Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Русе кандидатства за финансиране на проект за енергийна ефективност на училища

Общинският съвет в Русе даде съгласие общината да кандидатства за финансиране на проекта: „Мерки за подобряване енергийната ефективност на сгради от училищната и социална инфраструктура”. Предвижда се финансирането да се осигури чрез Националната схема за зелени инвестиции на Националния Доверителен ЕкоФонд. Общинският съвет даде съгласие за осигуряване на съфинансиране от общинския бюджет на 15% от общия бюджет на проекта, в размер на близо 92 000 лв.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонт на алеите

Започна текущият ремонт на алеите в Парка на младежта в Русе, информират от общината. Основните дейности включват фрезоване на асфалтовата настилка, полагане на нов асфалт, подмяна на пътни ивици и градински бордюри, както и възстановяване на маркировката на велосипедната алея. Ще бъдат отстранени и локални пропадания по настилката. Кметът..

публикувано на 18.10.24 в 12:03

Сдружение на 20 години

20 години от създаването си отпразнува Сдружение „Дете и пространство“ в Русе, съобщиха от общинската администрация.  Юбилейният концерт под надслов „Щастливи срещи” се състоя в зала „Филхармония” и в него участваха деца и младежи, включени в шестте социални услуги на сдружението.  Кулминацията на събитието беше изпълнението на песента „Заедно“, в която..

публикувано на 18.10.24 в 11:38

Пожар в бивше училище

Пожар горя в сградата на бившето училище в Червена вода, съобщи за БТА директорът на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Светослав Войчев. Говорителят на Областната дирекция на МВР в дунавския град Даниела Малчева уточни, че сигналът подаден в 7:45 ч. Изгорял е покривът на сградата.  На място са..

публикувано на 18.10.24 в 10:59

Вдигат мост над езерото

Започна изграждането на нов дървен пешеходен мост на езерото в Лесопарк „Липник“, съобщиха от общинския пресцентър.  Съоръжението ще представлява дървена конструкция с дължина от 28 метра и тегло 20 тона, разделена на три основни елемента. То е изработено в Австрия и ще бъде сглобено на асфалтова площадка в парка. Предната част на моста ще бъде..

публикувано на 16.10.24 в 13:43

Графити фестивал в Русе

Утвърдени световни и български визуални артисти заедно с 30 млади участници от четири русенски училища се включват в започналия в Русе Графити фестивал на тема „Пристанище на 60 корабни статуи“. Събитието ще продължи до 19 октомври.  Дотогава всеки ден от 13:00 до 17:00 ч. ще се провеждат работилници в зала „АртСтарт“ на Националното училище по..

публикувано на 16.10.24 в 09:22

Нов директор на ОДМВР - Русе

Старши комисар Николай Кожухаров е временно назначен за директор на Областната дирекция на МВР в Русе със заповед на министъра на вътрешните работи Атанас Илков.  Старши комисар Кожухаров беше официално представен пред състава на областната дирекция от заместник-министъра на вътрешните работи Тони Тодоров.  Досегашният директор старши комисар Пламен..

публикувано на 16.10.24 в 09:10

Катастрофа отне живот

Един човек е загинал след тежък пътен инцидент на главния път Русе – Плевен, в района на местността "Шумата", в близост до разклона за град Славяново. Това съобщава БНТ. Инцидентът е станал малко след 8:00 часа тази сутрин, съобщават от Областната дирекция на МВР в Плевен. По първоначална информация са се блъснали два автомобила. На място е..

публикувано на 15.10.24 в 11:30