Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три обществени трапезарии отвориха врати в Търговищко

Три обществени трапезарии отвориха врати за зимните месеци в Търговищко. Те са в общините Попово, Омуртаг и Антоново, в рамките на програмата за осигуряване на храна на крайно нуждаещи се. И тази година община Търговище не е кандидатствала, съобщиха от Областна дирекция „Социално подпомагане”. В Попово трапезарията обслужва 35 души от града и селата. Храноденът на човек е 2.20 лв. Храна от обществената трапезария получават най-вече възрастни самотни хора, инвалиди и крайно нуждаещи се останали без доходи и без близки, които да се грижат за тях.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ръст в цените на земята

Със 7,5% е увеличена за една година средната цена на нивите в Търговищка област. Това показват данните на Териториалното статистическо бюро.  Към края на миналата година един декар ниви в региона е струвал средно 1 277 лева. По този показател област Търговище е на 12-о място в страната.  Най-висока e цената на сделките с ниви в община Попово – 1 670 лв...

публикувано на 12.08.24 в 13:52

20 г. затвор след убийство на съжителка

Окръжният съд в Търговище наложи 20 години затвор на С.К. /29 г./, който в условията на домашно насилие, по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост  умъртвил М. Х. на 21 години. Наказанието идва близо година след извършеното посегателство, което се разигра на 29 август м.г. в Омуртаг.  Магистрати са постановили то да се търпи при..

публикувано на 12.08.24 в 13:35

Половин милион за нов асфалт

Над половин милион лева в реконструкция на четири улици в различни населени места влага община Омуртаг. Обявена е обществена поръчка за избор на строител. Крайният срок за подаване на оферти или заявления за участие е до 2 септември, съобщиха от общинската администрация. С дейностите по проекта ще се подобри инфраструктурата в селата Долна..

публикувано на 09.08.24 в 09:30

4,36 милиона за сметище

Договор за финансиране на проект за рекултивация на първата клетка на депото за битови отпадъци край село Пайдушко подписа община Търговище. Целта е да се намали рискът от последващо замърсяване на околната среда заради натрупаните количества отпадъци. Техническата част на проекта предвижда изграждане на система за отвеждане на отпадъчните води..

публикувано на 07.08.24 в 13:43

Дарение за музея

Писана каручка, свидетелство за вече изчезнали занаятчийски умения и познания, е едно от последните дарения на Регионалния исторически музей в Търговище. Неин майстор е Крум Стоилов Максимов, живял в с. Момино, Търговищко. Дарението направиха внуците му Пламен Писарев, Стоил и Красимир Крумови, преценили. На снимката са майсторът Крум..

публикувано на 07.08.24 в 08:30
Община Попово

Опасно кръстовище в Попово

Ведомствена комисия в Попово ще определи мястото, на което да бъде поставена камера на опасно кръстовище в града. Щe бъдe монтиран пътeн знaĸ E-24, oбoзнaчaвaщ ĸoнтpoл c aвтoмaтизиpaни тexничecĸи cpeдcтвa или cиcтeми.  Очаква се комисията да бъде свикана през седмицата. До началото на септември ще бъде положена и шумна маркировка на опасния участък...

публикувано на 05.08.24 в 08:41

Автобус през село Ралица

Междуселищната автобусна линия Търговище - Кошничари от 1 август преминава и през село Ралица в делнични дни. Променя се и часовият график за движение на сутрешния курс – първият автобус ще тръгва по-рано – в 5:50 ч. Промените се налагат, за да си осигури транспорт на жителите на Ралица и в по-ранен часови диапазон. Вечерен транспорт жителите на..

публикувано на 02.08.24 в 09:20