Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Различни сме, но сме заедно“ в Хитрино

Eтнофестивал „Различни сме, но сме заедно“ започва днес от 14 ч пред читалището в Хитрино. Негови организатори са общинска администрация в Хитрино, читалище „Пробуда – 1929” и центърът „Европа Директно” - Шумен. Иницативата затвърждава  започналата през 2008 г. традиция по този начин да се отбелязва Денят на Европа. За участие с музикални и танцови изпълнения са поканени училищни и читалищни състави от област Шумен. През тази година на сцената ще видим формации от общините Никола Козлево, Нови пазар, Хитрино, Шумен, а специални гости ще бъдат танцьори от с. Езерче, община Цар Калоян, Разградско.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обновяват пешеходни пътеки

Представителите на 9 от 10 общини в област Шумен декларираха, че са изцяло или частично готови с пребоядисването или освежаването на пешеходни пътеки и замяната на пътни знаци преди първия учебен ден. В повечето населени места, където има учебни заведения, се работи активно, заявиха длъжностните лица.  Подробности за пътните ремонти бяха представени..

публикувано на 03.09.24 в 12:21

Дрогиран нацели стълб

66-годишен дрогиран водач се блъсна в електрически стълб, съобщават от шуменската полиция. Инцидентът станал около 13:55 часа вчера на кръстовище на улиците „Васил Левски“ и „Пирин“ в Шумен. Мъжът бил с микробус "Мерцедес Спринтер“ с шуменска регистрация. При удара няма пострадали.  66-годишният мъж бил тестван за шофиране след употреба на..

публикувано на 03.09.24 в 11:19

МВР пресече наркосделка

Над един килограм наркотични вещества са намерени и иззети от криминалисти от Областната дирекция на МВР – Шумен. Задържан е 30-годишен мъж, пресечена е и сделка с високорискови вещества, съобщават от полицията. В полезрението на криминалистите местният жител влязъл за пореден път преди около месец, малко след като изтърпял поредна присъда за..

публикувано на 03.09.24 в 10:56

Милион за ученическия стадион

Символична първа копка на реновирането на ученическия стадион "Цоньо Василев" направиха кметът на община Шумен Христо Христов и изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов. Размерът на инвестицията по предварителни изчисления е 950 000 лв. без ДДС, а парите ще дойдат от програма на УЕФА. Първа копка на ученическия стадион..

публикувано на 02.09.24 в 14:09

ЦИК заседава за двете ДПС-та

Вече повече от три часа регистрацията на партиите в ЦИК за поредните парламентарни избори не може да започне, а комисията заседава извънредно. Причината - спорът около двете фракции на ДПС - около Ахмед Доган и Делян Пеевски - кой трябва да се регистрира първи. Входът на Централната избирателна комисия е блокиран от кордон жандармеристи и..

публикувано на 02.09.24 в 13:15

Удари в главата

50-годишен мъж от село Ясенково бил задържан в полицейския арест в Шумен след побой на 48-годишната си съпруга. Това съобщават от полицията.    Сигналът е приет малко след 18:00 часа на 31 август. Мъжът удрял жена си в главата. Към адреса на ул. “Ген. Драгомиров“ бил насочен полицейски екип.  Мъжът бил установен малко по-късно и задържан. По..

публикувано на 02.09.24 в 11:19

Първа копка на ученическия стадион

Символична първа копка на реновирането на ученическия стадион "Цоньо Василев" ще направят днес кметът на община Шумен Христо Христов и изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов.  Радио Шумен припомня, че в средата на август беше подписан договор за обновяване и модернизиране на спортното съоръжение, което се предоставя..

публикувано на 02.09.24 в 09:07