Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакват се резултатите от аутопсията на починалото шестмесечно бебе от село Печеница

Очакваме резултатите от аутопсията на тялото на Умут Хасанов от исперихското село Печеница, за да се установи дали шестмесечното бебе е починало от недохранване или от продължително боледуване, без да е лекувано. Това съобщи за Радио Шумен директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Разград Татяна Костова.
В петък от 14 ч в Исперих ще заседава комисия от специалисти, която ще направи оценка на ситуацията и ще начертае план за действие за останалите деца от семейството. На този етап не може да бъде взето решение за тяхното извеждане от дома им, тъй като трябва да са налице повече от един рисков фактор.
След раждането на Умут, детето всеки месец е посещавано в дома си от социален работник, който е изготвял доклад. Последният е от ноември миналата година. В него няма данни, че детето е слабо или болно, но в доклада се посочва като риск ниската хигиена и трудното общуване с майката. Социалните работници имали проблеми и с агресивността на бащата, който веднъж ги заплашил с брадва. По последна информация, вписана в картона на бебето, то е прегледано на 10 януари и е тежало около 7-8 кг.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спасители от Исперих - победители

За трета поредна година отборът на ОУ „Васил Априлов“ – Исперих победи в Областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград.   На второ място се класираха децата, които представиха община Лозница. Трето зае тимът от Разград.  Наградите на победителите - купи и грамоти ,..

публикувано на 14.05.24 в 15:02

Дрогирана буйства във входа

Жена е задържана за притежание на наркотици при сигнал за междусъседски скандал в Разград. Това съобщават от разградската полиция. Около 15:00 часа на 13 май в жилищна сграда по улица „Марица“ става разправия с участието на 20-годишната жена, която е във видимо неадекватно състояние. При извършената проверка у нея са намерени шишенце със златиста..

публикувано на 14.05.24 в 12:09

Огнеборци в надпревара

Разград ще е домакин на областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. То ще започне в 9:30 часа на базата на Аварийно-спасителния отряд на „Търговищко шосе“.  Надпреварата се организира за 22-ра поредна година. В инициативата участват отбори от всички общини на Разградска област.

публикувано на 14.05.24 в 09:14

Електронната система работи

Почти половината от кандидатствалите през електронната система за прием в първи клас в общинските училища в Разград бяха записани днес от 10,00 ч. до 13,30 ч. Общият брой на подлежащите на прием в шестте градски училища деца е 315, приети са 132. Електронният прием включва и децата, които ще постъпят в първи клас на 6-годишна възраст, както и..

публикувано на 13.05.24 в 14:40

Кражба от завод в Исперих

Сигнал за кражба, извършена от завод в Исперих е получен около 03:00 часа днес от коменданта на охраната. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Разград.  Мъжът съобщил, че между 20:00 часа на 11 май и 02:30 часа на 12 май са задигнати 20 литра хидравлично масло.  Предприети са незабавни издирвателни действия, при които е установен..

публикувано на 12.05.24 в 11:43

Агресия към полицейски служители

19-годишен е задържан за агресивно поведение към полицейски служители, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Разград. Около 18.40 часа вчера, при проверка във връзка с подаден сигнал пред ФСМП- Исперих, 19-годишният във видимо нетрезво състояние отказвал да изпълни полицейските разпореждания и указания, пречейки на служителите да изпълнят..

публикувано на 12.05.24 в 11:36

Ремонтират детските площадки

Цялостно обновяване на оградите и перголите на детските площадки в Разград започна общинското предприятие „Паркстрой“. За целта се използва дървесина от изсъхнали борове в Градския парк.  Ремонтните работи започнаха от детската площадка на „Абритус“ 29, поетапно ще се ремонтират още 17 площадки в различни квартали. От общинското предприятие..

публикувано на 10.05.24 в 16:14