Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждат публично проектобюджета на община Попово

Публичното обсъждане на проектобюджета на община Попово за 2013 г. ще се проведе днес от 14 ч. От местната администрация очакват активно участие на гражданите. Мнението на граждани, общински съветници, кметове на кметства, ръководители на бюджетни звена, представители на медии, на граждански сдружения и на други юридически лица, които имат регистрация, осъществяват дейност или ползват услуги на територията на общината, техните въпроси и препоръки са един от най-важните етапи при разработването на Бюджет 2013 на община Попово, съобщават от пресцентъра. Обсъждането започва от 14,00 ч. в залата на Общинския съвет в Попово.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов временен кмет на Омуртаг

Радостина Дончева е новият временно изпълняващ длъжността кмет на община Омуртаг. Тя беше избрана на извънредно заседание на Общинския съвет, съобщи БТА. Досега Дончева беше заместник-кмет на общината.  До назначаване на временен кмет в Омуртаг се стигна, тъй като настоящият в.и.д. кмет на общината Джунейт Йонузов е кандидат за кмет на община..

публикувано на 24.09.24 в 16:12

Бъдеще за децата

Семейства и деца от община Опака получават комплексни грижи за повишаване на благосъстоянието. Дейностите са по проекта „Бъдеще за децата“ и в него са включени общо 108 деца на различна възраст, съобщава БТА.  Проектът подкрепя семействата в отглеждането на децата, като ги стимулира във всички сфери на живота. Целта е да се подобри връзката дете..

публикувано на 24.09.24 в 09:23

Ново оборудване в кухнята

Ново кухненско обзавеждане и оборудване е закупено за услугата „Топъл обяд“ в Търговище, съобщават от общинската администрация. По-голямата част от средствата от 43 560 лв. са осигурени от фонда „Социална закрила“, а близо 4000 от тях са общински пари.  Новото оборудване ще повиши качеството на услугата за приготвянето на безплатния топъл обяд за..

публикувано на 20.09.24 в 11:51

Безплатни прегледи в "Солигена"

Безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания започват от 26 септември в Медицинския център „Солигена“ в Търговище. От тях могат да се възползват абсолютно здрави хора, които искат профилактично да проверят състоянието си. Кампанията ще продължи до 10 ноември.  Финансирането е  по Националната програма за превенция на..

публикувано на 20.09.24 в 09:27

Работилница за маджун

Демонстрация за правене на маджун от захарно сорго ще представят днес и утре в търговищкото село Надарево. Работилницата се организира от фондация „Ботаника лайф“ и е част от инициативите за подкрепа на биологичното земеделие у нас. Приготвянето на петмез е стара, забравена, дори изчезваща традиция в нашето съвремие. Малко са хората в България,..

публикувано на 20.09.24 в 09:14

Избирателните списъци онлайн

Избирателните списъци на гласоподавателите в община Търговище във връзка с изборите за народни представители на 27 октомври вече са публикувани на сайта, съобщават от администрацията. Всеки избирател може да провери включен ли е в тях. Справки могат да се правят и на телефона на отдел ГРАО . При установяване на несъответствия гражданите могат да..

публикувано на 19.09.24 в 12:54

Безплатни прегледи за туберкулоза

Безплатните прегледи за туберкулоза в Търговищко продължават до 20 септември, напомнят от РЗИ. Cлeд пpeглeд oт лeĸap cпeциaлиcт нa хората, ĸoитo ca в pиcĸ, щe ce пpoвeждaт и дoпълнитeлни изcлeдвaния. Πpи oтĸpивaнeтo нa cлyчaи нa тyбepĸyлoзa cвoeвpeмeннo щe ce пpeдпpиeмaт мepĸи зa xocпитaлизaция и лeчeниe.  Ocнoвнaтa цeл e пpeĸъcвaнe нa вepигaтa зa..

публикувано на 19.09.24 в 08:50