Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шуменски ученик получи Национална диплома

Борис Николов Витанов, ученик от шуменската Природоматематическа гимназия, получи Национална диплома от министъра на образованието. Тя му бе връчена днес от началника на Регионалния инспекторат по образованието в Шумен доц. Добромир Добрев с пожелание, след като завърши висшето си образование, да се върне в Шумен.
Така започна днес работното съвещание на директорите в Шуменско. Доц. Добрев за пореден път припомни, че заради големия брой ученици, за които българският език не е майчин, учителите в Шуменско трябва да работят двойно повече от колегите си в страната за подобряване на знанията по Български език и литература. Като положителна страна началникът на просветния инспекторат изтъкна факта, че почти всички учебни заведения в областта разполагат с електронни дневници, в голяма част от тях вече са поставени и електронни дъски. Трябва да направим възможно и SMS-оповестяването на родителите, каза още доц. Добромир Добрев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Удар с бутилка по главата

47- годишна е задържана в полицейския арест след сигнал за скандал, по време на който нанесла лека телесна повреда на 53-годишен мъж. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. Малко след 01:00 часа вчера  53-годишен мъж от село Красен дол съобщил в полицейското управление в Каолиново, че жената, с която живее на семейни начала го е ударила с..

публикувано на 08.05.24 в 11:09

Нови четири случая на коклюш

4 случая на коклюш са регистрирани в шуменска област през изминалата седмица. Заболелите са от различни населени места – по един в областния център, във Върбица и в селата Ивански и Дибич. Това показва справка в сайта на Регионалната здравна инспекция. За първи случай на коклюш за тази година от РЗИ съобщиха на 26 април. Става дума за мъж на 35..

публикувано на 08.05.24 в 10:35

БТР с концерт в Шумен

Община Шумен кани всички на рок концерт с участието на група "Б.Т.Р." и шуменските групи "Forgot The Ten" и "LAMPA Inc". Събитието е са начален час 19:00 ч. пред сградата на Община Шумен. Концертът е част от богата програма на майските културни празници.

публикувано на 08.05.24 в 09:30

Планово без ток

Спирания на електрозахранването заради ремонти и профилактика ще има и днес (8 май) в Североизточна България. В Шуменско от 9 ч. до 17 ч. ток няма да има в част от село Загориче, от 9 ч. до 16,30 ч. – в местностите Боаза и Каменен кантон във Велики Преслав, както и в селата Живково и Велино, а от 9 ч. до 16 ч. – в село Драгоево. В..

публикувано на 08.05.24 в 06:52

Валежи следобед

14 градуса е измерената в 6 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 988 хектопаскала, влажността на въздуха е 89%. В Разград и Силистра са отчетени 15 градуса, 17 градуса е в Русе. Предимно облачно ще е времето в Североизточна България днес. Главно следобед на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици,..

публикувано на 08.05.24 в 06:15

192 кандидати за депутати от Шумен

Общо 20 партии и 11 коалиции са подали кандидатски листи за регистрация в Районната избирателна комисия (РИК) в Шумен за участие в изборите за Народно събрание (НС) на 9 юни. Само две от партиите, регистрирани в Централната избирателна комисия (ЦИК), не са подали листи в районната комисия в Шумен. Това са Партия „Републиканци за България“ и ПП..

публикувано на 07.05.24 в 18:32

Концерт в празничния 6 май

Денят на храбростта и празник на Българската армия – 6 май беше отбелязан с празничен фолклорен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Шумен“. Събитието, организирано от община Шумен, събра шуменци и гостите на града на площад "Кристал". Веселието продължи с гергьовденско хоро за здраве, на което се хванаха много млади хора...

публикувано на 06.05.24 в 16:27