Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комплексният онкологичен център спечели 168 242 лв. по проект

168 242 лв. спечели Комплексният онкологичен център в Шумен по проект по оперативна програма Развитие на човешките ресурси „Безопасен труд”. Ръководството на онкодиспансера е сключило едногодишен договор за безвъзмездна финансова помощ, съобщи управителят д-р Сотир Караниколов.
Ще бъде направено и сертифициране и застраховане на системата за управление на здравословни и безопасни условия на труд, уточни д-р Сотир Караниколов. Независим финансов одит ще следи изпълнението на дейностите по проекта, който е вторият спечелен от шуменския онкодиспансер. Онкоголичният център е класиран за участие в трети европейски проект, той е на стойност 500 000 лв. и е по програма „Конкурентноспособност”.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гласуват тайно за КОЦ - Шумен

С 23 гласа общинските съветници в Шумен приеха да бъде проведен таен вот по точката за избор на временен управител на Комплексния онкологичен център в Шумен. С явно гласуване бе прието обвяването на конкурс за нов ръководител. Четирима съветници не гласуваха заради конфликт на интереси. Преди това в сесийната зала граждани подкрепиха сегашния..

публикувано на 30.05.24 в 13:23

Шумен с шести зам.-кмет

Шести заместник-кмет ще има община Шумен, стана ясно по време на сесия на Общинския съвет днес, след като общинските съветници приеха новата структура на общинската администрация. Той ще ръководи нова дирекция "Европейски политики, екология и туризъм". Кметът проф. Христо Христов не отговори на въпрос от залата как е името на новия зам.-..

публикувано на 30.05.24 в 11:50

Скандал завърши в болница

Скандал между двама мъже снощи е завършил в спешното отделение на шуменската болница, съобщават от полицията. Малко след 20:30 часа е приет сигнал, че пред хранителен магазин в село Тодор Икономово между двама мъже възникнал скандал, който прераснал в сбиване. По време на побоя, 55-годишен мъж при самоотбрана намушкал със сгъваемо ножче..

публикувано на 30.05.24 в 11:23

Кражба във фитнес зала

Две 16-годишни момчета са хванати вчера за кражба на пари от шкафче в шуменска фитнес зала. Това съобщават от шуменската полиция. Работата по случая започнала след приет около 13:00 часа вчера сигнал от 27-годишен шуменец, че на 20 май неизвестен откраднал 200 лева от шкафчето му.  В хода на проведените бързи оперативни действия извършителите -..

публикувано на 30.05.24 в 11:16

Катастрофа край Струйно

Временно движението по главния път Шумен – Разград в района на село Струйно е само в едната лента поради пътен инцидент. За това информират от Агенция "Пътна инфраструктура" и призовават шофьорите да се движат в района с повишено внимание и със съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".  От шуменската полиция уточниха, че..

публикувано на 30.05.24 в 11:06

Закана с бокс за 5 лева

Досъдебно производство за грабеж е образувано срещу 18-годишен от село Кочово, съобщават от шуменската полиция. Около 12:00 часа вчера на кръстовището на улиците "Стефан Изворски" и "Селиолу"  в Шумен неизвестен спрял 14-годишен и му поискал пари. Момчето отказало да даде, след което нападателят отправил закана с бокс и му отнел 5 лева...

публикувано на 30.05.24 в 11:01

Удължават уличните ремонти

С 37 гласа "за", 1 "въздържал се" и 1 "против" общинските съветници в Шумен приеха предложението на кмета на общината проф. Христо Христов за отлагане с 6 месеца   усвояването на парите от заема за рехабилитацията на уличната мрежа. Така уличните ремонти в Шумен и селата от общината с 20-милинния банков заем ще продължат до 10 януари 2025 г...

публикувано на 30.05.24 в 10:46