Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът си направи отвод по делото срещу кмета на Попово

Съдебният състав на делото срещу кмета на Попово Людмил Веселинов си даде отвод по искане на защитата. Част от мотивите са, че има пряка и косвена заинтересованост на прокурора Пламен Трифонов от Районната прокуратура и на председателя на съдебния състав Галена Дякова за изхода от делото. То се отлага до назначаване на друг съдебен състав. Делото се отнася за това, че кметът на Попово не е изпълнил разпореждане на Административния съд в Търговище, според което трябва да върне на частен ищец, доказал собственост, земя, актувана като общинска.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов кмет в село Голямо Градище

На първи тур на вота на 23 юни е избран кметът на село Голямо Градище, община Опака.  Това показва решението на Общинска избирателна комисия- Опака.  Айнур Алиева от ДПС е получила 264 действителни гласа.

публикувано на 24.06.24 в 05:42

Избраха Хайрие Мехмед в село Тръбач

Хайрие Мехмед е новият кмет на лознишкото село Тръбач.  Тя е избрана на  първи тур с 82 действителни гласа, показва решението на Общинската избирателна комисия-Лозница.  Хайрие Мехмед, издигната от ДПС беше единствен кандидат за кметския пост, свободен след кончината на редовно избрания кмет.  Избирателната активност в село Тръбач достигна 63%.

публикувано на 24.06.24 в 05:04

Търговище в дъното по заплати

1620 лева е средната брутна работна заплата в Търговищка област за първото тримесечие на годината, отчитат от статистиката.  По този показател регионът е на 20-о място в страната. Месечната сума е с близо 600 лева по-ниска от средната за страната.  В Търговищко най-високи са средните месечни заплати на наетите във „Финансови и застрахователни..

публикувано на 20.06.24 в 09:06

Санират 16 блока

Обявена е обществена поръчка за санирането на 16 блока в Търговище. Тя е за проектиране, строителство и авторски надзор, съобщават от общинската администрация. Прогнозната стойност на поръчката е 23.250 млн. лв. без ДДС. Крайният срок за подаване на офертите е 15 юли, а санирането трябва да приключи до юни 2026 г. Жителите на Търговище бяха..

публикувано на 18.06.24 в 08:53

Домашен арест за смърт на пътя

Окръжният съд в Търговище постанови мярка за неотклонение „Домашен арест“ на 46-годишен мъж за това, че на 14 юни 2024 г. близо до местността „Драката“ при управление на автомобил е причинил смъртта на 71-годишен мъж на пътя. Деянието предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години. Извършителят има двойното..

публикувано на 18.06.24 в 08:39

120 деца на море

120 деца с изявени дарби от община Търговище ще почиват безплатно на морето, съобщават от местната администрация. Смените и тази година са от по 5 и 10 дни, като последната започва на 21 август и приключва на 30 август.  Наградата е за ученици с   постижения в  различни по вид състезания или конкурси през учебната година.  Почивната база в Балчик..

публикувано на 17.06.24 в 12:41
панагюрско златно съкровище

Садина посреща Панагюрското съкровище

Панагюрското златно съкровище ще бъде днес в поповското село Садина, по повод честването на 500 години от съществуването на селище с това име. Гостуването е осъществено благодарение на Историческия музей в Попово. Панагюрското златно съкровище ще бъде изложено от 10 ч. до 14 ч. в Етнографския комплекс в Садина и ще може да се види без входна..

публикувано на 16.06.24 в 09:36