Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още едно бебе, родено в шуменската болница, ще бъде поверено на грижите на приемно семейство

Още едно бебе, родено в шуменската болница, ще бъде поверено на грижите на приемно семейство. Това е 12-тото бебе в областта, което ще бъде настанено в приемно семейство по проекта „Семейство за всяко дете” на УНИЦЕФ, Министерството на здравеопазването и община Шумен.
Церемонията по изписването е в 12,30 ч днес в МБАЛ – Шумен. Кръстници на малкото момченце са Любомир Христов – директор на Областната дирекция на полицията в Шумен и д-р Виктор Минчев – директор на болницата в града.
Шумен бе първият град в страната, където бебе бе настанено в приемно семейство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Издирват 76-годишен мъж

Шуменската полиция издирва по молба на близките му Димитър Цанев Митев. 76-годишният мъж е в неизвестност от тази сутрин, когато е напуснал кризисния център на улица „Шуменска комуна“ в града и се отправил в посока булевард „Велики Преслав“. Висок е около 175 см, с бяла коса. По всяка вероятност е обут с анцуг и  жълто-сини маратонки. Мъжът не се..

публикувано на 21.07.24 в 12:33

Първо класиране за магистри

Обявено е първото класиране в образователно-квалификационната степен „магистър“ в Шуменския университет. Това съобщават от висшето училище. Записването на всички приети студенти е от утре (22 юли) до 12 ч. на 27 юли (събота). Ако този срок бъде изпуснат, придобитите права се губят, уточняват от висшето училище. Новоприетите студенти трябва да..

публикувано на 21.07.24 в 10:12

Остава все така горещо

21 градуса е измерената в 6 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 985 хектопаскала, влажността на въздуха е 87%. В Търговище е 20 градуса, в Разград и Русе – 22, в Силистра – 25. До обед ще е предимно слънчево, по-късно ще се развива купеста и куп-дъждовна облачност, на места с краткотрайни превалявания и гръмотевична..

публикувано на 21.07.24 в 07:52

Разясниха европрограма

Начините за кандидатстване по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ бяха разяснени на работна среща на кметския екип с архитекти в Шумен. Процедурата насърчава инвестициите за подобряване на производствения капацитет и оптимизиране на бизнес процесите в семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите...

публикувано на 19.07.24 в 13:04
Пожар край Харманли

Тежка битка с огъня

На всеки 20 минути се получава сигнал за нов пожар в страната. Фронтовете са големи, температурите продължават да бъдат екстремно високи и вятърът на места е много силен. В тази тежка ситуация най-важното е пламъците да бъдат овладени и да бъде опазен животът на жителите и на служителите и доброволците, които се борят с огнената стихия. Това заяви..

публикувано на 19.07.24 в 12:13

Удари в лицето

45-годишен мъж е задържан за домашно насилие, съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен вчера около 01:00 часа в районното в Шумен. Съобщено било, че 45-годишен мъж е нанесъл удари по лицето на 40-годишна жена, с която живее на семейни начала.  Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Шумен. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 19.07.24 в 11:44

Пиян остана без кола

Лек автомобил "Тойота" е иззет от водач, седнал пиян зад волана. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена на 18 юли около 16:30 часа на кръстовище на ул. „Цар Иван Александър“ и ул. „Хан Аспарух“ в Шумен. С дрегер е установено, че 35-годишният мъж е управлявал с 1,26 промила.  Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ...

публикувано на 19.07.24 в 11:38