Спорът между археолозите и Агенция „Пътна инфраструктура” е на път да бъде разрешен

Спорът между археолозите и Агенция „Пътна инфраструктура” е на път да бъде разрешен, стана ясно след среща в Министреството на регионалното развитие и благоустройството. „Ще има и магистрали, и археологически разкопки”, този извод направи в програмата на Радио Шумен директорът на Института по архелогия към БАН Людмил Вагалински. Той участва в срещата с министрите Лиляна Павлова, Симеон Дянков и Вежди Рашидов, на която бе дискутиран проблемът със строителството на автомагистрала „Хемус” край Шумен.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Скандални маневри във Велики Преслав

С решение на Върховния касационен съд е възстановена на работа за втори път на една и съща длъжност управителката на Семейно-консултативния център във Велики Преслав Даниела Николова. Тя е върната на работа, но вече го няма Центърът, който управляваше. Историята не е дълга, но нейният финал коства много нерви и излишно похарчени 16 000 лв...

публикувано на 09.12.19 в 12:27

Нови гори в Паламара

100 декара ще залесят през 2020 година служителите на ДЛС-Паламара, съобщи зам.-директорът на стопанството инж. Рина Димитрова. Половината от площите ще бъдат с нови гори, а при останалите ще бъдат попълнени терени, при които залесяването е извършено в предходни години, но не е получено 100% прихващане на фиданките. 45 декара нова гора..

публикувано на 09.12.19 в 11:30

Пунктове за живи елхи

Пунктове за закупуване на живи елхи в рамките на благотворителната кампания „Посади надежда“ ще има в Шумен, Разград, Търговище и Силистра. Каузата на кампанията тази година е подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. По пет лева от продажбата на всяка елха, предоставена от горските предприятия, ще бъдат дарени за кампанията. Тя стартира..

публикувано на 09.12.19 в 11:12
Шумен, паметник

Хотел на морето изпревари паметника

Мемориалният комплекс "Създатели на българската държава" в Шумен се класира на второ място в Годишните награди за туризъм. Първа позиция зае обект, чието име дори не е българско - Хелена Резорт, к. к. "Слънчев бряг". Паметникът събра 37,88% от гласовете на българите в категорията „Туристическа атракция и устойчивост на инвестицията“, където..

публикувано на 09.12.19 в 08:44

Промяна в движението

В Шумен се въвежда временен режим със спиране на движението по някои части от ул. „Петър Парчевич“: в участъка от ул. „Софроний Врачански“ до ул. „Братя Миладинови“; от ул. „Софроний Врачански“ до ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и кръстовището на ул. „Петър Парчевич“ и ул. „Васил Априлов“. Движението там се спира от 9.12. до 13.12. включително...

публикувано на 09.12.19 в 07:33

Част от Никола Козлево без вода

Водоподаването към северозападната част на с.Никола Козлево ще бъде спряно днес – 9 декември. Ще се извършва реконструкция на водопровода по ул.”В.Левски”.

публикувано на 09.12.19 в 06:54

Ремонтирано читалище

Приключва ремонтът в читалищната сграда в преславското село Кочово. Направени са подобрения в голямата и малката зала на библиотеката, в лекционната зала и в помещенията на етнографската музейна сбирка. Сменена е дограмата, стаите са боядисани, подът е лакиран е и подменено ел. осветлението, каза председателят на читалище „Съединение” Марчо..

публикувано на 08.12.19 в 15:10