Щура събота

Some Details

Щура събота на Тодоровден

Традиции, коне, ездачи, кушии - на Тодоровден посвещаваме час в ефира на Радио Шумен след 15 часа днес, когато Щура събота ще ви предложи с глас да усетите емоциите на празника в българския Североизток. В репортаж от шуменския Хиподрум ще разберем как деца..

публикувано на 07.03.20 в 14:30

„Щура събота“ в следобеда на 22 февруари

Защо жителите на шуменското село Мадара излязоха на протест? В колко неделни училища българчетата в Германия изучават родния си език? Колко шарен бе светът на спорта през седмицата и кои са кинопремиерите, които си заслужава да гледате? Отговори на тези..

публикувано на 22.02.20 в 14:24

Празнична "Щура събота"

Албум с вицове, илюстрирани с авторски карикатури получихме от Теменуга Джурова от София за 47-мия рожден ден на Радио Шумен. Тя обаче не е художник. В "Щура събота" ще разберете какво я свързва с Лили Иванова и как се обяснява приликата и с..

публикувано на 31.01.20 в 15:57

„Щура събота“ в следобеда на 11 януари

Щуро ли е да организираш отбор по Американски футбол в Шумен? Как можем да помогнем на бездомните животни в студените дни? Кои са филмите, които си струва да гледаме на кино и колко шарен бе светът на спорта? Това са темите, които ще ни занимават в..

публикувано на 11.01.20 в 14:25

Хороскопи, роботи и рекорди

Това са ключовите думи към темите в "Щура събота" на 16 ноември. Наръчник за аматьори в астрологията – бившият учител по география Цветан Спасов превръща астрологията в професия, когато губи зрението си. Сертифициран астролог е от Московската..

публикувано на 16.11.19 в 13:35

„Щура събота“ в следобеда на 9 ноември

Какъв е интересът към Националния турнир по тенис на маса за хора с увреждания в Русе? Колко щура може да бъде науката, представена по достъпен начин в малка книжка от Ваня Милева? И защо авторката се включи в кампания срещу предразсъдъците, опълчвайки се..

публикувано на 09.11.19 в 14:46

Щура събота на Димитровден

Честит Димитровден! Можете да поздравите близки и приятели до 18 часа в ефира на Радио Шумен. На празника на строителите ще посветим репортаж -  Георги Земеделски бе на строеж, за да чуе размислите, радостите и грижите на майсторите. В деня за размисъл..

публикувано на 26.10.19 в 14:36

„Щура събота“ в следобеда на 5 октомври

Щуро ли е да се бориш за републиканската купа по спортни танци в Шумен? Какви са изненадите в седмото издание на фестивала „Мамалига – 2019“ в тутраканското село Нова Черна? Дълъг ли бе пътят до дома за изгубеното куче, което дойде в двора на Радио..

публикувано на 05.10.19 в 14:55

„Щура събота“ в следобеда на 28 септември

Защо Шумен зажужа? Какви щуротии ще се случат по време на третото издание на фестивала, насърчаващ яденето на мед. Подготвил ли е изненади за публиката Графът, който на 10 октомври за първи път ще пее в „Арена Шумен“. Шарен ли бе светът на спорта и какъв е..

публикувано на 28.09.19 в 14:35

Последна лятна Щура събота

Още в първите минути на срещата ни от 21 септември ще ви отведем на празника "Кюлевчиада", ако не се сещате къде, слушайте ни. Ще чуете вълнуващ репортаж от завръщането на шуменският хор "Бодра песен" след 10-дневно творческо пътуване и пореден успех в..

публикувано на 21.09.19 в 14:51