Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шумен е домакин на конференция по онкология

Над 200 онкоспециалисти от цялата страна ще участват във втората национална конференция по хирургия и онкология в Шумен, съобщи управителят на Комплексния онкологичен център в града д-р Сотир Караниколов. Здравните специалисти ще обсъждат диагностиката и лечението на рядко срещани тумори в областта на коремната кухина. Годишно при нас установяваме по-малко от 5 такива случая, коментира д-р Николов. Конференцията ще се проведе от 28 до 30 април в хотел "Шумен".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Седмична прогноза за времето

През периода 2-8 септември облачността ще е променлива, най-често сутрин намаляваща до слънчево време, а през втората половина от деня с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност.  На места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен със северна компонента.  Минималните температури най-често ще са 15°-20°,..

публикувано на 01.09.24 в 16:37

Смени в ДПС в Шумен и Търговище

Турхан Каракаш е избран за временно изпълняващ длъжността председател на Областния съвет на ДПС в Шумен. Той заема мястото на Недрет Халил. За промяната, направена на 27 август с решение на Централното оперативно бюро на ДПС, потвърди пред Радио Шумен самият Каракаш.  "Аз ще остана на поста  до провеждането на извънредна областна конференция, като е..

публикувано на 01.09.24 в 15:41

Номинации за изборите

Боян Чуков е номинацията на Общинската конференция на БСП- Шумен за водач на листата за народни представители на партията за предстоящите избори за Народно събрание. Решението е взето на провелата се вчера общинска конференция на партията, съобщиха от регионалната структура.  Боян Чуков събра най-много номинации след проведените събрания на..

публикувано на 01.09.24 в 15:03

БСП- Шумен с нов лидер

Павел Караиванов е новият председател  на Българската социалистическа партия (БСП) в Шумен. Изборът е станал на проведената на 31 август общинска конференция, съобщиха от регионалната структура на партията. С дългогодишен опит в политиката и обществените дейности, Караиванов поема ръководството на местната организация с амбицията да укрепи позициите..

публикувано на 01.09.24 в 13:42

Живата история

Днес закриват шестия Национален събор на военноисторическите групи край Велики Преслав, който в рамките на три поредни дни привлече десетки зрители и събра участници от цялата страна.  Военна моторизирана техника беше включена във възстановките. Със звукови и пироефекти бяха пресъздадени моменти от исторически битки, водени от български войни през..

публикувано на 01.09.24 в 12:34

Времето в неделя

И днес облачността ще е по- често значителна. Сутринта само в Югоизточна България все още ще превалява дъжд.  Процесите временно ще затихнат, дори на места облачността ще се разкъса, но следобед отново ще има условия за развитие на купеста и купесто- дъждовна облачност и в североизточните райони и по Черноморието се очакват краткотрайни валежи, на..

публикувано на 01.09.24 в 06:14

Д-р Свилен Арнаудов е първи в конкурса

Д-р Свилен Арнаудов   получи днес най-висока оценка – 5,20, по време на последния етап от конкурса за управител на Комплексния онкологичен център в Шумен, който предвиждаше събеседване с тримата кандидати. Той е досегашен шеф на КОЦ-а. Втори в надпреварата е д-р Румен Генов - специалист по онкохирургия и бивш депутат от ГЕРБ, с 5,07...

публикувано на 30.08.24 в 16:33