Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Язовирът край смядовското село Александрово се изпуска на максимум

Язовирът край смядовското село Александрово се изпуска на максимум, тъй като водата е стигнала вече на 1 метър под преливника. Преди два дни е направена последната проверка на общинския водоем, който не е отдаден на концесия и затова пряко се следи от служители на администрацията. На община Смядово се води и микроязовира край село Янково, но той се стопанисва от арендатор и нивото му е на 4 м под преливния ръб.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожарът е овладян

Пожарът, който избухна привечер в складовете на бившия Ремзавод в Шумен, е локализиран, съобщават от полицията. По първоначални данни там бяха запалени ветеринарни продукти.  Гасителните действия на място продължават. С огнената стихия се борят 30 огнеборци с шест противопожарни автомобила. Няма пострадали хора при инцидента в една от индустриалните..

публикувано на 16.08.24 в 20:06

Частично бедствено положение заради безводието обяви община Смядово

Частично бедствено положение заради безводието е въведено в четири села от община Смядово със заповед на кмета Иванка Петрова. То е в сила за селата Риш, Веселиново, Александрово и Черни връх, където има недостиг на вода за питейно-битови нужди. До понеделник е възможно и в общинския център Смядово също да бъде обявено бедствено положение...

публикувано на 16.08.24 в 17:02

Бедствено положение заради безводието

Частично бедствено положение заради безводието е въведено в четери села от община Смядово със заповед на кмета Иванка Петрова.  То е в сила за селата Риш, Веселиново, Александрово и Черни връх, където има недостиг на вода за питейно-битови нужди. До понеделник е възможно и в общинския център Смядово също да бъде обявено бедствено положение. Водата там..

публикувано на 16.08.24 в 15:59

Търсят решение за безводието

Заради продължителното засушаване и въведеният режим на водата в много населени места на област Шумен на 19 август ще се проведе работна среща. Тя е по инициатива на областния управител на Област Шумен Бейнур Ахмед, след като в четвъртък зам.-кметът на община Смядово обяви частично бедствено положение за неопределено време. Също в четвъртък кметът..

публикувано на 16.08.24 в 15:03

Възстановено е движението край Зайчино ореше

С охлузвания и порезни рани са пострадалите при катастрофата край Зайчино ореше, съобщават от Областната дирекция на МВР - Шумен. Възстановено е вече движението в този участък, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Радио Шумен припомня, че произшествието стана тази сутрин по пътя Шумен - Варна близо до село Зайчино ореше между лек автомобил..

публикувано на 16.08.24 в 13:01

Обновяват пешеходни пътеки

Започна поетапното обновяване на маркировката на пешеходните пътеки в Нови пазар, съобщават от общинската администрация. Дни преди началото на новата учебна година приоритетно ще се работи по маркировката около училища, детски градини, ясли, както и около паркингите в града.  Предвидени за реновиране са пешеходните пътеки в района на четири..

публикувано на 16.08.24 в 11:47

Спасен човешки живот

Спасен човешки живот - така започва написаното на пишеща машина от 88-годишен шуменец писмо до началника на Районното управление в Шумен. В него Тончо Стоянов описва как полицейски екип, в който били мъж и жена, му дарили втори живот.  В следобедните часове на 15 ноември миналата година мъжът си работил близо до входа на жилищния си блок на..

публикувано на 16.08.24 в 11:39