Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маргарита Йорданова е временно изпълняващ длъжността кмет на село Лиляк

Маргарита Йорданова е новият временно изпълняващ длъжността кмет на село Лиляк, реши днес Общинският съвет в Търговище. При гласуването е взето предвид и желанието на местните хора, които считат, че тя е най-подходяща за поста.
Йорданова е работила като главен специалист по административното обслужване в кметството. На 12 август Общинската комисия в Търговище прекрати предсрочно правомощията на кмета на Лиляк Пламен Папуров заради факта, че при встъпването му в длъжност е бил председател и на земеделската кооперация в село Божурка, което противоречи на закона.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново на неделно училище

Започва новата учебна година в неделното училище към храм „Св. Успение Богородично“ в Търговище. Началото ще дадат тази неделя отците Бисер Христов и Анатоли Тодоров със Св. литургия, информира БТА.  И през тази  година децата  ще могат да беседват, да рисуват, да гледат филми, да пеят и да играят. В програмата са включени теми, свързани със..

публикувано на 09.10.24 в 12:34

Почистват ореховата гора

Започна почистването на ореховата гора в парк „Боровец“ край Търговище, съобщи местната администрация. Целта на дейностите е да се подобрят условията за разходка в района.  Премахват се паднали и изсъхнали дървета, клони и храсти. Почистват се пътеките в парка, ще бъдат оформени и короните на част от ореховите дървета. Заради голямата площ ще се..

публикувано на 09.10.24 в 11:02
Община Опака

Ремонтират улици в Опака

Улица в центъра на Опака, която не е била ремонтирана повече от 30 години, вече е с нов асфалт. Използвани са средства от капиталовата програма на местния бюджет.  Обявена е обществена поръчка за ремонта и на ул. „Цар Калоян“ в общинския център и се очаква той да започне до 2 седмици, съобщава кметът на Опака Гюнер Ашимов, цитиран от БТА.  До..

публикувано на 09.10.24 в 08:56

Обзавеждат нова забавачка

Договорите за оборудване и обзавеждане на новата сграда на ДГ „Червената шапчица“ в Търговище са подписани. Избрани са и изпълнителите на дейностите, съобщиха от общинската администрация.  Мебелите, електрическите уреди, занимателните спортни уреди и пособия за физкултурния салон и групите трябва да бъдат доставени и монтирани до средата на..

публикувано на 07.10.24 в 13:21

Безплатни прегледи в "Солигена"

Безплатни прегледи за рак на маточната шийка започват от днес в Медицинския център „Солигена“ в Търговище. От тях могат да се възползват жени на възраст от 20 до 29 години и от 40 до 49 години, независимо дали са здравноосигурени или не.  Пациентите няма да плащат за прегледа. Няма нужда и от направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с..

публикувано на 07.10.24 в 09:51

Косенето на финала

Пред приключване е второто за годината машинно косене на банкетите и кастрене на клони по общинска пътна мрежа в Търговище. Дейностите се извършват от Общинското предприятие БКС. Терените се обработват с машина за косене на трева, с храсторези и друга специализирана техника. Там, където преминаването на машините е невъзможно заради мантинелите,..

публикувано на 07.10.24 в 09:24

1,8 милиона за сграда за тържества

Многофункционална сграда за празненства и масови събирания ще бъде построена в антоновското село Трескавец, съобщи БТА. Инвестицията за над 1 милион и 800 хиляди лв. е по проект на общината, финансиран от държавния бюджет.  Застроена ще бъде площ от над 670 кв. м. Очакванията на общинския кмет Хайредин Мехмедов са сградата да бъде използвана за..

публикувано на 07.10.24 в 09:19