. „Приятелствата, досегът с културата и природата на България и пъстрият живот в селата, са нещата, които..

публикувано на 16.07.22 в 14:36
Миролюба Бенатова

„Щура събота“ в следобеда на 2 юли

Как футболният клуб „Ботев“ от Нови пазар ще отпразнува своята 100 годишнина? За кои капани трябва да са предупредени възрастните хора, които тепърва започват да използват социалните мрежи? Пред Незабравка Кирова отговорите дава журналистката Миролюба..

публикувано на 02.07.22 в 14:39