Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съставиха актове на кметовете на Дулово, Исперих, Кубрат, Разград, Тутракан и Бяла

На кметовете на Дулово, Исперих, Кубрат, Разград, Тутракан и Бяла са съставени актове за установяване на административни нарушения за непредставяне на информация по Закона за управление на отпадъците. Това съобщи Рени Петрова, говорител на Регионалната инспекция по околната среда и водите. Глобите са от 500 до 3000 лева. В рамките на 2 седмици експертите на РИОСВ-Русе са извършили контролни проверки в 8 общински центъра на контролираната територия за спазване на изискванията на Наредбата за опаковките. Съгласно нормативния документ до 15 декември 2012 г. кметовете на общини трябваше да представят писмени справки на Министерството околната среда и водите за сключени договори с организациите по оползотворяване на отпадъците от опаковки, обхванатото в системите за разделно събиране население, схема на разположение и брой съдове.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатно чипират кучета

В началото на юни започва кампания за безплатно чипиране и регистриране на домашни кучета в община Разград. Чипирането ще се извършва от 3 юни в работни дни след предварително записване на телефона на приюта. Кампанията ще продължи 3 месеца.  Микрочипът съдържа 15-цифров уникален код. Срещу този код в системата на Българската агенция за безопасност..

публикувано на 29.05.24 в 08:27

Иззеха колата на пиян водач

Пиян водач без книжка засече при проверка полицията в Разград. „Мерцедес А170“ е спрян около 22:00 часа на 27 май на главен път. Установено било, че 48-годишният водач е неправоспособен и шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 2,32 промила.  Мъжът е задържан в РУ-Разград, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо..

публикувано на 28.05.24 в 10:48

Момче с дрога

Ученик е засечен с дрога при полицейска проверка, извършена в района на учебно заведение в Кубрат. Това съобщават от разградската полиция. Около 11.30 часа на 27 май униформените проверили 15-годишно момче, у което открили електронна цигара – вейп, с кафеникава течност. При тестване веществото реагирало  положително на канабис.  За случая е уведомен..

публикувано на 28.05.24 в 10:41

Помощи от Европа

В края на седмицата изтича последният срок за получаване на хранителните пакети от Европейския фонд за храни в Разградско. За това напомнят от областната структура на Българския червен кръст.  Помощта се получава от пункта на улица „Бели Лом“ в Разград всеки делничен ден между 9:00 ч. и 13:00 ч.  Хранителните пакети съдържат 15 вида продукти, като..

публикувано на 28.05.24 в 09:02

Пиян буйства пред полицаи

Задържан е 59-годишен мъж във видимо нетрезво състояние за агресивно поведение. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът е получен на тел.112 около 22.30 часа на 26 май. На място в Самуил е изпратен полицейски патрул, който установил криминално проявен и осъждан 59-годишен мъж, който продължил да се държи арогантно и да не изпълнява..

публикувано на 27.05.24 в 11:16

Измама по Вайбър

49-годишна жена от Разград станала жертва на измама по интернет. Това съобщават от разградската полиция. На 26 май следобед непознат й се обадил по Вайбър да предостави IBAN на сметката си, за да й преведе 300 лв за обявени в OLX вещи.  Вместо да получи пари за продажба на телевизор и маса, от сметката на жената изчезнали близо 430 лв.  По..

публикувано на 27.05.24 в 10:55
Снимката е илюстративна

Ремонт на улични водопроводи

В Разград продължават изкопните работи за реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на града. От днес (27 май) до 2 юни ще се работи по улиците „Енос”, „Дъбрава”, „Мадара”, „Ахелой”, „Абоба”, „Плиска” и „Кратово”. От община Разград се обръща към живеещите в тези райони с молба да оказват съдействие, като..

публикувано на 27.05.24 в 09:11