Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ремонтират улици в Разградско

Строителни материали за ремонти на улици в пет населени места в региона е осигурила Областната администрация в Разград. Това съобщи днес областният управител д-р Валентин Василев, който е поискал съдействието на Областното пътно управление след приемните си в селата. От Пътното управление предоставят асфалтова смес и бетовони бордюри втора употреба, останали от ремонти на републиканската пътна мрежа. За едно населено място сумата не трябва да надвишава 10 000 лв. Кметствата осигуряват сами работници или доброволен труд за запълването на дупките по улиците. Досега заяви са подали от селата Каменар, Топчии, Дряновец, Ясеновец и Задруга, където вече се работи.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Учат децата да се пазят

Началото на проекта „Шарени балони“ поставиха днес инспекторите от Детска педагогическа стая в Районното управление в Разград. Идеята е да се работи по ранната превенция на детското поведение, като се възпитава у подрастващите инстинкт за самосъхранение, взаимопомощ, уважение и толерантност към различното. До края на май ще бъдат посетени..

публикувано на 18.05.21 в 15:00

Празник в Разград

За над 80 дейци на културата и образованието в община Разград ще има специален поздрав за 24 май. Това съобщиха от общинската администрация. През следващите няколко дни те ще получат книгата на разградската поетеса Павлина Стаменова „Дневникът на сърцето“ с автограф и картичка от кмета Денчо Бояджиев с поздрав за празника.  На 22 май,..

публикувано на 18.05.21 в 13:23

Пазят червения божур

Подобряват състоянието на находището на червен божур в землището на разградското село Печеница. Екоинспекцията в Русе еизготвила писмо до Държавното горско стопанство „Сеслав“ в Кубрат, което стопанисва находището да предложи подходящи лесовъдски мероприятия след обследване на територията. Червеният божур расте на групи от 3-8 екземпляра, като..

публикувано на 17.05.21 в 14:56

Фалшив сигнал за бомба

Сигнал за поставено взривно устройство на Автогара Разград e проверявала полицията в лудогорския град. Обаждането е било до тел.112. Около 20.40 часа на 14 май мъжки глас съобщил, че в сградата на автогарата е сложена бомба. За проверка на сигнала е сформирана оперативна група от Районно управление - Разград. Извършена е щателна проверка на..

публикувано на 16.05.21 в 11:54

Бой пред блока

Двама мъже са задържани за непристойно поведение на обществено място, съобщават от полицията в Разград. Около 21.30 на 12 май е получен сигнал на тел.112 за сбиване в беседка, намираща се в междублоково пространство в Кубрат. На място са установени четирима мъже и една жена, които се скарали след употреба на солидно количество алкохол. За срок..

публикувано на 13.05.21 в 09:44

Пълнят уличните дупки

Работници от ОП “Ремонтстрой“ в Разград фрезоваха първите участъци вчера, а днес запълниха с 6,5 тона гореща асфалтова смес дупките в жк „Освобождение“, след което кърпежите бяха валирани. В следобедните часове работниците са на един от най-компрометираните участъци в Разград – околовръстното шосе на жк „Орел“. Кърпежните дейности продължават утре..

публикувано на 12.05.21 в 15:03

Мъж си хвърли дрогата пред КАТ

Лек автомобил „Алфа Ромео“ е спрян за полицейска проверка около 19.30 часа вчера по улица „Добруджа“ в Разград. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. При спирането на колата 22-годишният водач изхвърлил две полиетиленови пликчета с бяло кристалообразно вещество. След извършения наркотест веществото с тегло 0,85 грама реагирало на амфетамин...

публикувано на 12.05.21 в 10:35