Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събират средства за 20-годишната Юнзиле Ереджебова

Акция за набиране на средства за двайсетгодишната Юнзиле Шерефетинова Ереджебова стартираха студенти от Шуменския университет, информира сайтът на висшето учебно заведение. Тя страда от злокачествено хематологично заболяване. Момичето е студентка в трети курс на специалността „Растителна защита” на Факултета по природни науки.
В акцията до момента са се включили Студентският съвет на Шуменския университет, фирми и общински администрации, приятели.
Банковата сметка за набиране на средства е в Райфайзенбанк – Шумен: BG57RZBB91553120050509 (Шуменски университет – партида Юнзиле Ереджебова)
Каси за събиране на средства са оставени в книжарницата на Ректората, стола на студентските общежития, стола в Корпус 2, в стая 310/311 на Корпус 3 и в ДИПКУ – Варна.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зов за помощ

Активна благотворителна кампания в помощ на 25-годишната Елизабет Донкова от Шумен се провежда в социалните мрежи. Момичето се бори с лимфом на Ходжкин, като следващата стъпка в лечението ѝ е трансплантация на костен мозък. Срокът за извършване на операцията е една седмица, а цената е 200 000 лв. За едно денонощие, българи, живеещи в чужбина са събрали 7..

обновено на 11.12.18 в 11:11

Мъж от Силистра успя да проходи след години лечение

Историята на Турхан Кямилов от Силистра, вероятно, е позната на мнозина. След заболяване мъжът остава прикован на легло години наред. Медицината не дава особени шансове за възстановяване. Но Турхан винаги е вярвал, че отново ще може да стъпи на краката си. Така вярата и упоритостта на мъжа, както и усилията на лекарите, доказват, че може да..

публикувано на 18.10.18 в 14:51

Да помогнем на 18-годишния Християн Христов от Търговище!

Да помогнем на 18-годишния Християн Христов от Търговище! Той се нуждае от медицински изследвания в Турция. За това са нужни  1850 евро, а сумата е непосилна за семейството на младежа. Всеки, който иска да подкрепи младия цигулар, може да дари средства в специално разкрита банкова сметка. Уникредит Булбанк BG19 UNCR 70001523378617..

публикувано на 18.09.18 в 14:14

SMS в подкрепа на Турхан

Можем ли да изпратим 300 SMS-а в подкрепа на Турхан Кямилов от Силистра? За него сме ви разказвали неведнъж в предаванията на Радио Шумен – доскоро прикован на легло, въпреки че лекарите не са давали шанс за подобрение, Турхан с много упоритост и воля успява да докаже, че може да победи поне част от последствията от заболяването си. Турхан си е..

публикувано на 29.03.18 в 20:40

Надежда за Турхан Кямилов от Силистра

Колко струва една мечта? За Турхан Кямилов от Силистра цената е 24 750 лв. Толкова са необходимите пари, за да може Турхан да премине през рехабилитациите, които да подобрят състоянието му. Може да помогнете на Турхан Кямилов като изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS TURHAN на номер 17 777. Банковата сметка на името на Турхан Кямилов е..

публикувано на 16.12.17 в 11:54

Да помогнем на Коки!!!

Две годишният Калоян Пейчев Казаков от Шумен се нуждае от спешни средства за лечение. Той страда от заболяване от аутистичния спектър. Средствата ще бъдат използвани за процедури с хипербарна оксигенация. Сумата от 10 хил. лв. е непосилна за семейството, затова се обръщаме към всички хора, фирми, фондации с надежда за помощ - морална и финансова. Да..

публикувано на 18.05.16 в 11:00

Да помогнем на Богдан Николов от Шумен

Богдан Николов е от Шумен и е на 6 години. Малко след като навършва 1 година, лекарите му поставят диагнозата ДЦП със спастична квадрипареза, което значи схващане на двигателните мускули и сухожилия. Набраните чрез тази кампания средства ще бъдат използвани за закупуването на вертикализатор. Цената му е 1 100 лв. Вертикализаторът има за цел да дава опора..

публикувано на 08.05.15 в 11:16