Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

56 деца от Разградско са имунизирани срещу детски паралич

56 деца от Разградско са имунизирани досега с ваксина срещу полиомиелит, познат като детски паралич. Това съобщи днес д-р Йорданка Николова от разградската здравна инспекция. Извънредната имунизационна кампания ще продължи и следващите две седмици. 26 от адресите са били обиколени със съдействието на неправителствената организация "Кармен". Помощ оказват и общинските кметове и здравните медиатори. Издирват се деца, които не са били имунизирани, които нямат личен лекар, или са мигрирали. Раздадени са 282 ваксини на личните лекари, към които трябва да се обръщат родителите на деца с нередовни имунизации. БЧК ще направи дарение на 16 май от шоколадчета и бебешки шапчици за имунизираните деца.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тетрадки за стара хартия

Близо 200 кг хартия за рециклиране предадоха децата на Разград в акцията „От забравени страници към нови възможности“. Тя бе организирана от Регионалния исторически музей.  Предложението към децата и техните родители бе в навечерието на новата учебна година да разчистят ученическите бюра от ненужните им от предходни учебни години тетрадки, както..

публикувано на 11.09.24 в 13:19

Кражба на лекарства и пари

Найлонов плик с лекарства и 200 лева били отнети от 72-годишен разградчанин. Инцидентът станал на 10 септември около 7:30 часа. Това съобщават от разградската полиция. Потърпевшият съобщил за случилото, като лично отишъл в полицейското управление в Разград. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия. Установено е, че извършител..

публикувано на 11.09.24 в 10:58

Хайде на панаир!

31-вото издание на традиционния Есенен панаир в Разград започва днес и продължава до 17 септември Той ще се проведе в градския парк. Кметът на община Разград Добрин Добрев увери, че тази година той ще е още по-разнообразен.  По алеите на парка ще бъдат подредени щандове на 65 фирми. Най-много са тези от Разград, но ще има и търговци от над 17..

публикувано на 11.09.24 в 08:27

Деца на пътя

За седмица на детска пътна безопасност е обявен периодът от 16 до 22 септември, а 18 септември - за Ден без загинали на пътя, съобщават от Областната дирекция на МВР Разград.  Данните за пътнотранспортния травматизъм в периода 1 юни – 30 август 2024 година сочат, че на територията на Разградска област са станали 9 произшествия с деца, при които 3..

публикувано на 10.09.24 в 15:24

Разкопки в Сборяново

Започнаха археологическите проучвания на ранносредновековното селище в местността Петрова нива в Археологическия резерват „Сборяново“. Разкопките се провеждат за 16-та поредна година. Финансирането е осигурено от Министерството на културата, Историческия музей в Исперих и Софийския университет „Св. Климент Охридски“.  Ръководител на проучванията е..

публикувано на 10.09.24 в 15:01

Екоакция в Разград

„Да изчистим България заедно“ е кампанията, в която община Разград се включва за поредна година. Всички желаещи да участват в националната инициатива на 14 септември, събота, могат да получат безплатни найлонови чували и ръкавици до 13 септември от административната сграда на общината.  По време на кампанията всеки участник може индивидуално или..

публикувано на 10.09.24 в 14:52

Обновяват зоокъта в Разград

Обновиха зоокъта в частта, обитавана от лами, птици нанду и елени лопатари, съобщиха от общинската администрация на Разград.  Подменени са покривите на закритите помещения и козирките на навесите. За понитата и за лопатарите са изградени нови комбинирани хранилки с по две зони. Изградени са и пясъчници за понитата и за птиците нанду, в които те..

публикувано на 09.09.24 в 08:59