Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 души събра благотворително парти

Над 100 души се събраха на благотворително парти, организирано от предаването на Радио Шумен "Нова градска музика". Събитието се състоя в петък в читалище "Добри Войников" в Шумен.
303 лв. са средствата, които набра предаването и Българският младежки червен кръст в града. Парите ще бъдат дарени за операция на малката Ивайла Пламенова от Шумен. Тя е едно от шестте деца в света с изключително рядкото заболяване аноректална малформация. Операцията ще бъде направена в Австрия от американски специалист.
Предвиждаме и други благотворителни кампании, казаха организаторите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Повече случаи на Covid-19

Наблюдава се спад на случаите на остри респираторни заболявания и грип в Шуменско през последната седмица, но са се увеличили регистрираните болни от Covid-19.  През последната седмица са доказани 15 случая срещу 13 през предходната. При предишен седемдневен период те са били четири. Новите случаи на Covid  са 11 в Шумен и по един в Нови пазар, селата..

публикувано на 28.08.24 в 10:06

Пет сигнала в пожарната

През изминалите 24 часа дежурните противопожарни екипи са реагирали на пет сигнала за произшествия. Това съобщават от шуменската полиция. Погасен е пожар в отпадъци на бул. “Мадара“ в Шумен и пожар в сухи треви в село Преселка.  Оказана е помощ за премахване на паднало дърво на пътното платно в село Суха река и за пренасяне на двама..

публикувано на 28.08.24 в 09:41
Шуменска крепост

Доблест и слава на Шуменската крепост

Международен исторически фестивал „Доблест и слава“ ще се проведе в края на септември в историко-археологическия резерват „Шуменска крепост“. Той е посветен на 580 години от битката между Владислав Трети Ягело и османските завоеватели. В него ще участват около 160 реставратори от клубове за исторически възстановки в Чехия, Румъния, Сърбия и..

публикувано на 27.08.24 в 15:28

Деца "гасят" пожари

Практичен урок по пожарна безопасност изнесоха служители на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Шумен пред възпитаниците на Общинския детски комплекс в рамките на обученията в Лятната академия по спорт и превенция.  Пожарникарите Дончо Донев, Димитър Пеев и Георги Добрев запознаха децата с отговорностите на тяхната..

публикувано на 27.08.24 в 15:06

Градът в изложба

Дигитална изложба, проследяваща развитието на селото и града Две могили представя Държавният архив в Русе. Поводът е 55-тата годишнина от обявяването на село Две могили за град.  В дигиталната експозиция фотоси и документи представят събития от обществено политическия живот на селището, развитието на образованието и читалищното дело, представен е..

публикувано на 27.08.24 в 11:55

Отварят пещерата "Бисерна"

Пещера „Бисерна“ ще бъде отворена за посещение от 4 септември, сряда, съобщават от дирекцията на Природен парк "Шуменско плато".  Желаещите да разгледат обекта трябва да се обадят предварително в работни дни в дирекцията на телефон: 054/ 800 765. Работното време ще бъде от сряда до неделя включително, като почивни дни ще са понеделник и..

публикувано на 27.08.24 в 10:49

Задържаха пиян без книжка

Пиян шофьор без книжка бе арестуван в Шумен. Това съобщават от шуменската полиция. Около 00:15 часа на 27 август полицейски екип спрял за проверка по пътя от кв. "Мътница" за село Мадара водач на лек автомобил "Пежо 206". Зад волана бил 27-годишен мъж от Шумен. Не представил свидетелство за управление. Установено след справка било, че е..

публикувано на 27.08.24 в 10:13