Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено посещение на спешното в новогодишната нощ

Снимка: Архив
 Трима младежи са посетили спешното отделение след нанесен побой снощи, каза за Радио Шумен д-р Салиев –дежурният лекар в спешния кабинет. Един от тях е приет за лечение в болницата, но другите двама са отказали хоспитализация. В новогодишната нощ 7 души с алкохолно натравяне са отишли за преглед в спешното. Тази година няма инциденти с пиратки, допълни д-р Салиев.
В Търговище около 30 души са отишли в спешния кабинет с леки наранявания. Най-често това са охлузвания и порязвания, в следствие на сбивания, информират от спешното. За преглед са постъпили и 12 души прекалили с употребата на алкохол. Има два случая на постадали от пиратки, но те са без сериозни наранявания.
 

 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обществени чешми с негодна за пиене вода

Водата от четири местни водоизточника в Шумен е с отклонения от нормите и не се препоръчва за пиене. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция след излизане на резултатите от проби, взети във вторник. Превишения на микробиологичните показатели има във водата от чешмите  на улица „Поройна“ в квартал „Дивдядово“; чешма №2 по пътя за село Лозево; в..

публикувано на 26.04.24 в 15:54

Следят рисковите язовири

Язовирите в община Шумен с първа и втора степен на потенциална опасност от преливане се следят и проверяват редовно. Това каза на днешното заседание на общинския съвет за намаляване риска от бедствия инж. Иван Сотиров – оператор на язовирни стени и съоръженията към тях. " Няма опасност от преливане на язовирите общинска собственост, дори напротив...

публикувано на 26.04.24 в 15:03

На десето място по трудови злополуки

Възпоменателна церемония в памет на загиналите при трудови злополуки се проведе в Шумен. Събитието е организирано и заради Световния ден за здравословен и безопасен труд – 28 април.  В знак на почит към паметта на загиналите бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча,  поставена на сградата на улица „Цар Калоян 1“. На церемонията присъстваха..

публикувано на 26.04.24 в 12:51
Снимката е илюстративна.

Купуват дробилка за клони

С 60 000 лева ще бъде купена мобилна дробилка за клони, която да обслужва всички населени места в община Шумен. Това решиха днес на заседанието на Регионалното сдружение за управление на отпадъците представителите на общините от Шуменска област. Към момента общинската система за разделно събиране на биоразградими отпадъци работи само в града, а..

публикувано на 26.04.24 в 11:06

Първа регистрирана листа

"Възраждане" регистрира листата си с кандидати за народни представители от Шуменския избирателен район за вота на 9 юни. Това показва справка в сайта на Районната избирателна комисия . Водач е настоящият депутат Веселин Вешев, на второ място е общинският съветник Ивайло Обретенов. Бившият заместник-кмет на община Шумен по образование..

публикувано на 26.04.24 в 10:25

Случай на коклюш и в Шумен

35-годишен мъж от Шумен е диагностициран с коклюш, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Той бил с грипоподобни симптоми и първоначално бил лекуван в домашни условия, впоследствие е приет за лечение в болница. Мъжът и семейството му са с редовен имунизационен статус. От РЗИ – Шумен са издирили контактните на мъжа, направени са им изследвания,..

публикувано на 26.04.24 в 09:47
Община Шумен

Консултации при кмета

Консултациите за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за изборите на 9 юни за членове на Европейски парламент и за Народно събрание ще бъдат на 30 април (вторник) от 10 ч. в зала 363 на Община Шумен. Това съобщават от администрацията. Кметът проф. Христо Христов е изпратил покана за участие до парламентарно представените партии и..

публикувано на 26.04.24 в 09:21