Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха на пробация загубилия кандидат за кмет на Смядово

Загубилият кандидат за кмет на Смядово Радостин Димитров се призна за виновен по делото за купуване на гласове и беше осъден от Районния съд във Велики Преслав на 18 месеца пробация.
Една година той ще трябва да полага поправителен труд като в същия период няма право да се кандидатира на избираеми длъжности. Неговите помощници при купуването на гласове в село Янково, братята Страхил и Асен Андрееви, бяха осъдени на съответно 16 и 14 месеца пробация и 200 часа обществено полезен труд.
Припомняме, че 34-годишният Радостин Димитров, кандидат от „Коалиция за развитие на община Смядово“, беше заместник-кмет по просвета и култура през мандата на предишния градоначалник д-р Севи Севев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гласуваха шоковите повишения

Основно с гласовете на общинските съветници от БСП, „Левицата“ и „Възраждане“ бяха приети по-високите цени за жителите на община Шумен, които ще използват административни услуги. Това стана по време на днешната сесия на Общинския съвет. Повишен бе и наемът на концертни и спортни зали. Компромис бе направен в цената за използването на „Арена Шумен“..

публикувано на 25.07.24 в 15:58

Нов купол и кръстове за храма

Нов купол и два кръста бяха монтирани днес на православния храм „Света Параскева“ в каспичанското село Златна нива. Църковното обновление се случва със средства на бивши и настоящи жители, които милеят за селото, своята лепта са дали и общински съветници от Каспичан, както и фирми, каза кметът на селото Ивайло Пенев.  За около месец, след получена..

публикувано на 25.07.24 в 14:03
Град Шумен

Намалиха тротоарното право

Месечна такса от 30 лева за разполагане на маса с четири стола в центъра на Шумен ще плащат собствениците на заведения. Предложението двойното намаление на налога дойде в писмо до общината от регионалната Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. В старата наредба за определяне на местните такси и цени досега бе заложена единствено дневна такса от 2 лв...

публикувано на 25.07.24 в 12:55

Хваната в кражба

42-годишна жена от Шумен е извършила кражба на стоки на стойност от 225 лева. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за криминалното деяние е получен вчера около 11:20 часа от търговски обект на бул. „Славянски“. Жената е задържана за срок до 24 часа в районното в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 25.07.24 в 12:18

Пожар на покрива

Покрив и техника изгоряха при пожар в постройка в Нови пазар снощи, други три сгради са спасени от пламъците. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за огъня е получен около 21:50 часа в РДПБЗН Шумен. Съобщено било за пожар на ул. „Цар Асен“ в Нови пазар. На място е изпратен екип от Смядово.  Установено било, че огънят е унищожил техника и..

публикувано на 25.07.24 в 12:08

Двама арестувани за грабеж

Задържаха двама мъже на 19 и 21 години, извършили грабеж. Това съобщават от шуменската полиция. Криминалното деяние било извършено на 20 юли в 6:00 часа сутринта. 41-годишен мъж вървял по ул. „Цар Освободител“, когато двама младежи със сила му отнели чанта с документи, други вещи и 30 лева.  Работата по образуваното досъдебно производство продължава..

публикувано на 25.07.24 в 11:05

Високите заплати останаха за есента

Високите заплати на управителите на общинските лечебни заведения ще бъдат коментирани отново на септемврийското заседание на Общинския съвет в Шумен, тъй като решение по тази точка днес не бе взето. 17 съветници гласуваха "за", 4 - "против" и 18 - "въздържал се". Преди гласуването на точката кметът проф. Христо Христов призова общинските съветници..

публикувано на 25.07.24 в 10:52