Щура събота

Some Details

„Щура събота“ в следобеда на 24 юли

Стотици битки се разиграват днес в Арена Шумен. Залата е домакин на най-големия турнир по шахмат в България за тази година. Каква е атмосферата по време на състезанието? Това ще чуем от Антоний Димов.  Как започна Първият кръг от Националния шампионат..

публикувано на 24.07.21 в 14:56

Звезди в Щура събота

Да покажат филма ти в Холивуд! Това ще се случи на силистренецът Адриан Ал Джазар на 25 юли, след като филмът му зае първо място и спечели наградата "Златната звезда на Холивуд" за най-добър късометражен филм на международния кинофестивал -..

публикувано на 10.07.21 в 14:42

„Щура събота“ в следобеда на 7 ноември

Защо под водите на река Дунав лежи мистериозна колона? Говори изследователят на историята на Русе Стоян Стоянов.  С какви неконвенционални методи можем сами да се отърсим от COVID стреса? Съветите дава Ценка Местанска, доктор по психология и..

публикувано на 07.11.20 в 14:53

Щура събота под пълна пара

Стендъп комеди, екстремни спортове, семейни дълголетници и музика, много и хубава музика. Това е с няколко думи "Щура събота" в първото и октомврийско издание, днес! Ще усетим емоциите зад кулисите на Международния фестивал за популярна музика "Есенни..

публикувано на 03.10.20 в 14:24

„Щура събота“ в следобеда на 26 септември

Кои са добрите практики за младежко предприемачество, представени на форум в Шумен?  Как за осма година любителите на историята се върнаха във времето на Древен Рим с римски пазар в крепостта „Сексагинта Приста“? Да си спомним за Марк Маркарян, емблема за..

публикувано на 26.09.20 в 14:14

„Щура събота“ в следобеда на 12 септември

Защо певецът Монти е цяла седмица в Търговище и как звучи новата му песен? Каква изложба ще представи днес в Русе творецът Петър Стаменков и как събитието се вписва във формата на Green Rock Fest? Защо група от Силистра записа рок кавър на песен на Лили..

публикувано на 12.09.20 в 14:18

Щура събота с Радио Шумен

  Бъдете с предаването ,,Щура събота“ и на 22 август! Ако желаете добро настроение в съботния следобед ще го получите на вълните на Радио Шумен от 15 до 18 часа. Очакват ви интересни събеседници, ще ви отведем чрез ефира на красиви места, ще..

публикувано на 20.08.20 в 14:22

„Щура събота“ в следобеда на 1 август

Над 700 състезатели от България, Чехия, Румъния, Турция и Финландия се включиха в най-голямото състезание по спортно ориентиране у нас. Проявата обаче се провежда без публика. Как високите температури и противоепидемичните мерки се отразиха на..

публикувано на 01.08.20 в 14:43

„Щура събота“ в следобеда на 25 юли

Защо Радостин Радев, който работи в Районното полицeйско управление – Нови пазар, едва сега сбъдна детската си мечта и измина пеша прехода от връх Ком до нос Емине? Как спортно-туристическият марш на Русенския университет ще прекоси страната? Възможно ли е..

публикувано на 25.07.20 в 11:06

„Щура събота“ в следобеда на 27 юни

Какви са емоциите по време на тренировъчния ден на „Планинско Шумен: Спомен за Вальо“? Кой е графити артистът, който вече втори ден рисува срещу Томбул джамия в Шумен ликът на легендарния актьор Тодор Колев? Какво е да си различен в България? Ще чуем от..

публикувано на 27.06.20 в 14:56