Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперативната дейност в Онкологичния център в Шумен е възстановена

Оперативната дейност в Комплексния онкологичен център в Шумен е възстановена, съобщи за Радио Шумен управителят на здравното заведение д-р Сотир Караниколов. От Министерството на здравеопазването е получен новият лиценз за дейност според изискването на здравната каса да има отделение за анестезия и интензивно лечение с шест легла. Така Комплексният онкологичен център изпълнява изискването за второ ниво на компетентност за болниците според регламента, заложен в Националната здравна карта.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Народно читалище

Викторина за Войников

Петокласници ще покажат знанията си за живота и делото на Добри Войников във викторина, на която са поканени три шуменски училища - СУ „Сава Доброплодни“, II ОУ „Д-р Петър Берон“ и СУ „Трайко Симеонов“. Отборите се състоят от по петима ученици.  Сред изпитанията, които трябва да преминат, са решаване на математическа задача от времето, когато..

публикувано на 28.05.24 в 10:00

Част от Тракийския без вода

Водоподаването на ул. „Родопи“, ул. „Охрид“ , ул. „Странджа“ и ул. „Деде Агач“ в шуменския квартал "Тракия" ще бъде спряно днес от 9:30 часа до 11:30 часа. Това съобщават от ВиК - Шумен. Причината е монтаж на пожарен хидрант и спирателен кран на ул. „Родопи“ 22 в квартала.

публикувано на 28.05.24 в 09:21
Михаил Вешим

Среща с автограф

Писателят Михаил Вешим ще гостува в Шумен на 30 май, четвъртък, от 18.00 часа в зала „Сава Доброплодни“ на НЧ „Добри Войников-1856“. Той ще представи най-новата си книга „Стари хипари и нови разкази“. В сборника са включени някои от познатите морски разкази на автора и осем нови истории, пропити със звън на китари, среднощни къпания и носталгия...

публикувано на 28.05.24 в 09:06

Риболов за незрящи

Вътрешен турнир по спортен риболов организират от Спортния клуб за хора с увреждания в Шумен. Състезанието се очаква да започне в 9:00 ч. на язовир „Янково“ и е с продължителност от 4 часа, каза за Радио Шумен председателят на клуба Николай Йорданов. "Лови се предимно с въдици на дънен риболов. Такъв е регламентът за хора със зрителни увреждания...

публикувано на 28.05.24 в 08:39

Планово без ток

Планови прекъсвания на електрозахранването ще има и днес (28 май) в Североизточна България. Основните причини за това са ремонти и профилактика на съоръженията. В Нови пазар от 8 ч. до 17 ч. без ток ще са абонати по улиците „Ангел Кънчев“, „Баба Тонка“, „Бузлуджа“, „Гоце Делчев“, „Оборище“, „Панайот Волов“, „Патриарх Евтимий“, „Шейново“,..

публикувано на 28.05.24 в 06:29

Времето остава без промяна

14 градуса е измеренета в 6 ч. температура в Шумен, атмосферното налягане е 989 хектопаскала, влажността на въздуха е 67%. 14 градуса е температурата и в Силистра, 15 градуса е в Русе, а най-хладно – 12 градуса – е в Разград и Търговище. Променлива, по-често значителна ще е облачността в Североизточна България днес. На места ще превали дъжд, възможни..

публикувано на 28.05.24 в 06:16

Проблеми с въпросителни

Безпокойството, породено от преминаването на земеделски машини през главната улица на село Панайот Волов, проблеми с косенето на тревните площи, почистването на тротоарите в село Вехтово и паркирането около шуменско кафене. Това бяха въпросите, с които днес жителите на Шумен и населените места в общината се обърнаха към кмета на Шумен проф. Христо..

публикувано на 27.05.24 в 16:41