Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тиня и политика по български

Поредицата от репортажи, обединени в материала, разказва за битката на граждани и местната власт срещу строежа на МВЕЦ “Моста” на язовир Тича и опасността три общини да бъдат оставени на режим на водоползване. Днес централата функционира и засега не създава такава ситуация, не без намесата и на гражданското общество и на медиите.
“Тиня и политика по български” обединява репортажи на Миглена Стоянова и Мариян Иванов и спечели наградата на публиката на международния конкурс за журналистика “Медиамикс 2009”.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Децата от ГПЧЕ „Никола Вапцаров” в Шумен коментират програмата Коменски

С какво допринася за развитието на младите хора програма Коменски? Какви образователни и културни перспективи разкрива пред тях участието по проекти за обмен в чужбина? Как се формира и развива европейската идентичност при срещите им конкретно в Турция и Испания? Всички тези въпроси намират своите отговори в предаването „Без рамки” на Радио Шумен. В..

публикувано на 21.06.12 в 10:08

Национален студентски литературен конкурс Шумен 2012

На 19 и 20 май в Шумен се състоя новото издание на традиционния Национален студентски литературен конкурс. Десетки пишещи поезия, проза и критика млади автори общуваха помежду си и диалогизираха един с друг, с публиката и с журито на конкурса – доцент Юрий Проданов, доцент Пламен Дойнов и Алек Попов. С някои от наградените участници (Ясен Василев,..

публикувано на 31.05.12 в 09:49

Талантливите ученици на Шумен

Радио Шумен стартира поредица от предавания, посветени на талантливите ученици и техните преподаватели в Шумен. Това стана на 39-ия рожден ден на медията на 1 февруари. Първото издание бе посветено на СОУ „Сава Доброплодни”, защото това е най-голямото училище в града, което съчетава образователните традиции с усъвършенстването на детския талант чрез своя..

публикувано на 02.02.12 в 09:57

Томбул Джамия – монумент на интеркултурния диалог

Фийчърът на Мариян Иванов разказва за култов знаков комплекс, разкриващ символи, смятани за юдейски, в мюсюлмански храм. Материалът бе отличен със специалната награда за интеркултурен диалог на 10-ия конкурс на представителството на ЕК за България “Робер Шуман”.

публикувано на 08.04.11 в 12:46

“Шуменското приключение”

“Шуменското приключение” разказва една градска история от началото на 1875 година. Тогава България е все още в границите на турската империя. Само три години делят българите от края на петвековното робство. В основата на нашия радиоразказ е сватбата между българка и чужденец, която се превръща в повод за разгорещени спорове в тогавашното общество. В..

публикувано на 14.03.11 в 13:45

"Потoпеният град"

В поредицата репортажи “Потопеният град” за наводнението в Цар Калоян на 6 и 7 август през 2007-ма година и за трагедията на хората от града репортерите на Радио Шумен Сергей Дончев и Добринка Добрева представят дневник на бедствието. Музикалното оформление е на Драгомир Симеонов. Материалите са излъчени в програма “Днес” на Радио Шумен на 6,7,8-ми и..

публикувано на 14.03.11 в 13:30