Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цената на билетчето за градския транспорт в Шумен вече е левче

С 20 стотинки поскъпва билетът за градския транспорт в Шумен от днес, съобщи управителят на „Шумен пътнически автотранспорт” Иван Банков. Така цената става 1 лев. Основната причина за поскъпването е скокът в цените на горивата. От другата седмица се очаква поскъпване с 6-7 процента и на цените на билетите за междуградските автобуси. Засега фирмата ще продължи да обслужва всички межудградски линии, за които има сключен договор с община Шумен. Запазват се цените на абонаментните карти за градския транспорт. От днес започва издаването на абонаментни карти за градския транспорт за пенсионери над 65 години. Картата за градския транспорт за хората на възраст над 65 години в Шумен важи за 1 година. Пътуването е безплатно съгласно решение на Общинския съвет, като при издаване на карта се заплащат само консумативите в размер на 36 лв., уточни още управителят на „Шумен - Пътнически автотранспорт”.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Моторист падна на магистралата

Моторист е паднал на автомагистрала "Хемус" посока Варна. Мястото е между жп надлез Плиска и жп надлез Нови пазар. Това съобщават от шуменската полиция. Аварийната лента не се ползва до изясняване на състоянието на водача на мотоциклета.  Движението се регулира от екип на пътна полиция и се осъществява в аварийната и активна лента за..

публикувано на 28.08.24 в 15:50

Вода от резерва

Жителите на четири села в община Смядово ще получат бутилирана минерална вода. Помощта е отпусната от държавния резерв. От утре започва разнасянето на бутилките в Риш, Александрово, Веселиново и Черни връх. Това каза за Радио Шумен кметът на Смядово Иванка Петрова. "Предвидили сме от водата, която ще получим, по 10 литра за седмица на 1 човек...

публикувано на 28.08.24 в 15:24

Благодарност за полицията

Две благодарствени писма са получени в областната дирекция в Шумен.  Своите благодарности за човешкото отношение по време на трагичен инцидент от страна на разследващ полицай Севил Хасан Вели изказва Дениз Кьосе. Инцидентът става на 9 август в Ришкия проход, когато по време на движение с лек автомобил баща й починал. „ Г-жа Вели ни обясни всичко..

публикувано на 28.08.24 в 15:01

Консултации за РИК-Шумен

Консултации за състава на РИК - Шумен насрочи областният управител Бейнур Ахмед. Те ще се проведат на 31 август - събота, от 10.00 ч. в заседателната зала на Областната администрация.  При провеждане на консултациите, партиите и коалициите представят писмено предложение за състав на Районната избирателна комисия, заверено копие на удостоверение за..

публикувано на 28.08.24 в 11:55
Частният съдебен изпълнител снима журналистите на Радио Шумен и ТВ Шумен, преди да подаде сигнал срещу тях на тел.номер 112, че си вършат служебните задължения.

Проверка в кантората на Ясен Бойчев

Започна проверка в кантората на частния съдебен изпълнител Ясен Бойчев в Шумен, видя репортер на Радио Шумен. Преди седмица от Камарата на частните съдебни изпълнители съобщиха, че ще пристигнат в града заедно с представител на Министерството на правосъдието, за да проверят делата на Бойчев. Причината са многобройни сигнали за нарушения, получени в..

публикувано на 28.08.24 в 11:06

Повече случаи на Covid-19

Наблюдава се спад на случаите на остри респираторни заболявания и грип в Шуменско през последната седмица, но са се увеличили регистрираните болни от Covid-19.  През последната седмица са доказани 15 случая срещу 13 през предходната. При предишен седемдневен период те са били четири. Новите случаи на Covid  са 11 в Шумен и по един в Нови пазар, селата..

публикувано на 28.08.24 в 10:06

Пет сигнала в пожарната

През изминалите 24 часа дежурните противопожарни екипи са реагирали на пет сигнала за произшествия. Това съобщават от шуменската полиция. Погасен е пожар в отпадъци на бул. “Мадара“ в Шумен и пожар в сухи треви в село Преселка.  Оказана е помощ за премахване на паднало дърво на пътното платно в село Суха река и за пренасяне на двама..

публикувано на 28.08.24 в 09:41