Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нараства броят на нощувките в хотели, мотели и хижи в Разградско

Броят на нощувките в хотели, мотели и хижи в Разградска област нараства, сочат данните на Териториалното статистическо бюро за последното тримесечие на миналата година. Общият им брой е 10 704, като увеличението спрямо същия период на 2010 г. е с над 50%. Нощувките от български граждани нарастват с 50,9 на сто, а на чужденците – с 67,4%. Най-често в хотелите на региона отсядат граждани на Словакия, Израел, Италия, Чехия, Великобритания, САЩ и Полша. През четвъртото тримесечие на 2011 г. в област Разград са функционирали 18 средства за подслон и места за настаняване с над 10 легла.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Влак блъсна кола на жп прелез

Влак удари лек автомобил на жп прелез до разградското село Раковски. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за произшествието е получен около 17:20 часа на 28 юли. 32-годишен водач на „БМВ“ от село Брестовене не се съобразява със звуковия и светлинен сигнал за наближаваща влакова композиция, преминава през релсите, при което е блъснат в..

публикувано на 29.07.24 в 10:44

Деца на гости в полицията

Децата от Центъра за ученическо, техническо и научно творчество в Разград, участници в поредната смяна на „Еколято 2024”, преминаха през втората за това лято Детска академия по безопасност.  Те усвояваха знания как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, на кого да се обадят при нужда, какви са правата и задълженията им,..

публикувано на 26.07.24 в 12:26

Дрога в станиол

23-годишен е задържан заради дрога в Районното управление в Кубрат, съобщават от полицията.  Полицейска проверка е била извършена на лек автомобил „БМВ“, паркиран до бивша макаронена фабрика в землището на кубратското село Беловец. В колата са установени двама младежи на 24 и 23 години.  При извършен обиск е открита станиолова обвивка,..

публикувано на 26.07.24 в 11:58

Две жени ранени при катастрофа

Две жени пострадаха при катастрофа, станала вчера по обяд в землището на лознишкото село Манастирско, съобщават от полицията в Разград.  Лек автомобил, управляван от 34-годишен водач от Лозница и автомобил, шофиран от 49-годишна жена от тервелското село Градница се сблъскват при разминаване.  При удара пострадали водачката, която е с фрактура на..

публикувано на 26.07.24 в 11:50

Запазват средищните училища

Всички средищни училища в община Исперих ще бъдат запазени и през следващата година, каза заместник-кметът Аксел Кючюк, съобщава БТА. Той обясни, че списъкът на средищните училища и детски градини е обсъден и гласуван от съветниците на юлското им заседание.  По думите му, според изискванията на Министерството на образованието и науката списъкът се..

публикувано на 26.07.24 в 10:06

Четирима пострадаха при катастрофа

Катастрофа между два леки автомобила затвори частично пътя Разград - Търговище в района на село Манастирско.  Сигналът е получен около 12:15 часа на 25 юли. Челно са се ударили "Фолксваген Голф" с турска регистрация и "Хонда CRV" с търговищка регистрация. Зад волана на "Голф"-а е била 49-годишна жена от село Брестовене. В колата се возели..

публикувано на 25.07.24 в 13:27

Младеж преби майка си

19-годишен младеж от Кубрат е задържан за извършено домашно насилие, съобщават от полицията в Разград.  Около 22:00 часа на 24 юли на тел.112 е получен сигнал, че след скандал младежът е нанесъл удари по тялото на 38-годишната си майка.  По случая се води проверка за причиняване на телесна повреда по начин, особено мъчителен за пострадалата,..

публикувано на 25.07.24 в 13:05