Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Псевдокупувач се яви на търг за продажба на "Кремиковци"

Псевдокупувач се яви на третия търг за продажбата на металургичния гигант "Кремиковци". Шуменската фирма "Виктори Комерс" беше единствената, която участва в процедурата и офертата й - с един милион лева над първоначалната оценка, бе отхвърлена, заради неизрядни документи. Това каза синдикът Цветан Банков.
Търгът за Кремиковци е спрян за момента, защото цялата сума от 396 млн. лв. не беше преведена от “Росбанк”, каза за Радио Шумен собственикът на шуменската фирма “Виктори комерс” Георги Манчев. Не мога да си обясня по какви причини не е осъществен преводът, но ще си изясня, вината не е в мен, поясни Манчев. Той добави, че представлява сериозен инвеститор от чужбина, но не пожела да го назове.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Водата в Шуменско на свършване

Повечето язовири в Шуменско са с критично нисък обем. Това стана ясно по време на заседание на Областния съвет за намаляване риска от бедствия. Дори и да завали обилно количество дъжд, няма опасност от преливане на водоемите.  В общини като Каолиново, Нови пазар и Каспичан повечето от водоемите са почти празни, обявиха експертите.  В община Шумен..

публикувано на 04.09.24 в 13:51

Мъж пострада при катастрофа

Катастрофа между два тира и един лек автомобил затруднява движението по пътя Шумен - Карнобат в село Радко Димитриево.  По непотвърдена информация, двата тира са се изпреварвали в населеното място, а лекият автомобил е излизал от пресечката от с. Ветрище, посока Шумен. Камионът, който е изпреварвал, се е ударил челно в лекия автомобил.  Пострадал е..

публикувано на 04.09.24 в 13:03

Дрогиран катастрофира на пътя

19-годишен жител на село Раковски е задържан в полицейския арест в Шумен след катастрофа на АМ “Хемус“ и положителна наркопроба. Това съобщават от шуменската полиция. Сигнал за произшествието е приет малко преди 20:30 часа в дежурната част на областната дирекция. Съобщено било, че на 354 км в посока към Варна е катастрофирал водач на лек..

публикувано на 04.09.24 в 11:36

Жена с дрога на автогарата

28-годишна шуменка е задържана за притежание на наркотични вещества. Това съобщават от шуменската полиция. Малко преди 11:00 часа вчера криминалисти от областната дирекция засекли в района на автогарата в Шумен жена, за която имали оперативен сигнал, че държи наркотични вещества. При извършената полицейска проверка у нея са намерени около 4 г суха..

публикувано на 04.09.24 в 11:04
ДКЦ 1 - Шумен

Пунктове за еЗдраве в Шумен

Всеки желаещ вече има достъп до електронното си пациентско досие и през мобилния си телефон, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Шумен. Необходимо е на телефона да бъде инсталирано мобилното приложение еЗдраве, а гражданите да разполагат с електронна поща. Всеки, който иска да има достъп до здравното си досие чрез мобилен телефон,..

публикувано на 04.09.24 в 10:05

Празници в село Кочово

С танцов спектакъл „Легендата“ и хоротека започва празникът на село Кочово на 5 септември вечерта. С художествен и кулинарен конкурс, изложба на тъкани черги, изделия с българска бродерия, везани дантели, изложба на реплики на оръжие, участвало в битките за Освобождението на България и с концерт ще бъде отбелязан патронният празник на НЧ..

публикувано на 04.09.24 в 09:28

"Бисерна" отваря врати

Пещера „Бисерна“ отново приема туристи от днес, като почивни дни ще са понеделник и вторник. Запазва се режимът на влизане с предварително записване. Посещенията ще бъдат от 10:00 ч., 11.30 ч. и 13:00 ч., а в празничните и почивните дни групи ще се приемат и от 15:00 ч. До пещера „Бисерна“ се стига пеша, тъй като горският път не е подходящ за..

публикувано на 04.09.24 в 08:46