Без рамки

Some Details

Музеят в Попово и театърът в Търговище в "Без рамки"

„Отваряме очи, докосваме сърца“ е новият слоган на Историческия музей в Попово, с който откри и новата си експозиция. Тя е сбъднатата мечта на покойния Пламен Събев, който искаше да промени облика на музея по адекватен за 21 в. начин. По темата в..

публикувано на 29.10.20 в 08:39
Борис Димовски и Радой Ралин 1977 маслен пастел върху хартия 70 х 82 см частна собственост

Три уникални живописни свята

Три уникални живописни свята и послания от цветове и форми ще представим този четвъртък в предаването за култура „Без рамки“. Чрез срещата ни с русенския художник Николай Бузов, който откри самостоятелната си изложба живопис в Русе „Дистанция“ и ни..

публикувано на 21.10.20 в 14:04

"Без рамки" с Пейчо Кънев, Явор Цанев и проф. Добромир Добрев

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" от 11 до 12 часа на 15 октомври може да проследите: - Защо носителката на Нобелова награда за 2020 г. Луиз Глюк все още няма издадена книга в превод на български, ще потърсим с поета Пейчо..

публикувано на 15.10.20 в 09:16

„Златното око“ показва най-новите български филми

Четвъртък и петък в гр. Попово се провежда X-ият фестивал за операторско майсторство „Златното око“ в памет на оператора Димо Коларов. В конкурсната програма ще бъдат представени най-новите български филми: 16 игрални, 10 документални и 9 студентски..

публикувано на 07.10.20 в 14:17
Димитър Косев

Музика и поезия в "Без рамки"

В Световния ден на музиката и поезията в предаването „Без рамки“ ще ви срещнем с част от творците, които осмислят този празник не само на 1 октомври. Главният диригент на Държавната опера в Русе Димитър Косев ще ни разкаже за каузата "Изкуството е..

публикувано на 01.10.20 в 09:15
Стефания Георгиева

"Без рамки" с Надежда Радева, Стефания Георгиева и Румен Баросов

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" от 11 до 12 часа в четвъртък, 24 септември, можете да проследите: - Актрисата и хореограф Стефания Георгиева е сред финалистите в националната кампания "Будител на годината", организирана от..

публикувано на 24.09.20 в 10:35

"Без рамки" с Милентин Койнов

Предстои ни разговор с Наташа Ноева – художник и изкуствовед, най-младата участничка в голямата кураторска изложба - среща на поколенията „Слънце и звезди“. Този следобед в разградската регионална библиотека стартират Националните културни..

публикувано на 16.09.20 в 13:42

Новата година за театрите

Какво стои зад иначе баналната фраза-начало на творческия сезон тази година за театрите в Североизточна България. В предаването „Без рамки“ днес ще разговаряме с директора на Драматично-кукления театър в Силистра Златина Станева, чийто запазена..

публикувано на 10.09.20 в 08:45

Големите творци извън рамките на времето

В предаването «Без рамки» този четвъртък ще ви срещнем с Ася Кулева – дългогодишен ръководител на театралната трупа към русенската математическа гимназия „Баба Тонка“. Тези дни излезе от печат уникална й книга „Какво би станало ако…“ на университетско..

публикувано на 11.03.20 в 14:47
Тончо Жечев

Ретро поглед без рамки

В предаването "Без рамки" ще разберем повече за новооткритата експозиция „Арменските „светлописци“ в русенската художествена галерия, както и за историята на едно от най-старите ни просветни огнища - силистренското читалище „Доростол“, на чиято..

публикувано на 26.02.20 в 11:14