Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разрешителните на 70% от ловците в Разградско изтичат през следващите два месеца

Разрешителните на 70% от ловците в област Разград изтичат през следващите два месеца, информират от Областната дирекция на полицията. Документите за носене, употреба и съхранение на ловно оръжие трябва да бъдат подновени поне месец преди изтичане срока на валидност. За целта се подава заявление по образец до началника на районното полицейско управление по постоянен адрес. Ако сроковете не бъдат спазени, глобите са от 500 до 2 000 лв. В Лудогорието има регистрирани 1 994 ловци.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Набиха работник в автосервиз

47-годишен мъж пострада след нанесен му побой от двама непознати. Това съобщават от разградската полиция. Около 21:50 часа на 7 август двамата влизат в автосервиз и се нахвърлят върху работещия там. Пострадалият е транспортиран в МБАЛ-Разград, където е установено, че е със счупени нос и дясна ръка. Настанен е за лечение в Хирургично отделение.  По..

публикувано на 08.08.24 в 11:16

Тежко ранен при злополука

С временна опасност за живота в разградската болница е настанен 70-годишен мъж от Разград. Той е пострадал при злополука, която е станала около 11.30 часа на 7 август, съобщават от полицията в Разград.  След скъсване на метално въже на механизъм за товаро-разтоварна дейност в бивш цех за мебели на ул. „Габрово“ в Разград мъжът е бил затиснат под..

публикувано на 08.08.24 в 11:10

Кърпят улични дупки

Започна запълването на дупки по улици в Разград, съобщиха от общинската администрация. Първата улица, на която с гореща асфалтова смес бяха запълнени неравностите и след това извършено валиране, е „Юмрукчал“.  Останалите участъци, на които предстоят кърпежи, са определени след сигнали на граждани и извършен оглед, при който е установено лошо..

публикувано на 08.08.24 в 09:21
Община Цар Калоян

Лятна академия за деца

С рисунка на асфалт започва първото издание на Лятната академия за деца и ученици в община Цар Калоян. До момента са записани близо 40 малчугани, като на място ще могат да се включат и други желаещи, каза за Радио Шумен заместник-кметът Шукри Джамферов.  Началото на събитието е от 9:30 ч. пред сградата на Народното читалище „Съзнай себе си“ в..

публикувано на 08.08.24 в 09:13

Полицаи разгониха бездомници

Премахнати са сборища на криминалния контингент, бездомници и злоупотребяващи с алкохол на територията на Разград, съобщават от Областната дирекция на МВР. По разпореждане на директора старши комисар Диян Симеонов и със съдействието на кмета на община Разград рано тази сутрин сапремахнати нерегламентирани „биваци“ на Водна централа, в района на Юта..

публикувано на 07.08.24 в 16:42

Крути мерки срещу пожари

Пожарната опасност в Разградска област засега се запазва ниска, като тя се изчислява на база последните десет години. Това стана ясно на работната среща при областния управител Владимир Димитров. Заседанието е част от информационно-образователна кампания на Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите.  Според инспектор..

публикувано на 07.08.24 в 15:03

Сърца и в селата

Започна доставката и монтирането на 17 метални съоръжения във формата на сърца в Разград. В тях ще се събират пластмасови капачки за благотворителната кампания „Аз Вярвам и Помагам“.   До днес в община Разград имаше общо 8 сърца за капачки – до РБ “Проф. Боян Пенев“, на пазарчето в жк „Орел“ и в жк „Абритус“, както и в селата Пороище, Дряновец,..

публикувано на 07.08.24 в 13:18