Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедственото положение в община Антоново не е отменено

Бедственото положение в община Антоново не е отменено.
25-те села от общината продължават да са без ток, вода и телефон, град Антоново също е без вода каза за Радио Шумен, изпълняващият длъжността кмет на общината Исмаил Ибрямов.
Екипите от Шумен и Търговище продължават да работят. По усойните места снегът е до метър. Продукти от първа необходимост са доставени във всички населени места. Към момента няма данни за бедстващи хора, каза още Ибрямов.
Трима души са извозени за хемодиализа в Търговище тази сутрин, а други двама, сред които и болно дете, са извозени до болницата снощи, съобщи Ибрямов. Болните на хемодиализа се извозват регулярно до болниците в региона.
Екип от 30 души и цялата почистваща техника са помогнали на бедстващите.
От силния вятър и снеговалеж са счупени три стълба на далекопровода, които се намират в трудно достъпен планински район.
 
Положението в община Върбица продължава да е тревожно след вчерашните снеговалежи и силен вятър. Половината от селата са все още без ток. Това са Крайгорци, Тушовица, Чернооково, Божурово и Станянци. Снежната покривка е все още около 20 см, а в курорта  – 40, където едва снощи са били разчистени падналите клони по пътя за хижата. Пътищата в общината остават непроходими, с изключение на главния. Непочистен е пътят Тушовица-Риш, а тополи са нападали по пътя от Върбица за Нова бяла река и разклона за Маломир, което прави недостъпен този участък. От 21 ч снощи във Върбица има електрозахранване.
 
Спокойна е обстановката по главните пътища в Търговищко, съобщиха за Радио Шумен от Областното пътно управление. Пътните настилки са мокри, но почистени и опесъчени. Пътищата са проходими при зимни условия. Няма затворени участъци, уточняват още от Областното пътно управление.
Част от автомагистрала „Хемус” на територията на Шуменско остава затворена до края на месеца заради ремонти по настилката, напомнят от Областното пътно управление в Шумен. Забранено е движението в платното от Шумен в посока Варна. Обходният маршрут е по първокласния път Русе-Варна - от кръстовището за квартал Мътница до пътния възел Каспичан, откъдето движението отново се влива в автомагистралата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонт на пейките

Ремонт на пейките по централната улица „Васил Левски“, в участъка между площадите „Свобода“ и „Независимост“, в Търговище извършват екипи на общинското предприятие „Флора“. Изцяло се подменят дървените части на пейките, а там, където е необходимо, се ремонтират и металните части на конструкциите.Материалът, който се използва за новите пейки, е дъб...

публикувано на 04.10.24 в 11:44

200 000 за болницата

Дейността на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Омуртаг ще бъде дофинансирана с 200 000 лева. Това реши Общинският съвет на своето заседание. Субсидията се осигурява след искане от изпълнителния директор на лечебното заведение. Пред съветниците бяха изложени данни, че през последните месеци лечебното заведение се сблъсква със..

публикувано на 04.10.24 в 09:44

1,6 милиона за нова велоалея

Обществена поръчка за избор на изпълнител за строителството на велосипедна инфраструктура в Търговище обяви общинското ръководство в града. Дейностите ще се изпълняват по процедурата за екологосъобразна мобилност по Плана за възстановяване и устойчивост. Това съобщава БТА. По проекта се предвижда изграждането на велоалея с дължина от над 2 км на..

публикувано на 04.10.24 в 08:49

Нови ограничителни мерки

За безопасност на движението в травматичен участък в община Попово са въведени нови ограничителни мерки. Положена е "шумна" маркировка в отсечката при кръстовището на второкласния път Бяла – Попово с третокласния Разград – Попово.  Поставени са нови 37 пътни знака, хоризонталната маркировка на пътя е освежена. В района ежедневно се осъществява..

публикувано на 03.10.24 в 09:14

"Вода за Омуртаг“ с награда

Неформалното обединение "Вода за Омуртаг“ спечели тазгодишната награда „Златен ключ“ в категорията за неправителствена организация на Фондация "Програма Достъп до информация". Това съобщи нейният изпълнителен директор Александър Кашъмов.  По думите му, това са млади хора, които се борят този град да има вода, стриймват в социалните мрежи своите изяви..

публикувано на 02.10.24 в 08:56

Дарение за музея

Лични вещи, снимки и документи, принадлежали на двамата диригенти от Търговище Донка и Борислав Хаджийски получи търговищкият музей. Те са създатели на училищния пионерски хор при II ЕСПУ „Стефан Куцаров”, днешното Второ СУ „Проф. Никола Маринов” и на Представителния женски хор „Златна лира”.  Дарението включва грамоти, медали, сценични костюми, вещи,..

публикувано на 01.10.24 в 11:03

Профилактика на предавател

Днес от 9:00 до 17:00 часа ще бъде извършена планова техническа профилактика на предавателя за град Търговище на честота 94.0 MHz, излъчващ програмата на Радио Шумен. В посочения период са възможни прекъсвания на сигнала. Може да ни слушате на честота 87.6 MHz, или онлайн   https://binar.bg/radio-shumen/ .

публикувано на 01.10.24 в 08:15