Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нивото на Дунав край Русе е 3 см под кота нула

Нивото на Дунав край Русе тази сутрин е 3 см под кота нула, сочат данните на Агенцията за проучване и поддържане на реката. Котата бе достигната вчера. Очакванията на експертите са през следващите два дни спадът да продължи и до четвъртък водите край Русе да са 6 см под кота нула.
Край Силистра понижението също е с 3 см, до 21 см. Прогнозите са през следващите 48 часа водите на реката край града да спаднат с още 6 см.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма да затварят Дунав мост

Информацията, която разпространиха румънски медии снощи, че по време на предстоящия ремонт Дунав мост ще бъде изцяло затворен и ще се блокира преминаването на туристи и товари, бе опровергана от областния управител на Русе Драгомир Драганов. Вчера в централните си емисии новини румънските медии цитираха изказване на генералния..

публикувано на 04.07.24 в 15:07

Тържество за празника

Русенските полицаи отбелязаха професионалния си празник с тържествена церемония. Утре се навършват и 145 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Пред монумента “Признателност и слава” към поколенията служители, посветили живота си в служба на обществото, бе сформиран почетен представителен строй от униформени служители..

публикувано на 04.07.24 в 12:57

45 милиона за Дунав мост

Ремонтът на Дунав мост при Русе ще започне през този месец, издадено е разрешението за строеж. Съоръжението е в критично аварийно състояние, което създава опасност за преминаващите по него. Това съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Оттам уточняват, че ремонтът е на стойност 45 млн. лв. от държавния бюджет и ще..

публикувано на 04.07.24 в 08:58
Русенски университет

Университет отличник

Най-голямата сума по програма Еразъм+ за мобилности до университети в страни извън Европейския съюз спечели Русенският университет. Това показват резултатите от селекцията, публикувани на сайта на Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) на 1 юли 2024 г. Русенският университет е на първо място не само по размера на отпуснатата субсидия,..

публикувано на 04.07.24 в 08:54

Над 2 милиона обезщетения

Над 2 180 000 лева са изплатени от септември миналата година насам като обезщетения на собственици, чиито имоти са отчуждени за изграждането на автомагистралата между Русе и Велико Търново. Това каза областният управител на Русенска област Драгомир Драганов при срещата си с кмета на община Ценово Петър Петров. Близо 83% от парите са изплатени на..

публикувано на 02.07.24 в 08:52

Безплатни учебници в Русе

Средства за закупуването на познавателни книжки за децата и учебници, електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за учениците от I до XII клас в общинските учебни заведения на Русе и общината предостави община Русе. Финансирането се отпуска с постановление на Министерския съвет, като с направеното изменение и допълнение през..

публикувано на 01.07.24 в 09:13

Празник край Дунав

Образователни игри, арт работилници и състезания имаше на крайбрежния кей в Русе днес. Повод за това беше 30-ата годишнина от подписването на Международната конвенция за опазване на река Дунав на днешния 29 юни, в чест на което той се отбелязва и като Ден на река Дунав. За децата и техните родители, които бяха избрали да пътуват към празника на..

публикувано на 29.06.24 в 15:30