Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поскъпна билетът за градския транспорт в Шумен

От днес шуменци плащат 0.80 лв. за билет в градския транспорт, вместо досегашните 0.70 лв. Увеличението е вследствие скока на горивата. От 1 април поскъпване от 2 лв. ще има при месечните карти за пътуване на гражданите, които ще струват 26 лв. Засега няма промяна в цените на картите за ученици и пенсионери. Те се запазват 5 и 12 лв. в зависимост от възрастта на учениците и 17 лв. за пенсионерите. По линиите на извънградските автобуси, които обслужват маршрути над 30 км, билетите са повишени с 0.50 лв., съобщи за Радио Шумен Димитър Банков от фирма “Пътнически автотранпспорт”.
Резервите на фирмата са изчерпани и цените в транспорта оттук нататък няма как да не се влияят от ръста на цените на горивата, коментира Банков.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Моторист падна на магистралата

Моторист е паднал на автомагистрала "Хемус" посока Варна. Мястото е между жп надлез Плиска и жп надлез Нови пазар. Това съобщават от шуменската полиция. Аварийната лента не се ползва до изясняване на състоянието на водача на мотоциклета.  Движението се регулира от екип на пътна полиция и се осъществява в аварийната и активна лента за..

публикувано на 28.08.24 в 15:50

Вода от резерва

Жителите на четири села в община Смядово ще получат бутилирана минерална вода. Помощта е отпусната от държавния резерв. От утре започва разнасянето на бутилките в Риш, Александрово, Веселиново и Черни връх. Това каза за Радио Шумен кметът на Смядово Иванка Петрова. "Предвидили сме от водата, която ще получим, по 10 литра за седмица на 1 човек...

публикувано на 28.08.24 в 15:24

Благодарност за полицията

Две благодарствени писма са получени в областната дирекция в Шумен.  Своите благодарности за човешкото отношение по време на трагичен инцидент от страна на разследващ полицай Севил Хасан Вели изказва Дениз Кьосе. Инцидентът става на 9 август в Ришкия проход, когато по време на движение с лек автомобил баща й починал. „ Г-жа Вели ни обясни всичко..

публикувано на 28.08.24 в 15:01

Консултации за РИК-Шумен

Консултации за състава на РИК - Шумен насрочи областният управител Бейнур Ахмед. Те ще се проведат на 31 август - събота, от 10.00 ч. в заседателната зала на Областната администрация.  При провеждане на консултациите, партиите и коалициите представят писмено предложение за състав на Районната избирателна комисия, заверено копие на удостоверение за..

публикувано на 28.08.24 в 11:55
Частният съдебен изпълнител снима журналистите на Радио Шумен и ТВ Шумен, преди да подаде сигнал срещу тях на тел.номер 112, че си вършат служебните задължения.

Проверка в кантората на Ясен Бойчев

Започна проверка в кантората на частния съдебен изпълнител Ясен Бойчев в Шумен, видя репортер на Радио Шумен. Преди седмица от Камарата на частните съдебни изпълнители съобщиха, че ще пристигнат в града заедно с представител на Министерството на правосъдието, за да проверят делата на Бойчев. Причината са многобройни сигнали за нарушения, получени в..

публикувано на 28.08.24 в 11:06

Повече случаи на Covid-19

Наблюдава се спад на случаите на остри респираторни заболявания и грип в Шуменско през последната седмица, но са се увеличили регистрираните болни от Covid-19.  През последната седмица са доказани 15 случая срещу 13 през предходната. При предишен седемдневен период те са били четири. Новите случаи на Covid  са 11 в Шумен и по един в Нови пазар, селата..

публикувано на 28.08.24 в 10:06

Пет сигнала в пожарната

През изминалите 24 часа дежурните противопожарни екипи са реагирали на пет сигнала за произшествия. Това съобщават от шуменската полиция. Погасен е пожар в отпадъци на бул. “Мадара“ в Шумен и пожар в сухи треви в село Преселка.  Оказана е помощ за премахване на паднало дърво на пътното платно в село Суха река и за пренасяне на двама..

публикувано на 28.08.24 в 09:41