Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков: Споразумението, сключено между двата тура на местните избори в Главиница, е шокиращо и престъпно

„Споразумението, което е сключено между двата тура на местните избори в Главиница, е шокиращо и престъпно”, каза за Радио Шумен народният представител от „Коалиция за България” Румен Петков. Според него избраният кмет Хюсеин Хамди се е задължил, ако спечели изборите, да признае всеки глас над резултата си от първия тур за глас на ГЕРБ. В споразумението е записано още, че бъдещият градоначалник се задължава да предостави 70% от всички инфраструктурни проекти на лица, посочени от управляващата партия. Румен Петков заяви, че още утре ще представи копие от споразумението на главния прокурор. Документът е подписан от представителя на ГЕРБ в Главиница Рашко Стойчев и кандидата на ЕНП Хюсеин Хамди.
За Радио Шумен избраният вече кмет на Главиница Хюсеин Хамди заяви, че споразумението е фалшификат и той е известен за него още преди балотажа. Информацията, цитирана в споразумението, не отговаря на истината, заявиха и от ГЕРБ в изявление до медиите.
По случая работи прокуратурата в Тутракан. Образувано е дело срещу неизвестен извършител, каза говорителят на Окръжната прокуратура в Силистра Теодор Желев. По неговите думи прокуратурата не разполага с оригинал, а само с копие от спорния документ.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дрогиран на пътя

Под въздействие на дрога 36- годишен управлявал лек автомобил „Пежо“, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.  Той бил спрян за проверка в неделя около 00:05 часа по бул. „Македония“ в Силистра.  Тестът за наркотици дал положителен резултат за кокаин.  Мъжът е дал кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа в ареста на полицейското..

публикувано на 19.08.24 в 11:12

В ареста за наркотици

22-годишен е задържан за притежание на дрога, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.  В петък в района на село Бабук при полицейска проверка в автомобила му „Фолксваген“ били намерени 4.5 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест.  Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 19.08.24 в 11:09

Мъж с изгаряния след пожар

70-годишен мъж е пострадал при пожар, станал в дома му около 18:25 часа в неделя. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР- Силистра.  Той получил втора степен изгаряния и бил откаран в болница, след като неизправна туристическа газова бутилка причинила пожар на балкона на апартамента му. Изгорели са кухненско обзавеждане, хладилник и дограма,..

публикувано на 19.08.24 в 11:03

МВР: Внимателно с газовите бутилки

За повишено внимание и стриктно спазване на противопожарните правила при работа с уреди, захранвани от природен газ или пропан-бутан, призовават от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Силистра.  През последните дни в областния град станаха две произшествия с изтичане на газ, при които сериозно пострадаха две възрастни жени...

публикувано на 08.08.24 в 09:38

Безплатни очни прегледи

Безплатна кампания за очни прегледи ще се проведе от 9:30 часа днес (08.08.) в община Ситово.  Тя ще предложи на жителите на района възможност за комплексно изследване на зрителната острота с авторефрактометър и проверка на здравето на очите с помощта на зрителна таблица, както и безплатна консултация за подходящите очила и лещи. В допълнение..

публикувано на 08.08.24 в 09:07

Артефакти под вода

Археологическите останки от античния град Дорусторум в Силистра са наводнени след проливния дъжд, който валя във вторник, 6 август. Водата е заляла и патриаршеската базилика, в която е служил първият български патриарх Дамян. Според директора на Историческия музей в Силистра д-р Николай Тодоров, причината за проблема е неизправна колекторна..

публикувано на 07.08.24 в 09:51

Обновяват училищни библиотеки

Четири учебни заведения в област Силистра са сред спечелилите проекти за развитие и обновление на своите библиотеки по Националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“.  Сред спечелилите финансиране училища са ОУ „Иван Вазов“ в Силистра, което получава 20 хил. лева за подобрения. Центърът за специална..

публикувано на 07.08.24 в 09:02